CHERITERA KAMI...: Macaroni Food & Coffee

May 9, 2015

Macaroni Food & Coffee

Ting memunculkan diri dengan entry makan2..Mana tau kalau ade yg tengah mencari tempat makan yg relax, cozy and menarik, N suggestkan Macaroni Food & Coffee Seksyen 9 Shah Alam ni.

Cafe ni memang dekat sangatlah dengan rumah kami. Hari-hari ulang-alik depan cafe ni. Weekend yang cuti panjang 4hari haritu, anak2 buah datang rumah lepastu ajak nak makan sini. OKkkk...makcik pakcik layankan aje.Selagi tak bawak kang dok berzikir depan uuu ni. Nak makan macaroni. Macaroni uu pun boleh masakkan sekuali beso. Tu sebenarnye saja la tu nak ajak keluar berjalan tu.

Memula masuk dalam terus tertarik dengan interior dan concept cafe ni. Lain dari dan lain dan memang menarik. Tengok pun kita dan rasa santai dan relax. 

Full house. Keep coming out customer. Mostly datang dengan family. Seriuosly memang sesuai sangat tempat ni kalau nak buat gathering, reunion with family and friends. 
Very comfortable!

Menu presentation pun menarik.Amboii..semua menarik eh kat sini.Puji melambung2 ni buat free iklan je takde sponsor ads pun.Hehhe..Antara menu yang ada dan harga. Harga agak pricey tapi suit to dengan concept cafe and the presentation la kan.

Sementara tunggu foods kita selfie selfus dulu. Rindu kami takkk?Hehhe..

Recommended...banana choc ni very the yummy dan tak pekat sangat.Just nice!

Pizza Meat Lovers.. Dalam menu ni antara recommended tapi bagi N tak berapa umppphh sangat kot. Next time kita try pizza lain pulak lah or maybe sebab die puny crust tu tak berapa kena dengan selera.Hurmmm...

Ni yang nak sangat makan tu. Macaroni cheese with salmon grill and bread. Tengok warna agak pelik sebab warna hijau. Tapi rasa sebaik tak pelik. Laju je bebudak ni makan. Sampai berebut-rebut. Disebabkan ada salmon tu jadi mahal la 1 plate ni RM26.

Macaroni Food & Coffee Plaza Masalam Seksyen 9(1 building dengan Satay Station)
03-5518 1688



3 comments:

♥ ROS ♥ said...

Bukakblog akk nmpak mknan..nyummy... lama xsinggah.. sory... hihi

Azhafizah Md Nor said...

best makan kat cafe yang selesa..baru tambah selera nak makan..makanan sedap pulak tu kan.

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ann,
tu dia haaaaihhhh
ghamai bala tentera apit untuk dinner yer he3
meriah3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah