CHERITERA KAMI...: Tamparuli - Kundasang - Ranau

Nov 11, 2015

Tamparuli - Kundasang - Ranau

Ampunnn...lama pulak siaran tergendala...

Meh nak share antara tempat2 yang kami singgah haritu

Rumah Terbalik Tamparuli, tepi jalan otw dr KK ke Kundasang. Tak masuk pun utk byr tiket , just amik gambar tepi2 tu je.

Bukan senang nak posing terbalik-balik ni;p

Pekan Nabalu..boleh lah nak singgah beli souvenirs atau nak cuba buah/foods yg ada. Cumanye dekat sini byk anjing.Kite ni agak terkujat jugak bile nampak anjing.Kang mula la pegang kuat je baju cik B.Hahahha....

Rambang mata jugak tapi boleh je nak shopping dekat KK nanti. terpulang...

Selepas dari Pekan Nabalu nak ke Kundasang.. Singgah la berposing dan menghayati pemandangan di sini. Ramai jugak yg berhenti untuk merakamkan pemandangan di sini. Macam ala2 pekan comboy je nampaknye.

Nampak mcm lukisan je kan

War Memorial Kundasang.. RM3 per entry

Boleh dijadikan tempat ambil gambar kenangan

Kunjungan kali kedua ke sini...New Zealand Malaysia, RM5 per entry..rasa macam lagi best dtg masa 2 thn lepas

Dari Kundasang ke Ranau, ada satu tempat ni jual durian macam2 jenis. Tepi jalan besar mmg konpom la korang perasan. Kebetulan time kami pergi tu musim durian dah hujung2, merasa la sebiji. Dah namenye hantu durian kan. Jadilah sebiji.Nak merasa je...

Plan ke Ranau sebenanrnye nak jumpa kawan cik B yg ade klinik di sana. Melawat kawan la kirenye, samping tu kalau sempat nak singgah Hot Spring dengan main dengan ikan klah. Tapi takde rezeki sebab tak sempat nak kedua-dua tempat tu. Ritu tengok org share Hot Spring tu dah cantik dah tempatnye. So, silalah terjah yea. 

Teringin nak naik Jambatan Gantung Tamparuli tapi takde rezeki. Guna waze nak cari jambatan ni. Kami pergi masa nak balik semula ke KK. Jambatan gantung ni under renovation sampai further notice. Kuciwa la jugak..Mana lagi jambatan gantung yg ade??Huhuh..

2 comments:

idzwa kamaruddin said...

wahh bagus jugak akak baca time nie..akak nak pegi next week

Azhafizah Md Nor said...

yang pasti view kat sini memang cantik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah