CHERITERA KAMI...: November 2016

Nov 24, 2016

Bercuti ke Bali : Shopping , Supir Murah, Itinerary dan Tips

Ktorang tak berapa reti pergi bercuti dan shopping. Sebab asal bercuti tu memang untuk bercuti, tapi kalau dah pergi somewhere yang kita tak pernah pergi of course nak jugak jejak kaki dekat tempat shopping sekadar cukup untuk beli souvenir dan cuci mata.

Tang nak beli souvenir pun pening. Selalu kita beli untk family members dan anak-anak buah je la. Macam di Bali ni alhamdulillah tempat shopping yang terkenal tu dekat je dengan villa yang kami stay Ini Vie Villa. Jalan kaki ada la dalam 5-10minit. Dekat je lalu jalan disebalik rumah dah sampai.

Krisna Oleh-Oleh Khas Bali...ade 4 cawangan Krisna ni.Yang kami pergi ni terletak di Jalan Raya Tuban , Kuta dan satu-satunya yang beroperasi 24jam. Haaa..shopping lah berapa jam nak sebab tempat ni adalah besarrr. Memang rambang  mata dan pening. Tshirt,kain, keychain, fridge magnet, beg, sabun, minyak, lotion wangi, makanan,pinting semuaaaa lah ada dalam 1 tempat ni.

Terdapat kaunter untuk packing letak segala barang shopping tu dalam kotak. Senang nak ngangkut. 
Bayar IDR 80,000.

Untuk supir pula N memang tak survey banyak sebab mostly baca Pak Yanto yang paling murah. Terus wassap dan book. Book pun takde kene bayar deposit ke apa. Pak Yanto cakap nanti dah sampai dah siap semuanya baru bayar kak. Senang kan. 

Cas yang dikenakan IDR 350,000 untuk full day, IDR 250,000 half day dan IDR 80,000 untuk airport transfer. Bagi kami memang murah dah. Masa dekat Bali ada juga tanya-tanya orang lain semua mahal walaupun diorang kata harga sahabat. 

Bila ada supir ni memudahkan perjalanan lagi-lagi kalau plan nak pergi banyak tempat dan jauh. Bali tu kan macet giler. Die bawak lalu jalan shortcut pun macet . kalau jalan besar lagi teruk macetnya. Tapi skill drive diorg memang power la. Kite dok belakang ni memula kan tak biase dok eh eh eh bile bertembung dengan kereta la motor. Supir tu dok gelak-gelak je kat kite. 

Supir kami hari pertama dan kedua. Dafi namanya. Muda sikit dari kami. Perangai memang giler dan banyak cakap. Tak booring la ada je nak borak. Suka mengenakan orang pun yea jugak.
 Gurau-gurau.

Supir hari ke3. Nama Arif. Yang ni macam tak berapa banyak cakap tapi suara dia sedap woo dia pasang lagu Judika dalam kereta. Layan memasing nyanyi.

Diorang 2 ni kerja dalam 1 company yang sama bawah Pak Yanto. Bawah Pak Yanto ni ada 14orang supir tak silap. Semua sedara-mara. Dari keje sorang sampai dah banyak pekerja bawah dia. Betapa well knownya Pak Yanto ni. Kalau korang pun nak dapatkan perkhidmatan mereka boleh contact
Pak Yanto +6281236540997.Wassap saja senang.

Kalau teringin nak bawak speda (motor) pun boleh tapi di nasihatkan punya lesen antarabangsa sebab kata supir polis sini rajin cek lelagi nampak tourist. Time ni la dia cari duit kopi.  Di Bali ada juga perkhidmatan  GoJek. Macam Uber / Grab Car tapi ni versi naik motor or Go-Car kalau nak naik kereta lah. Selain tu diorang ada buat perkhidmatan pesanan makanan dan banyak lagi. Teknologi sungguh.Boleh tengok lanjut di link ini GoJek-Indonesia.

Masa di Bali haritu kami ada juga menggunakan perkhidmatan Uber. Kenapa guna uber tak ambil supir? Sebab kalau aktiviti korang tak padat macam contoh haritu kami nak pergi dari Nusa Dua ke Wong Solo Kuta je lepas tu check-in dekat Ini Vie Villa. Kalau ambil supir rugi la.Haritu perjalanan dalam 15minit lebih kurang IDR 25,000 je. Ni contoh je la. Depends pada rate semasa. Bayar pulak boleh pilih nak by cash or kredit kad.3kali guna. Alhamdulillah semua ok. Banyak je Uber dekat sana. Janji korang ada internet. Uber lagi murah dari teksi. Macam kita dekat Malaysia. Ada juga kita panggil teksi sapu tu yang tunggu depan hotel ke depan tempat attraction kan. Yang tu janganlah ambil, confirm mahal.

Perkhidmatan Uber di Bali

Kira habiskan terus la eh cerita Bali ni..N summarizekan itinerary kami selama 5H4M

Hari 1

Hari 2

Hari 3
Check-out Pondok Sari Hotel Kuta

Hari 4
Check-out Grand Whiz Hotel Nusa Dua
Lunch di Wong Solo Kuta

Hari 5
Check-out Ini Vie Villa Legian
Shopping di Krisna Oleh-Oleh Khas Bali
Lunch di Wong Solo Kuta
Bye-bye Bali~

Itinerary ni N buat sendiri ikut apa yang kami minat dan nak pergi. Actually, kalau korang ambil supir, boleh follow je mana dia nak bawa. Tapi biasalah ktorang ni suka buat lain dari lain. Huhuh..Itinerary ni N wassap dekat supir beberapa hari sebelum kami berangkat ke Bali. Mintak dia komen ok ke tak ok. Sebab kita buat  ikut maps anggaran waktu dia kan, supir je yang tahu sempat ke tak nak achieve bende tu. Tu kelebihannya ambil supir ni, senang nak tanya nak discuss dia akan layan je walaupun kita tak bayar deposit satu sen pun masa tu. Bagus kan:)

Dinasihatkan korang tukar duit secukupnya di Malaysia. Kalau tak pun ada spare sikit duit Malaysia then tukar di Bali incase la tak cukup kan dah shopping makan bagai tu. Activekan kad  ATM siap-siap senang kalau urgent, dah boleh guna terus.

Flight tiket return KLIA-Bali-KLIA by malindo air RM800++ 2pax include meal and 20kg luggage dan pick seat. Beli 2bulan sebelum pergi so memang tak dapat la harga murahhh lagi.

Airport tax masa N survey baca review dekat blog lain ada yg cerita kata ada. So, kami dah standby la duit IDR 200,000 seorang rupanya dah takde dah since Feb2015 semua airline yang berlepas dari Indonesia perlu masukkan airport tax dalam harga tiket flight.

Make sure korang tak datang Bali time diorang tangah sambut hari Nyepi@Balinese Hindu New Year@Day of Silence. Sepi la korang kt Bali tu sebab masa hari ni semua aktiviti tutup memang tak boleh nak pergi mana.Tak silap setiap bulan Mac setiap tahun cuma tarikh je berbeza-beza.

Mm...ape lagi ek nak share. rasa macam dah habis..Kalau ada soklan boleh email N, cantik_menawan25@yahoo.com k.


BALI..mulanya takda dalam wishlist memang tak rasa nak pergi sebab tak suka tempat patung2 bagai ni tapi once sekali dah pergi, rasa nak pergi lagi sebab cantikkk dan best dan layanan memang bagus.Next time kalau ada rezeki boleh explore bahagian lain pulak Kintamani, Tegalalang, Ubud, Lovina banyakk lah lagi.. 


Till we meet again~

*Update : sebab ramai yang bertanya total bajet kami berapa...sori lah bukan N tak nak total kan saja nak suruh korang baca cerita Bali kami semua dalam setiap tu N dah letak total just korang tambahkan semuanya je.. hahah..saje kan kite.okla...utk tidak menghampakan korang..
GRAND TOTAL RM3000 lebih kurang.

Nov 22, 2016

Bercuti ke Bali : Tempat Makan Halal di Bali

Seperti yang dijanjikan, entry ni khas untuk share tempat-tempat makan yang kami sempat terjah masa di Bali haritu. Semua tempat makan yang kami pergi ni InsyaAllah halalan toyibba ok:)

Restoran Ayam Tulang Lunak Malioboro, Kuta

Sesampai je di Bali, supir terus bawa kami ke sini. Dekat je dengan airport dalam 15minit.Restoran ni direcommendkan oleh supir sendiri sebab malam tu memang ktorg takde target nak makan mana. Dah lapar pastu tak sabar nak check-in kan. Agak popular juga restoran ni banyak juga N baca orang review.

Sesampai je dekat restoran , nak turun dari kereta ade staff restoran ala bodyguard pakai baju coat siap tolong bukakkan pintu kereta lagi. Selamat datang Puan Sri dan Tuan Sri..heheh

Ayam Presto Masak Telor Asin dan Ayam Presto Cabai Merah

Ayam Tulang Lunak atau Ayam Presto maksudnya pressure cooked chicken. Memang gila lembut lunak hancur la tulang ayam tak payah kunyah terus telan pun boleh.Heheh.

First dinner di Bali

Mmm...sayangnya N makan tak habis mungkin sebab telor asin tu rasa die cepat muak kot. Total rasa bolehh la takde la umpphhhh sangat. Harga agak pricey tapi dah sampai dah lapar, layan kan je lah. 

Total IDR 326,000

Warung Kampong Pedas, Nusa Dua

Tempat lunch kami hari ke3 di Bali selepas jalan-jalan di Melasti Beach. Supir ada juga tanya kami ada rasa nak makan di mana-mana ke kak. Kalau ada, saya bawa kan katenye. Kami nak makan tempat yang sedapppp sekali. Ok, kak.Jom kita.

Warung Kampung Pedas terletak di Nusa Dua lebih kurang 20minit dari Melasti Beach. Masa kami sampai tu memang waktu makan tenghari. Ramai juga tourist yang datang makan dekat sini. 

Pilihan menu yang ada. Nak pilih pun pening walaupun menu tak banyak takuttt je kalau tak kene tekak.

Ayam bakar madu dan Ayam kuah pedas. Seriusly, korang WAJIB order ayam kuah pedas. Terbaik pedas dia. Memang umpphhhh! Sambal pun sedap.

Muka-muka gembira dapat makan sedapp bangat.Memang tak salah pilihan supir kami.

Ktorng siap tapau lagi untuk dinner dekat Grand Whiz Hotel lauk yang sama.Sedappp memang sedappp!Wajib try ok:)

Total IDR 253,000

Tak jauh dari Warung Kampong Pedas terdapat sebuah masjid kalau korang nak singgah. Masjid yang agak popular di sini. Memang susah nak nampak bayang masjid sepanjang 5H4M kami di Bali dengar azan apatah lagi dah kata majoriti masyarakatnya beragama Hindu kan. So, N memang masukkan dalam itinerary untuk singgah sebentar di Masjid Agung Ibnu Batutah Nusa Dua ni.



Wong Solo Kuta

Hari ke4 sebelum check-in di Ini Vie Villa, kami singgah dulu makan tengahari di Ayam Bakar Wong Solo. Ada 1 lagi cawangan Wong Solo di Denpasar. Kami pilih yang ini sebab jaraknya hanya 15minit sahaja ke Ini Vie Villa.

Jom tengok sedap ke tak Wong Solo Bali compare dengan Wong Solo Malaysia.

Kedudukan Wong Solo Kuta agak tersorok sikit dari jalan besar. Terdapat juga delivery servis kalau korang malas nak keluar dari hotel call je no tu ok.

Restoran Wong Solo Kuta memang besar. 2 tingkat open air, ada surau juga disediakan. Bersih dan selesa.

Pilihan menu yang ada macam dekat Malaysia meriah menunya. 

Pilihan kami semestinya Ayam Penyet. Meriah lauk dia kan. Tapi sambal tu sedap lagi Malaysia punya, Yang ini macam ada rasa rempah dan sayur ada xtau die letak so macam potong sikit rasanya.

Total IDR 186,000

N order Teh O Ais tapi tak boleh telan. Teh dia rasa rempah ke ape kita tolak kasi orang sebelah. Kita order soda gembira juga yang sedap. hehehe. Kami takeaway juga untuk dinner di villa nanti. Esoknya selepas check-out pun kami singgah lunch di sini. Hahah..Nampakk...1 sebab MURAH. 2 sebab malas nak fikir tempat makan lain. Alasan kukuh kan??Heheh..

Lagi 1 tempat makan boleh baca di sini Jukung Bali Seafood, Jimbaran

So, in total ada 4 tempat makan yang kami sempat singgah. Tempat makan di Bali memang banyak cuma nak mencari yang halal yang kene dengan tekak dan pastinya kalau dapat yang murah lagi la best kan. Apa-apa pun terpulang pada selera masing-masing. Harap entry ni membantu korang:)

Nov 21, 2016

Bercuti ke Bali : Ini Vie Villa, Legian

Hari ke4 kami di Bali..kejap je masa berlalu esok dah nak balik KL. Lepas check out dari Grand Whiz Nusa Dua  , Kita nak check in tempat lain pulak. Harini sampai la balik esok aktivitinya memang rehat santai makan tidur sahaja. Memang sesuailah dengan tempat yang kami nak check-in kejap lagi.

Kalau bercuti ke Bali, tak kiralah honeymoon, anniversary, familytrip or friendtrip WAJIB paling kurang 1 malam akan stay di villa with private pool. Setuju?Ada bermacam jenis design villa dengan harga minimum pun still takkan dapat dekat Malaysia. Dah la harga berpatutan, servis pulak superb. Memang bercuti Tan Sri dan Puan Sri la. Opkos kami pun nak rasa stay dekat private pool villa macam mana dah ni pun antara sebab tercetusnya percutian ke Bali ni. Sesi memilih private pool villa ni memang memeningkan. First thing first kene ada target bajet baru senang nak decide. Kami letak bajet lebih skit dekat villa ni so untuk malam-malam sebelum ni cari la hotel yg murah-murah sikit. Apapun ikut cara dan bajet masing-masing lah yea.

Again villa ni pun N jumpa dekat instagram. Memang diorg active dekat instagram pun. Baru setahun beroperasi. First time tengok terus melting terus share dekat big boss mtk approve. Nasibb approve!hehhe..

Selamat datang ke Ini Vie Villa. Pintu utama dan reception di dalam itu.Comel!

Kawasan villa ni dicelah kawasan perumahan balik bangunan.Memang sunyi tetbe ada villa cantik. Terdapat 2 type of villa di sini, 1 bedroom villa dan 2 bedroom villa. Total villa yang ada adalah 10 unit sahaja. Memang terhad dan selalu penuh. Ok buk..villanya sudah siap. Mari saya bawakan..Jom kite tak sabar!

Welcome home katanya...memang like a home complete ada kitchenette siap

Bunga2 cinta dan swan atas katil. Feeling anniversary dan honeymoon sangat. Tepi tu macam air pancut dari pasu besar tu memang menaikkan mood romantik ada bunyi air sungai ka macam tu la. Tapi kalau rasa menggangu memalam tu boleh je off ada suis tepi tu.

Tepi katil tu ada pintu kan..belakang itu ialah toilet, shower dan juga pintu menuju ke jacuzzi. Tak ambil pula gambar situ. Excited tengok benda lain.

Eh..nampak tuu ada bunga-bunga lagi la dekat luar tu..Mata memang dari tadi tengok luar je.

Swing, private pool penuh bunga, jacuzzi.. Perfect!😍😍😍

Memang dia la yg conquer buaian ni. Dah kita yg survey buat itinerary semua wajiblah ikut taste kita kan😜

Kan dah kata, dia saja..banyakkk sgt gambar atas buai ni. Kang kalau letak byk2 dalam blog ni ada orang muntah darah pulak.Hehehe..

Petang sikit ada tambah entiti pulak. Ni pun haruslah permintaan Puan Sri. Hahha..maapkan saya. Memang disediakan float ni cumanya base on permintaan guest sebab byk dah float die bocor katenye orang dok terjun tiruk atas float.Sepanjang petang tu Puan Sri beriadah dgn swan;)

😍😍😍

Dinner kami dah siap-siap tapau masa lunch tadi. Punyanya taknak keluar dari villa.No candle light dinner juga. Makan tapau tepi pool duduk borak takdak nak pakai cecantik. Waktu malam dinasihatkan tutup rapat pintu sliding tu untuk mengelakkan nyamuk. Ritu kami panggil depa sembur ubat nyamuk dalam bilik pastu kejap-kejap bukak sliding door tu. Degil!;p

Hujan pulak malam tu..Sejuk angat..Kami tidur dulu. Goodnite!😊

Morninggg..Yok sarapan!floating breakfast with love. Tengah in trend floating breakfast ni dekat Bali. Haruslah Puan Sri pun gedik nak try. masa check-in diorang dah suruh kita pilih menu dan juga jam berapa mau breakfast. Sebelum dia hantar, dia akan call dulu bagitahu. Korang standby je la.

Bila pos gambar ni dekat FB, ramai yang tanya macam mana nak makan tu. Haaa...pepandai kome la nak style macam mana ikut kreativiti memasing.😜

Sebelum check-out...sob sob sob

Kalau korang mencari villa yg lain dari biase, N memang rekemenkan Ini Vie Villa ni. Apa yang luar biasa tu??Sebab ada buaian tu la.Heehe.Nak fefeeling princess romantica de amour. Tapi air pool tu agak sejuk. Kami mandi kejap je dah la hujan kan. Bertambah lah sejuknya. Nasib ada jacuzzi.Villa ni dapat rating yang tinggi dari booking.com, recommended by tripadvisor dan top 5 4star acommodation in Legian dari travelmyth. Haaa..nampak tu kite takdak tipu syok sendiri. Servis staff, tak yah cakap la kalau stay di Bali ni memana ko pergi servis semua tiptop orang layan macam VVVVVVVVIP.

Di website Ini Vie Villa juga ada live chat. Jadinye memang senang sgt nak communicate dengan depa. Dapat jawapan zass terus. Eh, tak share lagi berapa harga ek??Kami buat booking via Agoda. Beza harga Agoda dengan website Ini Vie Villa ada la murah beberapa puluh ringgit. Haruslah kita ambil yang murah. 

Total 1bedroom private pool villa RM550 inc. floating breakfast + float /night

Diorang pun ada buat perkhidmatan spa juga kalau malas nak keluar. Ada shuttle, sewa motor eh pendek kata tanya je dekat reception tu. Oh, lupa Ini Vie Villa juga dekat dengan tempat shopping Ole-ole Krisna. Dalam 5-10minit jalan kaki.Ni kita cerita entry lain ok.

Love more and more~

Instagram : Ini Vie Villa

Berbaki cerita tempat makan, shopping, supir dan juga summarize itinerary...Next ok;)

Nov 18, 2016

Bercuti ke Bali : Grand Whiz Hotel Nusa Dua

Lepas ni aktiviti semua santai-santai je. Bile santai jadinye teringin la sgt kalau dapat stay hotel tepi pantai. Pening jugak nak cari hotel yg dalam bajet semuanyaaaa agak pricey. Dah alang-alang sampai area Nusa Dua ni, kami decide untuk cari hotel dekat area Nusa Dua je. Area sini lebih tenang, sunyi dan kalau suka water sport memang sini lah tempatnya.

Hotel-hotel tepi pantai di Nusa Dua ni pun boleh tahan juga harganya.Huhuh.Filter punya filter jumpa la juga yang dalam bajet.Terletak lebih kurang 10-15minit dari Water Blow Nusa Dua

Selamat datang ke Grand Whiz Nusa Dua Bali

Grand Whiz ada beberapa cawangan di sekitar Indonesia. Kirenya agak well known jugak la hotel ni di Indonesia.

Masa untuk check-in

Yang mana 1 bilik kami ni

Premier room with pool access. Ada beberapa type of room dekat sini tapi kami decide ambil yg pool access senang nak mandi terjun je.

Bilik simple tapi menyelesakan. Basic ammenities disediakan. Iron upon request.

Sementara nak tunggu petang jalan-jalan tepi pantai, dok saja dalam bilik sedang elok pulak hujan lebat.Memang memerap la kita dalam bilik.

Hujan dah reda, cuaca nampaknya bagus. Jom lah kita jalan pantai. Actually hotel ni bukanlah exactly tepi pantai. Kene berjalan ikut lorong kecil ni ada la dalam 5minit macam tu baru nampak pantainya.

Eh eh ada orang buat surprise kt kite ke..ahaha..ferasannn.Tenang kan pantai die tak crowded macam dekat Kuta/Seminyak/Jimbaran beach.

Laut terbentang luas dengan kapal cruise lalu kita lambai-lambai mana tahu next time kite cuti-cuti naik cruise pulak ke;p

I miss this moment. Lepak borak spent time together2 sampai ke senja sampai xsempat nak celup kaki kt laut tu;p

Dinner kami dah sesiap tapau dekat kedai masa lunch tadi. Dah kenyang, lepak pulak dekat sini. 

Plan asal N nak buat spa dekat sini tapi dah fully book. Boleh book awal, tapi kalau cancel kene penalty.Kuciwa jugak tak kesampaian nak ber'spa' di Bali. Huhuh...

Jadinya,kite teman je orang tu mandi.Air pool suam-suam kuku memang sedap swimming memalam.Bangunan belakang tu ialah villa with private pool.

Bangunan depan tu pun bilik juga tapi type lain.Tenang sangat rasa malam ni. Romantik pun yea.Lupa dah pasal kuciwa tak dapat spa.Hehhe..

Room rate include breakfast. Boleh tahan juga buffet breakfast die. Halal?
Dari yang diberitahu halal tapi kalau was-was makan lah yg bersesuaian je:)

Kami stay sini 1 malam je. Esok hari last di Bali. Ada tempat best menanti lagi.hehehe.

Premium Room Pool Access with breakfast RM290.73 /night (booking thru Agoda apps). 
Dekat Malaysia kalau bilik pool access ni harga capai RM500+ kan. Kira masih dalam kategori affordable untuk merasa stay bilik yang pool access macam ni dengan servis dan environment yang best. Dekat web diorang ada buat live chat tau. So senang nak tanya apa-apa tak perlu email or call. Chat je terus dapat jawapan on the spot. Suke!:)


Instagram :  Grand Whiz Nusa Dua



Nov 17, 2016

Bercuti ke Bali : Water Blow Nusa Dua Bali

Lepas menahan terik di Melasti Beach, perjalanan diteruskan ke tempat makan yang paling sedapp setakat kami di Bali haritu. Nanti N buat entry khas pasal tempat makan di Bali ok. Ikutkan berlengas badan dengan cuaca terik ni rasa nak terus check-in hotel je. Tapi kita follow je as per itinerary yang kami dah buat.Alang-alang penat, penat terus. Nanti balik hotel memang plannye nak santai-santai je.

Ok, tempat ni tak silap jumpa dekat instagram jugak tak silap. Memula dah nampak dekat map tapi ingatkan spesies sama tempat dengan Waterbom Bali. Waterbom Bali ialah waterpark yang ada di Kuta, Bali. Tersenarai top 3 best waterpark in the world. Kalau korang suke waterpark nak main slide panjanggg tu boleh la pergi Waterbom Bali ni. 

Tapiii Water Blow Nusa Dua sama sekali lain dari Waterbom Kuta. Perjalanan dari Melasti Beach mengambil masa 40minit. Dari tempat parking nak sampai ke tempat Water Blow ni mengambil masa 10-15minit jalan kaki melalui tepi pantai dan taman yang cantik.

Yeayyy! Dah sampai Water Blow

Water Blow ini terletak di Nusa Dua Beach.Kawasan Water Blow ini diseliakan oleh Indonesia Tourism Deveopment Centre (IDTC).Dari tadi dok sebut water blow. Apa itu water blow??Water Blow ialah percikan air yang besar hasil daripada hempasan ombak ke batu.

Angin dekat sini bertiup kencang memang best terus lupa jalan kaki bawah terik mentari tadi. 

Rezeki tak ramai orang masa ni, tu yg kemain die snap snap tu

Masuk je kawasan ni,kami melilau cari jambatan. Jambatan tu merentasi kawasan Water Blow. Boleh feel Water Blow menghempas dengan lebih dekat bila lalu dekat jambatan tu. Tapi bayang jambatan pun takde. Kami pun p la tanya dekat tukang jaga tempat ni dekat hujung tu, katenye dah setahun lebih takde jambatan tu sebab dah ada beberapa kes orang jatuh dan maut. Huhuh. So for safety no more jambatan. Yealah, bile Water Blow yang tinggi tu memang kuat kan, kita pulak berdiri bawah dia. salah cara memang boleh jatuh dan bawa maut.

Perempuan yang cantik ialah perempuan yang ada keyakinan diri..yakin dengan rupanya....
Korang perasan tak?Sinilah tempat iklan Dnars tu yg kain terbang2 tu.Tengok x?G tengok sekarang;p


Ini la Water Blow nya.Sanggup akak berdiri di celah batu karang ni demi mu Water Blow. 

Alhamdulillah...SubhanaAllah antara kuasaNya.

Lama jugak lepak sini sambil tunggu Water Blow sambil snap snap dengan angin best lagi. Ada tu tak sempat nak snap sebab cepat sangat blownya. Next time kalau mai sini lagi datang petang pulak la boleh tengok Water Blow tinggiiii lagi. Kemahin next time yea;p

Kalau nak tengok macam mana Water Blow yang tinggiiii tu boleh la korang search dekat youtube.

Nak masuk sini xde entrance fee..FREE!Tak sabar nak check-in pulak lepas ni..tunggu next entry k;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah