CHERITERA KAMI...: Update berjemaah

Jan 19, 2015

Update berjemaah

10hari tak update blog. Hari2 bukak, kenkadang tu sempat la blogwalking sebelum stat keje atau tgh take break tapi blog sendiri terbiar. Takde la cerita meletop sangat nak share tapi bila blog tak berupdate ni gatal tangan sebenarnya tapi tak sempat nak selit masa. Konon balik rumah memalam nak la update ringkas pun takde maknanye. Pukul 9lebih mata dah kuyu. Penangan bulan serabut kepala otak ni.

Next month insyaAllah akan mula bekerja di tempat baru. Minggu depan minggu2 terakhir kerja tengah dok siapkan handover dan mengemas dan siapkan kerja di saat2 akhir. Sedih lak pulak kite.

2 kali Sabtu dah datang office nak settlekan apa yg patut. 

Eh..dah keluar syarat baru kan renew passport. Untunglah siapa yg baru nak renew or buat. Kami dah renew awal tahun haritu. kene la bayar RM100 untuk 2 tahun. Kalau tak tambah RM100 dapat 5 tahun kan.Rugi rugi!Tapi takpelah sedapkan hati, N cakap kt cik B kalau 5tahun kene setiap tahun la kite cuti2 oversee;p

Renew hari Ahad dekat UTC Keramat Mall, sekejapan je dah siap. Tak suka gambo passport kite muke selambak bulat. Takde dekat lagi ke lensenye;p

Hari pertama Taken 3 keluar je, terus orang tu ajak tengok wayang. Tak nyempat. Siapa dah tengok??Hero tua yg hebat.Dah takde la taken 4 5 6 kot. Kasi la hero rehat. First time tengok wayang dekat Quill Mall dan first time makan Ah Cheng Laksa. Not bad la.

Ni cerita weekend lepas, lepas orang tu balik kursus. Asalnye mencari kedai lain, tapi kedai tersebut tutup la pulak. Terus singgah sini dekat PV128. Besar portion makanannye, sedap pun sedap.Meat mix Sliced Vege tu bleh try la buat. Ratah saja je.


2minggu jugak tunggu beg ni sampai. First time shopping di Zalora dan first time online shopping handbag. In real warna dia cantik tu yg tak fikir panjang terus beli lupa nak ukur. Bila dah sampai, besar la pulak bagnye. Dah selamat let go dekat kawan.Misi mencari sling bag masih diteruskan;)

Ni pula aktiviti kami berdua, study untuk next trip. Percutian ala backpacker buat kita neves, tempat yg dituju pun agak menguji mental dan fizikal kot. Ke mana kami??Tunggguuu...lagi 2 bulan lebih.InsyaAllah..Doakan semoga dipermudahkan urusan. Semoga cuti diluluskan.Hahha.Baru masuk keje baru, dah nak cuti;p


Cuba teka mana lokasi percutian kami nanti???

8 comments:

zarul farhana said...

nak kemana tu....

emmyliaaziz said...

bestnya gi bercuti! tengah plan gak nak gi bercuti tapi taktau ke mana. hehehe

Cho Zila said...

akak selalu beli kat online begler gamaknyer.. asal suka beli lepastu cam tak best..
oo sedap yerk mee tarik tu.. akak tak sampai2 lagi ke sananyer...
nak bercuti kemanalah gamaknyer ... siaap buat study sama2 lak tu...
yerler akakpun baru renew paspot bulan nov lepaih.. ghogi...

Azhafizah Md Nor said...

selamat berkerja di tempat baru Ann dan selamat bercuti² nanti :)

::EIDA:: said...

pegi mane pergi mana.... hehehehe.... kaki berangan punya blog stok oversea punyaaa hihihihi

Myra Jay said...

Syoknye nak jenjalan jauh :)

Kami jalan dalam Mesia je, asben taknak nek flight bagai..
Takpela pusing Mesia pun tak abes lagi ni :)

Apapun semoga selamat sampai tempat dituju nanti ye ;D

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ann, hihii semoga dipermudahkan kat tempat kerja baru. ohh yee sheila pun nasib baik tak renew pasport baru. mujur sangat kita tunggu. hehehe. yeayyy nak buat untuk 5 tahun terus, agagagaggaa memang panjanglah kakiku berjalan pasni. ehh ann backpacker ? wahhh syoknya!

Ida Puanstoberi said...

hiwhiwhihiw...
akk tu ari byk refer blog kakiberangan tu gi perth.. bebaru ni kakiberangan tu gi alaska kalau tak silap..best giler.. adakah gi alaska?? hiwhiwhiw.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah