CHERITERA KAMI...: 2 bedroom hotel apartment di Kuala Lumpur

Dec 4, 2017

2 bedroom hotel apartment di Kuala Lumpur

Biase nye setahun sekali N akan plan cuti2 dengan family. Tak p jauh pun, dekat2 je. Tapi tahun ni memang tak berkesempatan. Sebelum cuti sekolah haritu mak dok sibuk la suruh carikan hotel murah2 kalau boleh yang ade 2 3 bilik tu. Sibuk nak bawa cucu2 mandi kolam nak tidur hotel.Hehehe.

Hotel ni mak la yang jumpa cari ntah macam mane ntah tengok iklan ke ape. Sebab hotel ni hotel lama N macam tak rekemen la. Baca review pun macam 50/50 juge. Tapi kebetulan kawan kakak baru je lepas check in hotel tu and die cakap ok. So, family cakap takpe book je la. Tugas book ni memang kite la jawabnye. Walaupun tak pergi, kite jadi tukang book. Hahaha. Call hotel nak book direct, hotel suruh book thru online. So, N book via booking.com pay at hotel. Pesan dekat family nanti amik gambar banyak-banyak jgn lupe. Banyak kali pesan ni sebab biase tukang amik gambar pun kite la jugak. Kuikui. Nasib la ade juge gambar yang family share. Okla juge tengok dari gambar dan family pun cakap ok besar biliknya.

Book 2 bedroom apartment, type ni yang paling besar dekat hotel ni dan specialnye type yang ini sahaja boleh masak. Suka la mak kite sebab die dah prepare macam-macam makanan nak masak nasi lemak la ape la. Tau anak cucu dok hotel memasing lapar sentiasa.

Living hall besar boleh bentang toto tidur berjemaah

Ruang makan. Nenek bz aih;p

Gambar dapur diorang tak amik tapi lebih kurang macam ni la N google je.Hahha. 
Ok kan boleh masak.

Master bedroom - Besar dan bercarpet bentang je alas golek2 atas ni.

Takde pula gambar bilik no 2 tapi kecil sikit la dari masterbedroom  Bilik air ade bathtub. 

Ni yang ditunggu budak2 nak mandi kolam hujan hujan pun mandi juge. Gambar ihsan Google:)

 View dari jendala tingkat 19. Dekat je dengan KLCC.

Hotel ni dalam 15minit je dari rumah. Dokek sangat. Kakak ahad pagi tu die keje sekejap. Sempat la berulang hotel office, mak pun dan balik rumah sat.Hahah. Macam-macam. Eh, tak lupa habaq nama hotel ni The Zone All Suites Residences on the park Kuala Lumpur. Huisshh..panjang nau namanye.

Harga via booking.com RM320 sahaja no breakfast. Jatuh kategori murah lah kan unuk hotel di tengah Kuala Lumpur 2 bilik yang besar dengan dapur yang boleh masak lagi. Hotel hotel lama atau senior je yang provide faciliti macam ni. Hotel baru banyak yang studio type  dan harga pun hurmmm fikir banyak kali nak book.
 

2 comments:

mama tisya said...

not bad juga la ..bila rmi2 ada dapur leh masak gtu okla..bdk2 plak suka mandi pool kn..oh Ann tk ikut sama ..tlg bookingkn aje ye hehe

idzwa kamaruddin said...

Wahhh menarik ni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah