CHERITERA KAMI...: Villa Rimbun Desa Kuang

Aug 24, 2016

Villa Rimbun Desa Kuang

Puasa membawa ke nak Raya Haji dah punya lama betul cari semangat nak update. Cerita tertunggak tu tak yah cakap la banyakkkk...Kalau nak cepat update boleh follow iols dekat IG or FB k..cari la nama kite An Yra..huhh..bajet artis sangat..kisah plak;p

Alkisahknye masa raya puasa ritu , raya ke-4 tak silap bawak family mak kita dgn family akak p shortvacay. Kalau namanye shortvacay kene la cari yg dekat. Mencabar jugak sebab nak yg kene dgn taste bebudak tu, WAJIB ada swimming pool..Kalau tak kang bosan je muke. Survey hujung2 puasa kira last minute jugak la nasib baik la available lagi tempat ni. 

Selamat datang ke Villa Rimbun Desa

Villa ni ada 1 unit sahaja...so first come first serve..Terletak di kawasan lot rumah2 besar nampak gaya macam VVIP kot no yg mana kiri kanan tu sederet panjang ade 2 3 rumah lagi tu semua adik bradik mak ayah owner ni punya. Villa ni di apit tengah2..Tapi jangan risau privacy tetap ada. Macam ritu kami datang rumah sebelah kiri kanan ada orang. Tapi sunyi ja ada la nampak maid tu lalu lalang gitu. Almaklum hari raya weekend plak tengok ade tetamu datang rumah depa. Tapi memang dia jaga lah privacy kita. Katenye kalau mai hari weekdays memang takdak orang. So lagi la sunyi ya amat. Yg tolong jaga/uruskan rumah ni pun rasa maid depa la. Kalau salah mintak maap na. Senang dok sebelah, nak ape2 panggil ja.

Living hall yg comel cum...Ada astro, wifi xdak..Pintu belah kanan ni pintu bilik air

Yg lelaki 3 orang tidur sini termasuk la cik B..bawak alas toto..diorg pun ada sediakan tilam lipat kalau tak salah...

Mak dan anak2 perempuan tidur dalam bilik ni..Towel, sejadah, iron lengkap disediakan

Bilik kedua..kite tidur dgn mak kite..lama tak tidur ngn manja..hehehe...2-2 bilik ada econ so xyah risau panas ke apa...sejukkkk dan selesa sgt!

1 unit villa ni ade 2 bilik tidur sahaja dan 1 bilik air..nak masuk bilik air kene beratur amik nombo..hehehe

water heater dan sabun tersedia..bilik air pun xkecik..just nice

Mini kitchen yg lengkap..xtau pun la disediakan semua ni..kami bawak la pinggan sabun basuh cawan bagai...tak payah bwk k kwn2..semua disediakan gula garam microwave pun ade nak panaskan lauk..peti ais kalah hotel..malam tu kami plan buat BBQ tu so simpan bahan2 marinate dalam tu air pun beli buh dalam tu..

Balkoni nak sidai baju basah towel lepastu jadi port lepak petang2 berangin sini klu die buh kipas lagi lama lepak depan ni..silap2 ada yg tidur dkt balkoni..heheh..
pepagi bekpes sini la...sesambil gossip anak beranak...rasa macam kampung sangat..sukeee!!

Jatuh cinta dengan view ni..Landskap die korang tersangatlah cantik..hebat la tukang design dan tukang jaga die..nak kate sarat, x...tapi sesedap mata memandang

Parking kereta betul2 depan rumah..rasa tak macam villa ini kita yg punya...hahahha..tipu la cakap xde berangan...byk oii berangan dok sini...nnti nak buat rumah camni la..xyah besaq2 sgt pastue ada kolam besar ni pun cukup la buat bebudak dan yg xberapa nak budah berendam..hehehe..
berangan kan free;p


Nampak tu tengah siap2 tak sabar nak membakar...tempat BBQ pun tersnagatlah selesa..Semua disediakan tinggal korang bawak makanan je..Malam ni la owner tu mai melawat kami sat tanya semua ok ke ape..baik orangnye!:)
Lepas BBQ bebudak tu sambung mandi kolam lagi...sakan depa

Sarapan tidak disediakan tapi jangan risau..keluar je ke jalan utama nampak terus kedai makan ni.. Macam2 makan ada..tengok ramai yg beli berbungkus2:)

Lepas sarapan sambung mandi...gambar mandi takdak la semua off record..heheh..gambar tuan tanah yg puas hati sgt dengan tempat ni..lagi puas hati tengok kesayangan2 semua happy!!

Nampak tak siapa yg paling happy kat situ...heheh..thanks a lot Villa Rimbun Desa kerana sediakan tempat yg best dan cantik dan selesa untuk kami seisi keluarga berkumpul dan bercuti di pinggir bandar.

Eh....tak gtau lagi ye berapa rate 1 malam??
RM400 ja...RM400 untuk villa 2 bilik ade swimming pool siap tempat BBQ segala kemudahan disediakan servis tiptop..berbaloi kan???;)

Cepat2 booking sebelum terlambat sebab tengok kalender diorg slalu penuh

Contact no. 013- 350 9705 

Peta ke Villa Rimbun Desa Kuang


14 comments:

idzwa kamaruddin said...

ok note ! tempat best kene masuk list ;)

mama tisya said...

ada tgk gk aritu..tp ada 2 bilik je..kami rmi nk bw..suka tgk pool die hehe

~my heart will go on~ said...

Anyra, sebelah kolam tu ade nampak rumah 2tingkat tu umah tuan rumah ka? Swiming pool tu dlm x utk budak 5taun?

seri pagi said...

http://cahayacinta.com

salam alahai dah macma ada kat rumah sendiri sahaja.bolleh tahan rega dia tapi berbaloi kalau ajak ramai2 tka terasa mahal sangat ya

Zilla said...

lepas baca entry Ann, terus terpikir nak angkut anak2 buah bercuti kat sini...best kot sebab ada kolam tu...

Ann said...

kak idzwa : pergi jgn xpergi k...heheh..

Ann said...

mamatisya : aah...2blk je utk small family bleh la..klu x, kene pnjam umah besaq sblh..hehehe

Ann said...

my heart will go on : umah owner sblh satu lg..tp deret tu mmg umah adik bradik mak ayah depa la..lbh krg 1.5m ka 2m cmtu kak..kene pkai pelampung kot no..

Ann said...

seri pagi : aah...mmg privacy ..pastue pool tu mmg utk kite je xdak limit waktu plak tu..

Ann said...

zilla : tuelanyee...klu xde kolam tu xsyok...ade kolam tu main attraction die..sonok bwk budak2 mai sini...

Wan said...

Memang mendamaikan....

cahaya said...

http://cahayacinta.com
kalau dapat pergi dengan anak suami bestnya banyak masa luangkan tanpa ada gangguan sesapa hii...

tenku butang said...

woww.. macam best je suasana nyaa

Azhafizah Md Nor said...

wahh bestnya..nyaman je rasa dok sini kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah