CHERITERA KAMI...: Percutian Percuma di Grand Lexis Port Dickson

Sep 22, 2016

Percutian Percuma di Grand Lexis Port Dickson

Benda percuma siapa yg tak nak kan?Lagi-lagi kalau bagi bercuti secara percuma. Lajuuuu je!
Agak last minute juga plan ke PD ni.Flight hari Sabtu pagi. hari selasa ke rabu baru cik B inform kene p kursus kt PD. Ikutkan weekend tu kami dah plan la nk pergi somewhere tapi sebab dah kene pergi kursus dan dah bagi nama. Organizer cakap accomodation semua di sediakan. Setiap peserta satu bilik dan return flight tiket. Yg bukan peserta ni kene bayau sendiri la harga tiket flight.

Tanya la dekat cik B kat mana buat kursus tu. Dia cakap dekat Grand Lexis PD. Maknanye die bagi bilik pun dekat Grand Lexis juga ke??Yeala kot kate cik B. Sibuk kite suruh cik B confirmkan dekat organizer tu betul ke bagi bilik free dekat situ. memang betul diorg sediakan bilik for 1 nite stay dekat Grand Lexis tu jugak. Dah dapat agakla kan camne reaksi bini die ni. Wajibbblaaa lagi excited nak pergi!Heheh..

Pukul1130pagi dh sampai hotel. Memang awal sangat la kan. Check in pun kalau ikutkan Grand Lexis pukul 4ptg baru boleh. So dari tercongok dekat situ kami p PD waterfront lunch lepak2 dekat Pappa Rich. Kursus start pukul 3ptg still tak boleh check in lagi. So, cik B masuk hall, N tunggu la dkt luar tu sambil irganizer update and bagi key bilik around 430petang camtu.Penat!Penat menunggu. Tak sabar nak masuk bilik berendam Hehe..Terus kita p lobby tunggu turn nak naik buggy pulak ke bilik. Nasib baik la tak lama.Naik pulak sensorang kemain berdesup staff tu bawak.

Seronok kita sampai terbang2 shawl kita;)


Katil dah memanggil-manggil untuk meluruskan badan

Small pantry boleh panaskan makanan dlm oven

Separate toilet dengan shower

And the best part is private pool straight view to the sea. Orang dewasa ni tengok pun excited kemain apatah lagi kalau bawa anak-anak kan. Suspicious tetbe baiknye organizer ni bagi bilik yg sea view camni free pulak. Terus wassap cik B yg tengah kursus tu tanya B eh request bilik type ni??Dia jawab tak laaa..mmm..yekee??okk..request ke tak request ke ni namanye rezeki belated birthday girl.
Alhamdulillah sebab minggu ni birthday N. Of course la birthday girl gumbira!

 First time check-in sorang nak posing amik gmbar susah la pulak. Tunggu orang kursus balik bilik baru la kita posing nampak laut gini. Rindu bau air laut:)

Mandi lama dari selalu sebab kan view awesome ni

Alhamdulillah diberi kesempatan petang tu menghayati sunset dari tepi private pool..SubhanaAllah...

Rupa-rupanye orang tu ada arrange something. Nasib baik la ada bawak baju semenggah skit. Candle light dinner yg tak berapa candle sebab kedudukan die tepi kaunter je sebab situ je yg terlindung. Sebenarnye kata cik B buat dekat ponok tepi pool hotel tu tapi sebab tengah renovate tu yg kene buat dalam cafe. Birthday girl ok je:)

4 main course. Overall foods dia average. Ada yg ok ada yg xbrp nak ok sgt. Servis puas hati la as birthday girl nampak effort diorg layan kita tu.:)

Dah kenyang dah jalan-jalan ambil angin malam, jom la kita balik bilik

Ada kejutan lagi rupenye..terharu birthday girl!dah lama tak terkejut2 ni..hahahha...

Semestinya kita sangat gembira!terima kasih sgtttt untuk kekasih hati atas celebration ini. *wink*

Ada tanya cik B berapa kos for the celebration tapi takdapat jawapan. rahsia la tu..but kalau ada yg nak tahu kot la nak arrange celebration mcm ni dekat sini, let me know k?nnti kita dapatkan info lanjut dari cik B..

So..N mmg cadangkan la kalau nak cuti dekat nak rehatt and ade privasi dengan family or just sweet escape aja  memang patut pilih Grand Lexis PD ni..

Last minute FREE vacation cum belated birthday celebration...Another sweet memories..Love!

klik Lexis Suites Penang  untuk pengalaman bercuti di Lexis Penang pula:)

11 comments:

Nurul Ezrin said...

seronokla dieeee kannnnn hihi

mama tisya said...

Syok.. Dpt surprised pastu dpt percuma sambil hubby p kursus... Akak suka grand lexis.. Anak Akak dlu pegi smp nk tdo tepi pool sbr je la

::EIDA:: said...

best gile!!! happy besday ! hehee

idzwa kamaruddin said...

wahhhh best gilerrr..kita pulak sebak..ehhh nape nie..hehee..

FiZ aka Miss Pija said...

Bestnye......lagi2 vacation free di hotel yang best lak tu

Ann said...

Nurul Ezrin : haruslahhhh seronok beronok-ronok..hihihihik

Ann said...

mama tisya : tuelanye nasib boleh ikut...klu x??huhu...kan..klu org besau pn suke ini kan budak2...

Ann said...

EIDA : terima kasihhhhhhh..heheh

Ann said...

FiZ aka Miss Pija : alhamdulillah...nasib baik boleh ikut..hehehe

Ann said...

idzwa kamaruddin : haruslahh besttt kakk...alaa..xmo nangis xmo..heheh

Azhafizah Md Nor said...

Bestnya..Harap ada rezeki stay bercuti kat sini nanti. Cantik betul!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah