CHERITERA KAMI...: Pullman Putrajaya Lakeside

Jan 6, 2015

Pullman Putrajaya Lakeside

Selamat tahun baru kawan-kawan!!Entry pertama tahun ni bercerita tentang short vacay kami.Tapi short vacay ni hujung minggu bulan lepas. Belum basi lagi kot kan cerita ni walaupun dah masuk tahun baru. Ni short vacay ngengade namenye. Boleh kate last minute plan jugak la kot sebab encik hasben kene keje dekat KK Putrajaya dari pagi sampai petang, then kami ada appointment dgn agen plak dekat area situ. Saja la kite gatal request kat cik B jom la kte 1 nite dekat Putrajaya dah alang2 1 hari ade kt sana.Tak sangka plak approve.Hehehhe. Ikutkan nak stay lagi sekali dekat Everly Hotel tapi saja la N call Pullman tanya harga gov. rate.  Lagi skali appove by tukang bayar.Sengeh lebar le kite.

Pukul 8 pagi kami dah sampai Putrajaya, cik B g punch card dulu then breakfast. Dari pukul 9pagi sampai pukul 11pagi N sensorang pusing Putrajaya tu masuk Alamanda sempat shopping novel sampai dah xtahu nak pergi. Terus decide pergi hotel.Cuba luck kalau boleh early check in.Ikutkan 1 day before ,N memang dah call inform diorg nak check in awal, cumanya subject to room availability lah katenye.Lucky me, person in charge dekat reception tu sangatlah baik. Ni memang nak puji sungguh la staff diorg sebab mostly yg intertain N atau yg terserempak xlokek senyum dan friendly. Tak silap yg uruskan N check in tu Mr.Arman(asst front desk manager). Ramah sungguh. N tanya bilik dapat tak lakeview. Ikutkan tak dapat la tapi die carikan dan N dapat check in pukul 12 tenghari.Staff diorg  hantar N ke bilik. Nasib baik la staff dia hantar kalau x, confirm N sesat sensorang.

Dekat Pullman ni ade 4 wing - Lotus ( bangunan lobby, swimming pool, lounge dan bilik), Jasmine, Raflesia dan Bunga Tanjung. Konsep bilik pun berbeza ada China, India, Borneo dan Melayu. Bilik kami terletak di Bunga Tanjung wing berkonsepkan Melayu. Agak isolated dan privacy.Yealah, ada 3 bilik je dekat floor kami.

Sebelah kanan ada toilet yg besar dan air yg laju.Sebelah kiri ada almari complete iron, iron board etc.

Deluxe Room - First time hotel ada bantal besar camtu. 

With balcony dan lakeview. Tenang!Selfie sensorang la sementara tunggu encik B habis keje.

Balik dari appointment dah pukul 6ptg. Baru la seronok gambar berdua.;)

Pullman waktu malam dilimpahi lampu.

Seafood restaurant

To be continue cerita esoknye yea kita jalan2 dalam ni;)

10 comments:

Lynn Hamzah said...

bestnyer...brp harga satu malam yer?

idzwa kamaruddin said...

bape harga gomen rate?mcm menarik je ni!

Sheila Salim said...

assalamualaikum ann.. lawonya hotel pullman ni.. lama tak jejalan putrajaya hihiiii

Falsya said...

Santeknyeeeeee.

Ann said...

Lynn Hamzah : RM330 kak..

Ann said...

idzwa kamarudin : Rm330 kak..murah dr online..try la;)

Ann said...

Sheila Salim : tu kene dtang tu..hihi

Ann said...

Falsya : kan..kannn..

Azhafizah Md Nor said...

Bestnye dapat bermalam kat sini..cantik sangat view waktu malam

Myra Jay said...

Besar biliknya tengok.. Katil besar, toilet nampak luas.. selesa sangat :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah