CHERITERA KAMI...: Cafe Jiran Wangsa Maju

Dec 8, 2014

Cafe Jiran Wangsa Maju

Lama dah nak menyinggah sini tapi baru sempat. Sempat or ade mood ke camne. Nak makan pun kene ikut mood kan??Kalau ikut sempat ke x, memang tipu la tak sempat sebab doket yo dengan rumah. Kite pun kene follow orang yg nak belanja tu, klu die On, kite lagi la On. Gitu la konsepnye;p

Siapa biase area Wangsa Maju ni mesti tau la Cafe Jiran ni satu deret dengan Pasaraya Hero. Kedainye betul2 depan rumah. Untungla rumah depan tu nak makan pizza depan rumah je kot die pun dah muak x. Tapi pizza dekat Cafe Jiran ni sedap jugak.Tengok orang take away sampai 3 4 kotak. Buat depan mata kite terbukti kebersihan dan kefreshannye. Dan yang paling patut dipuji servis kt sini memang terbaik sebab pantas tuntas. Sama la macam review2 yg N pernah baca yg lain. Dalam 10minit camtu dah sampai makanan korang. Tak sempat nak mogok lapar.

Tu nampak chef kat belakang tu tengah uli pizza. Masuk-masuk kedai dah bau pizza.Nyumm3!

Boleh nampak camne kesibukan dapurnye. Biase tengok Masterchef ke cerita Korea Pasta tu??Ketua Chef tanya berapa lama lagi nak siap menu ni..ha..camtu la kirang tengok. Masa kami datang hari Khamis malam kedia fullhouse. Tapi kul9lebih tu dah beransur kurang la.

Beef Lasagna sedap kate cik B. Macam rasa kuah Bolognese tu masam2 gitu.

Blackpepper Chicken Chop RM15 sedap ditekak kami. Portion besar:)

Pepperoni Pizza pun sedappp.Lembut je tak tebal sangat crush die. Ada la option lain slain Pizza Hut. RM19++ tak silap.

Mushroom soup ni yang tak sedap. Pekat sangat macam rasa instant punya je.

Tengahari pun ada pakej lunch. Boleh la try nanti.

Business Hour Cafe Jiran

No.23 Jalan 3/27D Seksyen 6 Wangsa Maju
 (Berdekatan Pasaraya Hero dan Restoran Al-Kadeer)


5 comments:

Falsya said...

Terliur pulak tgk makanan pagi2 nie..boleh try terjah nie..;)

Daddy Ziyyad said...

Saya teringin nak try..sebab asyik2 pizza hut..domino aja...hahaha..

dan best jugak, dapat tgk chef tebar pizza depan mata :)

idzwa kamaruddin said...

masuk list!

LYAfrina said...

yummss

semua nmpk sedap2 n menyelerakan.
esp beef lasagna tu...
tempat pon nmpk best n selesa

Azhafizah Md Nor said...

sedap betul! tergoda tengok hidangan tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah