CHERITERA KAMI...: Medina Ladies Beauty Salon

Mar 15, 2015

Medina Ladies Beauty Salon

Siapa pernah merasai betapa susahnye mencari salon muslimah??Ada salon yang buat ruangan tertutup utk muslimah tapi still ade pekerja lelaki or salon tu utk unisex or ada la kekurangannye di situ. Pernah pergi , pernah try few tempat tapi tak berapa memuaskan hati.N memang cepat terpengaruh tengok any interesting yang orang share dekat media sosial. Macam kes Medina Ladies Beauty Salon ni pun tau dari blog or someone share dekat FB. Terus macam tergerak la hati, ok nnti nak try la servis kt sini. Tengok review macam bagus.Cuma sebab tempatnye dekat Shah Alam, jenuh la plak nak pergi semata-mata nak pergi salon je.

So, first time N buat appointment dekat Medina Ladies Beauty Salon ni time nak pergi Karnival Buku Karangkraf. Karangkraf dekat Shah Alam kan alang2 singgah la sekali. Ni pergi saing dengan kawan. Walaupun namenye Salon tapi ada disediakan perkhidmatan spa. So that time N try buat facial. Tengok ada promosi, saja la try buat lama tak buat facial. Lama tak rasa org massage2 muka kita kan.

2nd time datang ialah semalam. Ni dalam sejarah ni, cerita tak basi.Hehhe.Semalam cik B ade seminar dekat area situ. So, kite nyibuk nak ikut sementara tunggu die habis seminar, kita pergi la Medina Ladies Beauty Salon ni. N potong rambut dengan buat scalp treatment. Ruangan salon die memang besar dan privacy dan selesa dan masyaAllah  boleh  hayal dan terlelap sebab sesambil tu die pasang alunan zikir. Tenang je rasa sambil kene urut kepala tu kan.Note that dekat sini takde sauna or mandi wap tapi ada tangas. Semalam N try buat, memula panas lama2 ok.:)

Servis dari staff pun bagus. Diorang tak paksa beli produk ke join member ke ape. Borak2 santai je.Harga reasonable dan standard. Boleh dapat diskaun;)

Ruang cashier dan depan die ade tempat menunggu

Tempat salon, N ambil sipi2 je. Tu kalau bawak kids sesambil mak2 potong rambut, anak2 boleh biar main kt situ. So, tak payah risau.

Next time boleh datang lagi kite try buat servis lain pulak. InsyaAllah...

Untuk appointment dan sebarang pertanyaan boleh wassap no 0192767979. Baik akak ni...

Medina Ladies Beauty Salon, Muslimah Concept
45A Jalan Plumbum R7/R Seksyen 7 Shah Alam
Wednesday Close


***Cuba share spa or salon yg korang pernah pergi??



2 comments:

Azhafizah Md Nor said...

Salon pun cantik..lagilah excited nak datang selalu :)

FiZ aka Miss Pija said...

Ha....hari tu ada nampak your pic kat ig diorang. Mula2 scroll ig, tengok macam kenal je...rupanya N. Betul la.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah