CHERITERA KAMI...: KL Raya Fest 2015

Jul 12, 2015

KL Raya Fest 2015

Rasanye semua maklum kot pasal fest terbesar di asia ni..eh yeke?promosi kaw kaw punye..dkt screen LED besar dkt pwtc tu.

Ktorg pulak as usual la tiap tahun memang at least akan pergi mana2 fest yg buat..tahun ni memanh target pergi KL Raya Fest ni.Sebabnya??
1.minggu 11/7 dgn 12/7 je kami free..minggu lain xdpt nak pergi mana2 fest.masa vendeur festival kt matrade last week, kami blk berpuasa di Perak.mampu tgk je la org lain update.
2.suami isteri tak shopping raya lagi, opkos nak tak nak minggu minggu terakhir ni la kene pulun.klu tak kang, ada dok bilik dediam tak beraya.kui3
3.sementara semangat gigih ada nak terjah fest ni, baik layankan je.

Hari Sabtu masa tgk update dan review pasal KL Raya Fest ni macam pasghah dah la.kalau gini ramai jugak time kami pergi, memang nak patah balik je.Yealah, giler crowd dah bersesak-sesak bagai mcm mana nak shopping kan. Ingatkan nak pergi tengah malam semalam tapi tengok update dkt IG, OMG lagi teruk jem dgn bertambah crowdnye.tak daya la kamii..so target kite g awai sblm pkul 9lebih dah kene terpacak kt sane.

915 pagi sampai PWtc, dapat parking dlm pwtc.ada la tinggal few parking kosong lagi masa tu.terus naik beratur.setengah jam lebih jugak menunggu.okla bile msk dalam tu keadaan masih terkawal.

Booth memang tak disangkalkan, vendor memang banyak.lelagi diorg buat 2 tingkat.kitorg memang jalan setiap lane tu. 3 jam dalam tu.pkul 1 baru keluar.rasa nak seret kaki.tapi hasil alhamdulillah, not bad.harga pun tengok quit murah la diorg buat sale kaw kaw jugak.

Esok last day smpai pkul 12tengah malam.harini sampai pkul5 pagi esok.so, sempat lagi nak last minute shopping.mana la tau ada sangkut yg berkenan.hehehhe

Ada pulak terselit sipi sipi kat situ kan.hehehe...


Antara hasil tangakap tadi.ade jugak 4 bekas kuih raya takde dlm gambau ni.tu calaqisya tu, bukan kite pny tau org tu beli calamen pny.eh..die yg sakan shopping.ish2..sebab antara yg trawal tadi, dpt 1 shawl free dari calaqisya dan 1 tudung free dr AJ.Rejeki!

So korang....boleh lagi terjah pwtc yea..selamat shopping!!!!!

3 comments:

idzwa kamaruddin said...

dengar kali ni ramai org ehhh kat festival nie..

Ida Puanstoberi said...

akk gi malam minggu tu.. tggu entry akak jap lagi publish.. heheee :D

Azhafizah Md Nor said...

wahh bestnya shopping..fiza memang tak pergila kan..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah