CHERITERA KAMI...: Penginapan menarik di Kundasang

Sep 21, 2015

Penginapan menarik di Kundasang

Sambungan dari entry Kinabalu Pine Resort. Dari tempat parking lagi bila nampak je blok yang menempatkan bilik kami tu, memang terus terlafaz perkataan SubhanaAllah dari mulut ni. Mata tu tak berkelip dan kalau boleh tak nak lari pandangan tu dari melihat pemandangan indah yang terbentang di depan mata.

Gambar di ambil pada waktu pagi.Dengan tak mandi, terus siap pukul 6pagi sebab nak rakamkan momen2 indah ini. Upsss..kantoi tak mandi kan.:P

SubhanaAllah...Alhamdulillah walaupun cuaca berjerebu sedikit tapi bersyukur sangat masih diberi peluang untuk melihat salah satu ciptaan Allah yang Maha  Hebat ini. 

Silalah percaya bahawa  gambar ini diambil oleh cik B dari tingkap bilik kami je. Golek2 atas katil pun boleh mengintai dan nampak pemandangan macam ini. That's why  N cakap bilik ini tersangatah Best!

Siapa stay dekat Kinabalu Pine Resort ni memang tak sah lah kalau tak bergambar dekat lookout point ni. 

Yang ini pula cik B berjalan sampai ke atas kawasan resort ni dan jumpa port ambil gambar ni. Gigih laki saya berjalan ke atas. Kita duduk dekat balcony bilik je;)

Gambar ni diambil lepas breakfast. Dah kenyang kene la buat sesi pecahkan lemak pula. Sebab kawasan resort ni berbukit , mengah la juga kite turun naik. Tapi tak rasa sangat panas tu sebab cuaca sejuk berangin kan dekat sini. Tu la yang bagusnya. 

Breakfast di sini disediakan secara buffet. Pilihan makan simple je - Nasi Goreng, telur mata, sosej, roti, hot and cold drink. Memang ramai juga masa hari kami menginap ni.

Ini rupa cafe Kinabalu Pine Resort. Bersambung dengan reception counter. Gambar ni diambil masa kami nak pergi dinner. Kan ktorg ambil pakej include dinner sekali.

Menu makanan dah ditetapkan. Hidangan untuk 2 orang makan ni, memang la kenyang. Sedap pun yea. So, memang tak rugi la korang ambil pakej inlude dinner.

Bercampur pulak gambar siang dengan malam kan. Belasah je la. Ni cik B yang gigih turun sampai ke bawah. Kita turun sekerat jalan je. Tak daya pulak memikirkan nak mendaki bukit nanti. Eh...lupa pula nak ambil gambar entrance masuk ke Kinabalu Pine Resort ni dari luar. Tapi korang bayangkan je la sebab ni gambar dari pintu masuk resort menghadap Gunung Kinabalu. Cantik kan???

Korang request bilik P2 tau.P1 pun ok jugak tapi dekat dengan tangga, xde privacy pulak nnti.

SubhanaAllah....Alhamdulillah...

Rindu nak duduk santai macam ni sambil hirup udara segar dan cuci mata dengan pemandangan indah..Moga nanti diberi peluang lagi dan lagi..

Kami puas hati dengan penginapan 2 hari 1 malam kami di Kinabalu Pine Resort ni. Rezeki dapat bilik dengan view yang cantik, keadaan bilik pun memuaskan dan makanan yang disediakan pun sedap2 belaka.

Lokasi : Dari bulatan Pekan Kundasang terus menghala ke Ranau, resort berada di sebelah kanan di selekoh.
(T) : 088-889 388 / 0889 488



2 comments:

::EIDA:: said...

nais jugak pine ni heeeeeeeee~

Azhafizah Md Nor said...

Cantiknya permandangan kat Kundasang ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah