CHERITERA KAMI...: Menarik di Pullman Putrajaya Lakeside

Jan 7, 2015

Menarik di Pullman Putrajaya Lakeside

Bersambung dari kisah semalam. Tunggu hujung entry N reveal berapa harga bilik ni yea.Saja kite suruh baca sampai habis.Heheh. Harga bilik termasuk dengan breakfast. Nasib baik la pergi breakfast awal , kalau tak panjang la beraturnye.

Restaurant terletak di Bunga Tanjung wing. Keluar dari Lobby dah nampak.

Antara pilihan makanan yg ada. Asian menu dia kureng, more tu pastri sedap.

Datang awal, dapatlah port yg cantik camni;)

Perut dah kenyang, aktiviti seterusnya kte jalan2 pusing2 dalam hotel ni sesambil ambil gambar.Aktiviti wajib kan!:)

Swimming pool dekat Pullman ni bagus sebab die tersorok, tingkat 2 Lotus Wing. Pakaian pun bebas. Takde la besar mana swimming poolnye. Kolam kanak2 comel je dekat bawah tu.Cuma yang lecah kalau bilik jauh dekat wing lain kene make sure baju kering dulu la baru boleh nak balik bilik.

Landskap bangunan mengikut tema wing memasing. Macam ni N berada antara wing Lotus dan Jasmine. Antara India dan China ala Baba Nyonya gitu.

Mercu tanda ni menara jam. Boleh turun tangga untuk ke parking dan concierge di bawah. Bangunan belakang menara jam tu ialah Bunga Tanjung Wing. Nampak tangga yang ada orang tu?Tu restaurant yg breakfast tadi.

Ni pula Raflesia Wing/ Borneo theme.Bersebelahan dengan Jasmine. Boleh la booking bilik di Raflesia Wing ni kalau nak view tasik.

Nak swimming kat tasik pun boleh.Hehhe. Ada tempat untuk sewa basikal, kids room dan karaoke.


Parking dan concierge di Basement. Jangan lupa cop tiket parking sebelum keluar yea.Dapat la FREE parking.

Enjoy 1 nite stay here. Utk short vacay yg dekat dan staff yg bagus tempat yg tenang, N recommendkan Pullman Putrajaya Lakeside ni. Harga gov rate untuk 1 nite Deluxe Room with balcony include breakfast RM330. 

Pengalaman kedua menginap di hotel rangkaian Pullman. Baca sini Pullman Hotel Kuching

9 comments:

Lynn Hamzah said...

mmg best arr...syok kalau dpt stay kat sini...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ann, wahh cantik sangat! not bad la harga tu.. hihihiii

Ann said...

Lynn Hamzah : nnti blh la cuti2 kt sini kak:)

Ann said...

sheila Salim : waalaikumsalam sheila..tu yg trs book tu..hehhe

Daddy Ziyyad said...

Meriah nampaknya buffet breakfast kat situ...
Tgk Pullman Putrajaya ni, teringat saya kisah bekas DG Kesihatan yang kantoi khalwat kat situ..hahahah

Ann said...

daddy Ziyad : hasben sy pun dok ckp bende yg sama...rsnye org KKM xkan lupe kisah tu..hahahahha..

Pencari Makan said...

WOWOWW!!! Tapi memang damai kalo lepak kat sini... :)

::EIDA:: said...

damai saja. boleh test nnti dekat je dari umah ni..... yg penting baju mandi bebas! HAHHAHA

Azhafizah Md Nor said...

Cantik kat sini sebab tu fiza pilih untuk buat pre wedding shoot kat sini :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah