CHERITERA KAMI...: April 2016

Apr 18, 2016

Home@11 Melaka

Gigih!!Gigih!!!

Rugi kalau tak share tempat yg best ni dengan korang. Our short vacay on Mac haritu.Actually sebelum ke Melaka ni kami ke JB dulu tapi kita skip cerita JB dulu la yea. Dh ke selatan memang tak sah la kalau tak singgah Melaka. Forever Melaka tetap di hati...Heheh...

Kali ni tak nak stay dkt town nak keluar skit dari town. Ubah angin sikit.

Google pny google jmp la 1 tempat ni.Memang skali tengok terus jatuh cinta harga pun takde la mahal. Terus proceed booking. Kami check in hari Jumaat dan kebetulan kami berdua je guest untuk hari. Sengeh manjang la ktorg dah owner die pun cakap make as your own home. Auwww...sukeee!!Jom tengok ape yg menarik sangat tu.

Double deluxe room. Simple room tapi serius katil dan bantal tu super sedap tdo nyenyak.

Toilet pun basic takde bath tub.Memang semua bilik dekat home@11 ni takde bathtub. 
So, kalau nak fefeling bathtub non hado yea dekat sini. 

Alolololooo...bajet2 ayu di situ. Balcony bilik yang spaciuos. lepak santai.

OK...nampak tak tuu tuu...tu buat teruja. View dari balcony bilik kami. 

Ni view dari balcony bilik bawah kami. Sesuai la untuk family dgn anak2 dekat ngn pool senang budak2 kan.

Rumah kayu cantik yg korang nampak sebelah pool tu ialah rumah rekreasi/aktiviti or port lepak la senang cakap. Ada karom, congkak.Toilet pun ada atas ni. So, kalau datang reramai dengan family ni sure heboh punya.

Kami suka lepak dekat bawah rumah ni. Dengan angin sepoi2 bahasa sesambil borak2..nice sangat! lagi2 takde guest lain, berangan macam owner plak.

Cantik kan!!ada jacuzzi tau dekat hujung pool sane tu.Ikutkan takdela besar mana poolnye kalau reramai ni memang penuh la. So, N suggestkan kalau nak rasa privacy macam kami ni, datang la time weekdays.

Owner home@11 ni namenye Mrs.Wong. Very nice and frenly person. Ni kire family business die la. Masa check in tu memang die bw tengok semua tempat. Rumah die dan anak die dekat2 situ je. Siap bawak tnjuk rumah anak die lagi dekat depan tu. Mrs.Wong kerja as a nurse and hasben die arkitek. Die cakap this is her childhood dream nak ada rumah traitditional macam ni and most of the furniture dekat sini hasben die yg buat. Super nice and admiring!!

Home@11 terletak di lorong laksamana. Dalam kawasan perumahan.Ada 8 buah bilik semua dalam ni dan  berbeza type of room , harga dan juga view. Kalau nak view yg best dan dekat nak pool N suggestkan book bilik macam ktorg tu atau bilik yg bawahnye.

Mesti korang nak tahu harga kan???Actually ktorg book thru airbnb website. Pilih tarih and dah boleh tahu harga berapa. Macam dalam gambar atas ni N try pilih tarikh weeken so total RM253 untuk bilik double deluxe room. No breakfast provided. Ada astro, wifi, coffee/tea making facilities.Kalau weekdays lagi murah la harganya

Ikutkan haritu kitorg book Jumaat and check out Sabtu tapi sebab macam best je syok je stay dekat sini cik B decide add 1 nite lg dekat home@11 ni. Dapat la special price skit..hHehhe. Jadinye 3D2N kami stay dekat home@11 melaka.

Really recomended untuk korang yg nak pergi Melaka and nak try stay tempat yg unik macam ni.Nak pergi town pun tak jauh dalam 10-15minit macam tu. 

Untuk booking and further info boleh klik sini
https://www.airbnb.com/rooms/6187181


Thanks alot Mrs.Wong for your kind and superb service...We love it!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah