CHERITERA KAMI...: Dinner date di Shah Alam

Mar 8, 2015

Dinner date di Shah Alam

Sebulan lebih kerja di Shah Alam. Hari2 berulang dalam 45minit ke sejam dari rumah. Mencabar tak mencabar, setiap kali bangun tidur berdoa agar hari dipermudahkan perjalanan dan urusan. 6 tahun pergi kerja 10minit je dah sampai. Masuk kul 8pagi, pukul 730 baru sudah mandi.Amboiii sangat kan;p Kita tengok lama mana bertahan. Hahahha (gelak jahat utk diri sendiri)

Anyway, sepanjang sebulan lebih kerja tempat baru, adala dalam 3 kali jugak la cik B cuti. Dia cuti, kite kerja. Staff baru mana boleh cuti. Terpaksa la menahan diri dari bercuti lagi 3 4 bulan.Sob3...So, beliau pun willingly nak jadi drebar kite .Pergi kerja ade orang hantar, balik ade yg megambil. Bukan slalo dapat merasa ni.Hehhehe.Lepas kerja, kita pergi dinner date terus la. Kasi jalan clear dulu. Kite isi tank perut.Nanti balik terus pecut je.Gitu~

So far, ade 2 tempat yang kami dah terjah.

Polperro Steak House Fish & Steak

Ni cik b yang googling dan jumpa review restoran ni. Kita follow aje. Baru pukul 6lebih tapi orang dah stat datang. Tengok gaya macam dapat sambutan hangat. So, boleh direcommendla restoran ni. Servis cepat dalam 10 15minit dah sampai order. Tengok harga pun affordable la.

Jus buah mangga yang pure. Rasa isi je. Ni baru la kaw!

N order spaghetti carbonara. Not bad.

Chicken and meat kalau tak silap utk si dia. Nyum3!

6pcs spicy chicken wing. Memang spicy sungguh.Sedap! Boleh try BBQ juga.Tak habis makan ni, tapau bawak balik.


Polperro Steak House ni inspired by Polperro Cornwish Village di Cornwall England. Mungkin owner die pernah bercuti2 ke sana kot dan tingg terus dapat idea nak buat restoran berdasarkan konsep tu.

Polperro Steak House 
No24, Jalan Kristal Ar7/Ar, Seksyen 7 Shah Alam
013-255 4721
5petang- 1pagi


Next tempat tau dari IG Nisa Kay. Selalu nampak Nisa Kay post lepak kt sini. Macam best macam pelik macam menarik je konsep die.

Selamat Datang ke Chemistry Lab Cafe

Budak2 kimia sains ni memang terkenang-kenang kalau masuk sini. Tengok ada jadual berkala. Pastue ade mural alat2 dalam lab, ada sinki macam dalam lab tu die buat as meja makan. Staff pulak siap dengan lab coat memasing.

Makanan more to western , pasta and pastry. Kalau nak cari goreng2 memang takde la. Harga bagi N mahal sikit la tapi sebab nak cuba kan. Tak cuba, tak tahu.

Antara menu yang ada. Tempting jugak tengok cake die dalam chiller tu. 

Minum dalam tabung uji. Ala...mengenang sungguh kan time buat eksperimen dalam makmal. Mango banana dan Harry Porter.

Chicken Cabonara utk cik B. Rasa?Ok laaa tak muak tak pekat.Just nice..

Roasted chicken for me.Yummylicious rasa kuah die sedap. Lain dari yg lain.Macam masam2 sikit tapi sedap la. Ada mashed potata dan slices mushroom. Should try this uols.

Total RM50++.Kalau nak hang out tempat yang privacy, cozy, santai2, boleh try datang sini.

Chemistry Lab Cafe (sederet dengan Klinik Ajwa)
No.26, Jalan Krital J7/J, Seksyen 7 Shah Alam
017-626 2797
10pagi-2pagi




7 comments:

mama tisya said...

shah alam byk tmpt mkn...jauh tmpt kj baru..akk pn pernh berulang gk dr keramat ke shah alam tp hanya utk sbln lps tu opis back kt kl...chemistry lab tu nk try aritu tp tutup lak

Azhafizah Md Nor said...

wahh pepagi dah tengok menu sedap ni..fiza dah try kat chemistry lab cafe tu..air dia memang sedap! masa tu order lasagna chicken je..so far okaylah rasa dia..

idzwa kamaruddin said...

pagi-pagi dah tunjuk gambar mkn..huwaa..hahaha..

Falsya said...

Ann..aduhaiii menjejes ailio dh nie..rase mcm nak capai je makanan2 tuh..

::EIDA:: said...

*terliur* kejammmmmmm!! hahhaha

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ann,
kan ida kan
ann uols kejam kejam kejam
sob3

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

Best, boleh try ni! Kita memang penggemar makanan best2.. suka menjelajah restoran2.... semata2 nk try mknn mana paling best :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah