CHERITERA KAMI...: Hotel baru di Penang - Lexis Suites Penang

Jun 29, 2016

Hotel baru di Penang - Lexis Suites Penang

Mid of June baru ni was cik B birthday.Dari awal bulan June tu dah fikir2 ape plan since last year xde buat apa2 celebration. So this year rasa nak buat something. Tarikh birthday jatuh on Sunday and kebetulan cik B cuti. Ingatkan nak pergi 1 nite stay somewhere tp bulan puasa kan kot la birthday boy xmau sekali die on je. Kite pun google2 la tempat yg best either Langkawi or Penang. Bila dah filter2 dan fikir2 at last decided Lexis Suites Penang. Hotel baru dan tengah promo rate.Actually hotel ni baru 3 bulan beroperasi ramai yang tak tahu bile kita pos dekat FB and IG.

Kami check in on Sunday and check out the day after. Hari Jumaat tu Grand launching hotel.Expected jugak mesti ramai orang.tapi alhamdulillah dari urusan check in semua berjalan lancar. Actually check in time was at 4pm tapi sebab kami sampai awal around 2pm tunggu dalam setengah jam macam tu bilik dah siap dan boleh masuk.

Welcome to our room 1213 - excutive pool suites room

This is our first experience stay at lexis hotel. Ada 2 type of room dekat sini which are Executive pool suites room like us and lagi 1 premium pool  suites yg lagi besar sikit. Yang executive pool ni pun dah cukup besaq aih untuk kami berdua. 

Super comfy bed , aircond, fan, complete tea coffee , tv byk channel juga

All complimentary except secret recipe tu khas untuk birthday boy:)

Di sebalik tirai ada pintu untuk ke bathroon on your left dan wardrobe yg besar on your right with toilet beside it.

Bathtub in the bathroom. ..Yeahhh!!

Here the balkoni - sauna room yang tak sure rosak or belum function lagi sebab try On tapi takde ape pun jadi..huhuh..

Private pool dengan view yg awesome. Memang byk masa lepak sini. Redup je nak mandi dari pagi smp malam siap tidur dalam ni pun boleh..takdak sapa kisah dan nampak:p

Surpriiseee untuk birthday boy...hoii jenuh ok nak tunggu orang tu mai hantar kite yg debar tunggu siap nyorok dalam bilik air lagi. Thanks to happyfacesurprise_penang , boleh tengok IG diorang k. Senyum sengeh besaq birthday boy. Time ni dah salin baju tu yg berkain pelekat tu hahaha..

Terus suruh salin baju balik nak amik gambar. Happy birthday suami!!Ucapan panjang2 baca dekat kad ja:p

Teluk kumbar the other side of Penang. Perkampungan nelayan near to airport. Lepak dekat balkoni tu nampak kapal terbang lalu.

Menu berbuka puasa kami haritu. Sri Tanjng Ikan Bakar memang recommended untuk datang and try food die superb sedap! Malam tu fullhouse nasib baik kami datang awal. Just 5minit drive from hotel.

Berita baik untuk peminat durian..ada stall durian betul2 depan hotel ni. Tak sure memang all the time stall ni ade but memang layan la. So, kalau stay dekat lexis penang ni tak payah risau pasal tempat makan k. 

Mesti korang tak sabaq nak tu harga die kan...Ok.kalau tengok dekat FB Lexis Suites Hotel diorg ade buat promo RM399 nett include breakfast.Macam biasa kami tengok agoda dulu. Agoda bagi offer murah skit dan alhamdulillah ada pulak agoda reward discount . Bila dah deduct harganya adalah seperti dalam gambar di bawah...


Murah kan???Untuk bilik yg super duper best dan awesome dengan harga yg super awesome rugi la tak grab. Fikir nanti-nanti tak sure dapat harga ni better grab than never. Gitu...Yeahhh!!Sukeee!!Alhamdulillah...Thanks Agoda.Kalau tengok rate tu include sahur kan. Dia ada bagi menu sahur untuk dipilih. Nnti diorg hantar la ikut waktu yang kita tetapkan. Ada salah paham sikit menu sahur tu mintak nasi goreng dapat mee goreng. Kalau nak tukar kene tunggu lagi 10 15minit. Pasrah je lahh...


Anyway, we really enjoy our stay here. Nice place utk rehat santai tenangkan kepala.Kalau ada offer, boleh la datang lagi.Hehe...

Korang boleh tengok FB :Lexis Suite Penang untuk info lanjut


7 comments:

mama tisya said...

tau yg lexis penang ni sbb mmg tgk diorang update kt fb...ms kt matta fair aritu pn ada..tp mmg larisss...wah untung la ada reward discount tu..tk pernh lg stay hotel bln puasa

Ann said...

mama tisya : oo..yeke kakk...kami xp matta fair tahun ni mmg xtau la psl lexis penang ni.tuelanye..sbaik ade rewrd diskaun tu

Azhafizah Md Nor said...

wahh bestnya..rasa tak nak keluar bilik camni.

::EIDA:: said...

ni adik beradik ngan PD tu ehh.. aduh stylenyaaa .. apesal laa dulu time g penang, xde hotel ni HAHHAHAHHAHA

Ann said...

Azhafizah Md Nor : kan..mmg sesuai sgt utk hnymooning;)

Ann said...

EIDA : aah...ape lg...mai la penang lagi..hehehhehe*wink*

Farah Hanan said...

Wow untung dpt murah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah