CHERITERA KAMI...: Jalan-jalan Cari Makan di Ipoh

Oct 31, 2016

Jalan-jalan Cari Makan di Ipoh

Part makan takda target sgt. mencari yg berdekatan dengan hotel je gitu. Lepastu bile google tu macam xtau nak makan ape. Orang Ipoh mai share kat kami ape tempat makan best menarik kebabomm kat Ipoh. Next pergi boleh kami try.

Jadinya haritu kami lepas ambil gambar dekat Tasik Cermin dalam kereta tu baru decide nak lunch mana.Kite nak lunch ape ni??Mmm..nasi vanggey nak ke??Ok...jalan jee..

Tak ingat la apa nama jalan ni. Cari dekat waze je dalam 15minit lebih kurang kot dari Tasik Cermin. Lunch hour kan hari Ahad pulak harusla ramai beratur tu nampak pjg. Excited nak merasa kesedapan nasi vanggey ni.

Ni lauk kite pilih..xtau la salah pilih lauk mungkin..out tak kene tekak tak rasa mana kicknye. Compare dgn nasi kandar, sedap lagi nasi kandar.

Nasi vanggey yg ni sama ke dengan nasi vanggey hat viral tu yg dekat kedai kecik share dengan orang cina ke mana tu??ke tu lain??

Habis makan tu dapat message dari hotel , kata bilik dah siap. Awai bilik siap masa tu kui1petang camtu. Sedang elok la tak sabar iols. Set waze then suprisingly Ipoh Bali Hotel hanya 5minit je dari Restoran Nasi Vanggey ni.Dokek yo la...

Dinner malam tu pun masa dekat hotel baru google sebab dan cancel nak pergi Gunung Lang petang tu. kite rehat tidur bangun lapar.Nak mengubat kekecewaan tak sedap nasi vanggey tu haruslah mencari nasi juge.


Restoran Simpang Tiga..besarrr kedainya. Ramai la jugak orang datang. Gambar ihsan Google.

Ada banyak menu masakan panas, lauk2, western tak silap. Sebab kan lapar kami order lauk-lauk. Ada dalam 5jenis lauk tak silap kami order. Semuanya menepati citarasa. Boleh la kalau nak try sini. harga total RM70. Not bad untuk restoran dan portion dia tu.

Tak la kawww sangat tapi masih dikategorikan memuaskan hati

Butter prawn..udang besar, fresh sedap plak tu. Try k nanti kalau mai sini.

Address: D-G, Jalan Dato Seri Ahmad Said, Kampung Kastam Greentown, 30450 Ipoh, Perak, Malaysia
Hours: 
11AM–11PM

Lauk-lauk lain tak dan la amik gambar.Lapar punya pasal mendahului. Lauk sampai je terus bismillah doa makan ngapp.

Balik dari dinner pusing-pusing pekan Ipoh tengok apa yg menarik. Sempat singgah Gerbang Malam. xtau la tu gerbang malam ke idak sebab bukan di lokasi yg tertulis Gerbang Malam tu. Dia selang beberapa lorong dari Gerbang Malam. Tu downtown kot no??Tapi kita google kata Gerbang Malam tu hari-hari bukak kan??

Balik dari Gerbang Malam singgah 7E beli kudap-kudapan then lalu dataran Ipoh. Meriah juge rupenya dataran tu. Tepi tu ada foodtruck. Ciss...nak lepak pun perut dah penuh. Tapi masa lalu tu mata dok tengokkk je macam sedappp je yg jual-jual dekat situ. Takpe takpe next time.

3 comments:

Orked V. said...

ni port2 selalu pegi dulu nih. hehehe. rindu pulak rase. iskisk

idzwa kamaruddin said...

heaven nyerr!!!

Sheila Salim said...

Sedapnyaa waduhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah