CHERITERA KAMI...: Tiket feri, Kereta Sewa dan Shopping di Langkawi

Apr 25, 2017

Tiket feri, Kereta Sewa dan Shopping di Langkawi

Janji ni last entry pasal Langkawi..Kalau ada ada juga tu maksudnye p Langkawi lagi tu.Ehh..eh..hahaha;p

Seingat-ingatnya tak pernah naik feri ke Langkawi. Kira ni first time la naik feri dari Kuala Perlis ke Langkawi selama 1jam. Sebab banyak aktiviti kononnya, kami beli tiket feri pukul 8pagi. Senang sekarang kalau tak nak sesak-sesak di jeti beli saja tiket online di Langkawi Free Line. RM18 sehala. Kalau nak beli awal di kaunter tiket jeti hanya boleh sehari awal sahaja sebelum hari bertolak. So, kalau takut tiket habis macam masa cuti sekolah tu baik beli awai online je. Senang!Sila berada di jeti setengah jam awal . Sampai awal takpa tak kalut.Selalu depa panggil naik pun dalam 15minit sebelum bertolak.Owh..kami tak parking kereta dekat jeti sebab ada jiran sudi hantarkan. Tq jiran:)

Selamat sampai... nampak kan excited di situ.

Masa datang feri kecik skit dan agak kelam, dah la dpt seat depannn sekali. Bebetul depan tv. Tapi masa balik feri besar dan luas skit. Yang best depa pasang cerita dalam feri ni. Crita Jackie Chan pulak tu. Ralit la kami tengok.

Kereta sewa pula kira last minute juga cari dalam sehari dua sebelum pergi. susah sikit la nak dapat hat murah. Berjaya dapat kereta Axia Auto RM70 sehari.

Kereta elok, servis pun bagus. Senang berurusan dengan sis Norma ni. Boleh hubungi 017-537 6972

Kami part shopping agak fail sikit. Lagi-lagi bukan antara fanatik coklat. So, xdak la survey sangat. Kebetulan haritu lepas check-ou dan lunch masih awal lagi sementara tunggu feri pukul 4petang. Jadinya kami singgah di Ram's Home Decor terletak di Pekah Kuah. Dalam 10minit je dari jeti Kuah.


Ada kawan kata harga coklat dia mahal berbanding di Haji Ismail. So, korang boleh la survey2 sendiri. Tapi haritu kami mai ramai yang beli pinggan mangkuk die tak tau la murah ke tak. Kami sempat la beli juga coklat dan juga langsir sekeping. Rambang mata juga tengok bahagian atas tu part Dec. Langsir dah siap tu cantik dan murah juga harga.



Daim Snax itu sedapppp!Sila beli ok:)

Habis dah la cerita 2H1M di Langkawi. Moga kita ketemu lagi.


2 comments:

idzwa kamaruddin said...

Best nyerrr dik !

CIKU said...

ala cam xpuas lak baca..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah