CHERITERA KAMI...: Jalan-jalan cari makan di Tanjung Rhu Langkawi

Apr 4, 2017

Jalan-jalan cari makan di Tanjung Rhu Langkawi

Sambung dari entry De Balqis Tanjung Rhu Langkawi dah janji nak share tempat makan sedap-sedap area chalet tu kan. Banyak kenyang makan angin laut je duduk sini sebab terpana dan teralit tengok pemandangan indah sampai makan pun tak kisah. Percaya x??Hahaha..

Sebelum check in, kami singgah lunch dulu kedai bawah pokok depan je sikit dari De Balqis. Lamaaa sgt tak lepak makan tepi laut ni lain macam keexciteddannye. Akak kedai masak lambat-lambat pun tak pe sebab ralit dengan keindahan alam ciptaanNya.

Kene pulak air kelapa original camtu . Tapi spoil sikit kelapa agak tua.Huhu. Boleh tahan juge harga makanan dekat sini order Nasi Goreng Ayam RM8 sepinggan. Mahal la kan..mahal sebab makan pakej amik angin sekali.Huhu..Nasib sedapp!

Dinner pula kami makan di Martini Restoran. Masa check-in tanya dekat Kak Ani mana tempat dinner dekat sini, beliau la yg suggest tempat ni. Memang tak jauh pun dari chalet cuma agak kedalam sikit kedudukannya. Better naik kereta atau motor sebab sepanjang jalan Tanjung Rhu ni bila malam memang krik krik dan malap sikit tak happening. 

Jemput makaannnn!Jujur kata memag sedap. Bila tengah bercuti dan lapaq dapat makanan sedap pula, mood GUMBIRA itu bagai melantun melonjak senyum sampai dahi. Korang kalau stay Tanjung Rhu boleh la mai dinner dekat Martini Restoran ni k.Harga makanan pun affodable.

Jalan masuk ke Martini Restoran ni bertentangan dengan Labi-labi Resident. Ada signboard dekat simpang tu pastu nampak la dalam tu ada kedai lampu-lampu. Awal-awal sampai tu macam was-was juge sebab takdak orang sangat. Tapi tak la lepas tu baru orang mula mai sikit-sikit. 

Gigih nak jumpa macam mana rupa simpang nak masuk ke Martini Restoran ni. Sebelah kiri gambar simpang ke Martini Restoran. Sebelah kanan ke Labi-labi Resident. Ini ialah view dari De Balqis. Nampak siang pun jalan ni lengang. Depan tu nampak kelibat kereta-kereta parking tepi jalan tu kan belah kiri tu, itu kedai sarapan dan lunch ada lauk-lauk. Masa mai semalam tak perasan kedai tu. Dah balik baru perasan tapi kami tak singgah lunch situ, p lunch dekat Kuah.

Scarborough Fish n Chip ni sederet dengan De Balqis. Perasan nampak mat-mat salih mai makan sini so xpasti la menu die macam mana.

Kata akak kedai bawah pokok, kalau ke jalan ke dalam lagi menghala hujungg Tanjung Rhu ada lagi kedai-kedai makan cuma kami tak p jalan sampai dalam tu. Next time la pula kite explore.

2 comments:

mama tisya said...

makan sambil ambil angin laut berangin syok juga..tu mhl tu rege nasi kn hehe..mahal sedap tkpe..jgn mhl xsedap kn...mau naik angin haha

Ida Puanstoberi said...

nama Scarborough tu sangat la omputih nya. tak silap kat perth pun ada nama tempat camtu. ke akak tersilap..huhu.

Best nya. Rasa nak bawa si kecik tu pi Langkawi plak. Hihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah