CHERITERA KAMI...: Kinabalu Pine Resort

Sep 19, 2015

Kinabalu Pine Resort

Hampir 2 bulan berhabuk blog. Ramai dah hint2 bile nak update. Banyaakkk sangat cerita tertunggak ni dan demi mengenangkan honeymoon kami yg baru lepas ni macam terexcited pulak nak share dengan korang.Share bukan bermaksud nak menunjuk, share mana tahu boleh jadi sumber rujukan korang kalau nak bercuti-cuti ke sini nanti.

Ke mana kami kali ini???SABAH AGAIN!!!!!!Lagi??Yeaaa...sebab kami sangatlah jatuh cinta dan rindukan Sabah. Boleh baca pengalaman pertama kami ke Sabah di SINI. 2 tahun menyimpan rindu pada Sabah especially Kundasang. Rindu udara fresh, sejuk dan pemandangan indah di situ membuatkan kami yakin beli tiket promo Air Asia pertengahan tahun haritu. Cerita pasal tiket semua hujunnggggg nanti la yea.

This time memang fokus Kundasang lebih, dulu tak sampai sehari kat situ. Kali ni kami spend 2 malam di Kundasang dan bermalam di 2 tempat yang berbeza. Memula macam nak repeat balik stay di Mount Kinabalu Heritage Resort & Spa tapi bila baca recent review banyak yang tak berapa bagus. Cancellah. So, kami pilih Kinabalu Pine Resort.

Kinabalu Pine Resort ini boleh dikatakan tempat penginapan pilihan bagi pengunjung ke Kundasang. Kami buat booking via phone call sahaja. Sebelum booking tu tanya la dulu macam mana keadaan sana lepas kejadian gempa bumi haritu. Hati berbelah bagi jugak masa ni risau pun ada sebab kami booking tiket sebelum kejadian gempa bumi tu. Bila staff hotel tu cakap keadaan ok dan tanya kawan dekat ranau pun cakap ok. So, kami pun proceed dengan yakinnya.

Urusan booking senang je. Nanti hotel akan hantar message ke kite bagi detail akaun untuk bayar full amaun . Korang boleh pilih pakej include breakfast only or breakfast dan dinner or room only. Kami pilih breakfast and dinner together. Senang tak payah pikir nak makan mana sebab pilihan tempat makan dekat pekan Kundasang pun memang tersangatlah limited. Total harga bilik include breakfast and dinner RM250. Masa check in kene bayar lagi another RM200 as security and refundable kalau tak ada apa2 hal. So, makesure korang allocate bajet untuk bayar deposit ni yea.

Kami sampai di hotel dalam pukul 1petang. Nasib baik la boleh check-in awal dan alhamdulillah rezeki dapat bilik yang sangatlah best.

Selamat datang ke Superior Standard Room.Interior memang biasa-biasa sahaja.

Ada satu sudut ala-ala makeup table plus tea coffee making facilities. sebelah kanan yang terselindung ni ada tempat untuk letak beg dan gantung pakaian versi open wardrobe. Iron upon request.

Nasib baik shower ada heater ,kalau tak sanggup tak mandi. 

Simple bathroom. Disediakan syampu dengan sabun  dan juga towel.

Tu tengah duduk dekat balcony sebab terpegun tengok view.

Tadi mention bilik yang sangatlah best kan...so, ape yang best tu???Kita sambung next entry ok;)

2 comments:

idzwa kamaruddin said...

best nyer dik!

Azhafizah Md Nor said...

Boleh tahan biliknya tapi view kat luar paling win ye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah