CHERITERA KAMI...: Bye Kuching!!

Nov 4, 2014

Bye Kuching!!

Sebelum menutup cerita Kuching, kami nak share info pasal kereta sewa kami semasa di sana. Kami sewa kereta 3 hari sahaja dari 5 hari keseluruhan kami di sana. Ada yang suggest sewa sekali dengan driver untuk melancarkan perjalanan supaya takde sesat ke ape. Tapi bila N tanya kawan yang ada di sana Aqiesh , dia cakap tak susah nak drive kalau guna gps tu. Mengenangkan masa gi Sabah dulu pun kami selfdrive so kami decide untuk sewa kereta dan self drive.

Alhamdulillah dengan bantuan gps senang jugak la nak mencari jalan. Kat sana banyak roundabout ok. Kalau jem pun dekat aroundabout tu je. Kami sewa kereta Viva Automatik RM90 sehari. Boleh contact Encik Agus 0194360079. Klik huffaztransport  atau Mujahiddin Car Rental untuk info lanjut. Ada macam-macam jenis kereta, bus dan van pun ada serta homestay.

Rasanya dah cerita semua 5 hari 4 malam kami di Kuching, Sarawak. Pengalaman yang menarik sepanjang di sana dan tempat yang mewah dengan makanan. Memang bajet kami ke makan je yang banyak. Hehhe.

Alhamdulillah dengan tamatnya kisah Kuching ni, kami dah berjaya jejakkan kaki kesemua negeri di Malaysia. Syukur rezeki dan kesempatan yang DIA berikan.

Kisah kami di Kuching di SINI

6 comments:

idzwa kamaruddin said...

seronok nyer tgk kamu berjalan-bercuti ;)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ann, bestnya. satu malaysia dah jejak. semua ada buat entri tak? boleh sheila refer bila nak travel nanti ~~~

Balkidz Hunny said...

*uhukk* ehemm *uhukk* batuk
patut la tersedak² rupanya da orang sebut nama hehehe

Azhafizah Md Nor said...

kalau bercuti memang costly pada makanan paling banyak sebab tergoda dengan makanan sedap² di negeri orang kan.seronoknya Ann dah jelajah habis satu malaysia

lieyalatif said...

seronok2...satu malaysia dah jejak...baru laa malaysia di hati kan ann..jalan pusing malaysia kasi abis dulu baru laaa pikir nak gi cuti oversea kan....malaysia pun byk tempat menarik sebenarnye...lagi2 tang jjcm die...

Julian said...

wow ... so beautiful lah...pengen banget bisa kesana hihihi
benar - benar bagus tempatnya dan dari semua foto gak ada nampak satupun sampah di sana. amatlah bersih ya ,, best view

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah