CHERITERA KAMI...: Keluarga Iskandar Musim Ke2

Nov 14, 2014

Keluarga Iskandar Musim Ke2

Siapa layan cerita ni??N layan dari musim 1 lagi itupun kebetulan macam mana ntah tengah boring-boring google sekali tertengok cerita ni layan la sampai habis. Drama ni berepisode dan bagi pendapat N, N suke tengok sebabnya lakonan diorang tu macam real macam kita tonton kehidupan harian. Bukan macam drama biasa dekat tv tu. Dah nama tajuk pun Keluarga Iskandar kan. Opkos la cerita kekeluargaan. Iskandar tu sebab drama ni kisah sebuah keluarga di Iskandar, Johor. Tue yang ada preview antara tempat-tempat yang menarik di Iskandar.

Menceritakan keluarga Mak Jah bersama 5 orang anaknya bersama cucu-cucunya. Setiap sorang ada ragam memasing termasuk la Mak Jah yang suka gelak psycho tu.Hehhe. Kalau korang nak layan, better layan dari Musim 1 sebab Musim 1 semua watak ada dan cerita lebih best. Yang Musim ke2 ni ada watak yang takde dan slow sikit tapi still terhibur. Unsur kekeluargaan yang mesti bila tengok tu nanti senyum sensorang sebab macam terkena je.Heheheh. Tak puas tengok 20minit je slot dia.

Tayangan Astro Warna dan Mustika HD setiap Isnin pukul 1030malam

Klik SINI untuk tonton online

10 comments:

Ida Puanstoberi said...

akk tgk...suka sgt.. dgn asben akk pun terjebak.. dia lagi la.. setiap hari ada ulangan tu pun dia buleh tgk. huhu..

idzwa kamaruddin said...

tak tgk la pulak

♥ ROS ♥ said...

wah ternanti2 ni :) hihi

Azhafizah Md Nor said...

Jarang tengok tv..tak tgkla cerita ni

Sidratul Muntaha said...

kdg2 layan jugak
lawak pun lawak
tingat lagi masa si mak tersalah sebut considerate dgn constipate
ahahaa
tergelak byk2 kali dah
kesnya sbb anak bongsu dia si acu tu main sepah2kan bilik dia masa juki blik jumpa bak

NuRuL eZRiN said...

Ye N, kan... best sy pon sme,, lyn dr musim 1 lg... sy mmg ske cerita yg hal2 kekeluargaan ni... seronok..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Suka sangat cerita ni eventhough kadang2 tu nampak macam x berapa betul. Hehe..

mie jf said...

TERIMA KASIKH KAK , sudi kongsi link blog mie , tq ^_^

http://mie-cyber.blogspot.com/

Anonymous said...

ISKANDAR tu nama arwah ayah dorang kak a.k.a somi mak jah..hahaha ! tp bangga la as anak jb keluarga iskandar shoot kat sane.. ;)

Anonymous said...

Konsep cerita dia ni lebih kurang macam Modern Family (American tv sitcom). The best thing cerita dia ni all about lifestyle sesebuah keluarga yg bahagia. Layan cerita ni sebab rindu family kat JB. Huhu. Hopefully it will not stop and continue till anak cucu Mak Jah dah kahwin bagai. Huhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah