CHERITERA KAMI...: Jalan 1 Malaysia

Nov 5, 2014

Jalan 1 Malaysia

Siapa yang tak suka berjalan ke tempat orang dan bercutian kan??Bermusafir itu sunnah Rasullah dan doa ketika bermusafir adalah mustajab. ..

Perjalanan cuti-cuti kami bermula dari kami kahwin pada 2010 our first honeymoon. Yeayyy!! Sekarang kami tinggal dengan family. So, ada masa mmm..boleh dikatakan selalunya rasa nak ada masa berdua yang lebih privasi dan tenang. Itu yang membuatkan kami prefer untuk spend time bercuti walaupun hanya 1 malam sahaja. Janji nakkan kualiti time bersama. 

Percutian pertama yang jauh dan lama (lebih 2 hari tu kira lama la kan??) ialah bercuti ke Utara. Masa ni stay dekat rumah kawan dekat Sungai Petani, Kedah. So, kami berjalan Perlis, Kedah, Penang sekaligus. Tapi sorry la yea dulu-duluuu entry N xberapa complete ringkas dan biasa je;p

2011 - Perlis - Padang Besar & Gua Kelam...Klik SINI untuk cerita penuh


2011 - Dari Kedah berjalan ke Penang 1 hari je. Ada plan nak repeat ke Penang lagi ni. Sekarang dah banyak lagi tempat yang best kan. Klik SINI cerita penuh.

2011 - 2 ke 3 malam kami kt Sungai Petani. Makan Ikan Bakar di Tanjung Dawai, Nasi lemak Cinta Sayang . Cerita penuh di SINI dan tak lupa 2013 kami sekeluarga seramai 18 orang ke Langkawi.

Perak kampung halaman mertua. Kalau nak cerita ringkas pun boleh jadi panjang juga. 
So, korang Klik je SINI yea:)

Sawah padi di Sekinchan, Selangor. Rumah family N duduk sekarang ni pun sempadan KL- Selangor. Heheh.Aci la kan dalam seminit je dah sampai Kl dah sampai Selangor gitu;)

Hotel yang kami pernah menginap untuk short vacay. Klik SINI SINI SINI

Dari tingkat 86 KLCC.  Cerita menarik di SINI

Port Dickson, Negeri Sembilan - antara tempat pilihan untuk lari sebentar dari kesibukan kota.

Melaka ialah kampung halaman parents N dan kami memang suka sangat berjalan ke Melaka.
 Klik SINI antara cerita yang N kongsikan.

Johor - tempat N menuntut ilmu masa spm dan juga universiti. Lepas tu tahun 2013 encik suami berkhidmat di JB selama setahun. Rasa dah puas dah berjalan di Johor.

2012 - Kami ke Kelantan 2 hari 1 malam kebetulan ada kenduri kawan. Sekali la berjalan. 
Cerita di SINI

Dari Kelantan kami lajak ke Terengganu selama 2 malam. Memang jatuh cinta dengan Terengganu. Termasuk dalam list untuk repeat jugak ni. Kisah Terengganu di SINI.

2011 kami ke Cherating dan 2012 ke Cameron
Pengalaman menarik ke Gunung Brinchang awal pagi;)

2013 - Dejavu di Kundasang . Keinginan ke sini lagi sangat tinggi. Ceria Sabah di SINI

2014 - Kami di SINI. Entry yang baru habis semalam;)


Banyak giler kan gambar dalam entry ni. Harapnye korang tak jemu eh.Hehehhe.. 

Kalau nak tengok complete semua list boleh klik dekat menu bar VACATIONS kat atas nun. 

So....mana next????!!

5 comments:

zarulfarhana said...

byknya tempat dah pegi

::EIDA:: said...

mane mane nezt? hihihihi

Julian said...

nak pegi sane lah :)

~Beb~ said...

masyaALLAH sweet nya. semoga kalian kekal hingga ke Jannah. seronok tgk laki bini yang tak lokek ke sana ke sini bersma. paham apa makna 'nak habiskan masa bersama' appreciate sgt kn? haih. jalan2 tau selagi boleh. tak dapat pg jauh2 kita pg dekat2 pon seronok. bkn hala tuju tuh yg penting tapi keseronakan kita create sendiri tuh yang penting kan? ahhh siok! ceh over kan mami sarah nih.. hehehehe

honeymoon sepuas2nya! satg baby dari Surga datang teman kena cuti lama sket dr jalan2.. hehehe.. have fun u guys!

FiZ said...

rajinnye buat entry nih...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah