CHERITERA KAMI...: 3 bedroom apartment Gold Coast Morib

Nov 11, 2014

3 bedroom apartment Gold Coast Morib

Lama dah mak dok cakap nak g cuti-cuti tepi laut tapi taknak jauh-jauh katenye, nak yg dekat je 1 malam pun jadilah. Gigihla si anak ni mencari tempat yang menepati citarasa mem besar kan.Setelah di tolak darab bahagi, Gold Coast Morib menjadi pilihan. Walaupun tau ada review yang tak bagus pasal tempat ni tapi dah mem kate takpe la pergi je la. Lagipun sini yang ada jenis apartment senang nak pergi reramai. Ok mem..we ols follow je;)

Seperti yang dijangka, memang full tempat ni walaupun bukan musim cuti sekolah. Yang buat family day, yang buat event bergroup-group.Parking pun penuh. Kami sampai dalam pukul 230petang. Terus N pergi uruskan cek in, isi borang semua tapi still kene ambil kunci pukul 3petang. Masa ni memang laju je urusannye. Tapi yang panasnye tang ambil kunci tu. Memang tak tersusun sistemnye. Kita paham nak suruh ambil kunci tu mungkin sebab bilik tak ready lagi ke ape kan tapi sepatutnya kunci tu susun la ikut abjad ke supaya senang cari. Ini kene selak 1-1. Kalau 1 unit je xpe. macam orang depan N 5 unit. Dah ko nak cek sana sini. Dah la lobbynye panas dengan orang yang sesak. Bertambah panas hati i ok.Masa beratur menunggu ni sempat la N dok bergossip dengan guest lain tu. Semua tak puas hati pasal ni. Dah la kaunter kejap sini lepastu tukar sinun pulak.

To pihak hotel silalah ambil berat pasal urusan cek in ni

Kami pergi seramai 11orang tu yang ambil 3 bedroom apartment supaya lebih selesa untuk semua.

Dining hall kalau takde partition kayu tu , lagi nampak luas sikit:)

Living hall

Dapur complete kettle dan fridge 2 pintu yang besar tu. Ok la kalau bawak makanan byk2 macam kitaorang haritu.Hehhe.

Ada 2 bilik air . Katil selesa.Bantal jela kurang. Kalau datang reramai, jangan lupa bawak bantak extra yea.

Pemandangan dari balkoni bilik tingkat 5 bilik 4515. Yang depan ni studio unit yang view waterpark.

Hampir penuh parking. Construction depan ni katenye nak buat small mall tapi terbengkalai nengoknye.

 Untuk 3 bedroom ni dapat 5 tag waterpark dengan 5 voucher breakfast.

Harga masuk waterpark RM35(dewasa) dan RM20(kanak-kanak). Dari 8am-7pm.

Yang kosong takde orang tu N ambil masa tengah breakfast dari dalam cafe pukul 7lebih. Kalau takde tag boleh la tengok dari luar macam kat gambar yang ada net tu. Memang penuh waterparknye. N tak masuk pun. Bagi kat anak-anak buah la mandi.

Petang jalan-jalan tepi laut tengok sunset. Sayang laut sini takboleh mandi sebab kotor airnye memang keruh sangat tapi ada jugak tengok sorang 2 yang mandi. Yang pondok-pondok belakang tu kedai cina. Kalaulah kedai Melayu kan best.

Malam pulak saja berjalan ke Pantai Morib dalam 10minit dari hotel.

Kalau nak mencari makan memalam, boleh la datang ke sini.Macam-macam ada - King Seafood yang femes tu, sate, goreng2, playground.

Breakfast start dari 7am till 10am. Kul 7 kami dah pergi dah takut ramai orang kang kene beratur bagai, Ada nasi lemak, bihun mee goreng, salad, buah, pastri.

Komen :
1. Urusan cek in yang tak sistematik.
2. Bau busuk yang orang dok cakap memalam tu memang ada. Kami lepas balik dari pantai morib malam tu dekat parking keluar je dari kereta dah bau. Memang busuk bau die. Nasib baik dekat dalam apartment takde bau tu. Angin dah sedap sepoi-sepoi bahasa tapi bau tu yang out.
3. Kedekut plug.Hahha. Dekat bilik takde plug point. Yang ada bawah tv dan lampu dekat living hall. Nasib baik kami selalu bawak extension plug, kalau tak mau berebut nak guna plug.
4. Disarankan turun breakfast awal. Pukul 8 lebih orang dah start beratur nak masuk cafe.
5. Bilik no.3 ( katil single), dekat tingkap berhabuk. Lupa nak kemas ke ape.
6. Sesuai untuk family yg ada anak kecil. Itu pun kalau tak kisah la tempat crowded. Kalau nak honeymoon, g la cari tempat lain eh.

 Cost 3 bedroom apartment 1 malam weekend RM638 include 5 breakfast + 5 tag waterpark 
( direct booking dengan hotel)


14 comments:

mama tisya said...

akk pn dh pegi tp tk smpt update kt blog lg..hehe..tp mmg ada bc review yg tk best especially tang bau tu...mmg bau dr ptg lg...pastu ada kes lain gk..tp sbb nk happykn ank...ignore je la

Azhafizah Md Nor said...

kalau ke banting rumah abang fiza kalau sempat lepak jugalah kat pantai morib tu tapi belum pernah ke gold coast morib ni..nampak cantik tapi maintenance bilik kurang pulak ye..tak best la macam tu kan..lagi bersih dan kemas barulah cantik dna berbaloi dengan bayaran tu..takpelah,sesekali nak merasa layankan je

idzwa kamaruddin said...

seriusss ramai komplen psl check in check out yg tak sistematik dan masalah bauuuuu yg amat kritikal!

Chekgu Azrine said...

act dah ada dlm kepala nak pergi sini but still teragak2 je nak book sebab denagr cerita yang tak bestnya banyak..cth macam urusan cek in tu la..lagi satu bau busuk tu pun masalah jugak tuh..huhuhu

Julian said...

nyaman banget ya hotelnya,, viewnya juga kayak di diindonesia. hebatlah bisa jalan2 terus

Falsya said...

hurmm..penah gak plan nak gie sana bawak mek gie mandi..tp kalau dh gitu terus mcm ade second tot..baik la bawak mek gie umah makcik die mandi pool..hehe

lieyalatif said...

lieya pun ade dgr gak org komplen pasal bau ngan checkin yg tak sistematik...hope pengurusan amik tindakan laa pasal bende ni kan...kang spoil customer jek nak berholiday ....

~Beb~ said...

Seriously, ingat kan harga 6xx tuh free waterpark tuh skali(means xde limit nak msuk brapa org pon asal nyewa situ!). And seriously gila mahal! LOL. Memang die jual sungguh la apa je yang dia ada.. Mcm amik kesempatan pon ada. Rasanya kalau grandlexis kat pd ada pool dlm bilik tuh pon bole dpt that price tapi 2blk la kot.. Tapi bebaloi gile la kan? Eh marah nih.

dalila said...

dah lama nak ke sini.. tapi belum berkesempatan... tq info.. :)

mama ila said...

belum sampai lagi sini..selalu ajak en somi..tapi dia xnak...huhu..sayangkan pantai dia kotor..kalau tak mesti lagi best budak2 nak main air pantai...

FiZ said...

Banyak kali jugak kawan2 ajak g sini. Psst..yang bau busuk tu bau ape eh? Bau sampah ke?

LYAfrina said...

teringin sgt nk ke sini

::EIDA:: said...

ramai dah org review tak bestt morib ni. memang taklaaa ida pergii HAHHAHHAHA

Ida Puanstoberi said...

akk dua kali datang sini.
satu course jabatan.
satu mmg saja nak tido situ.
dan yg dtg course bau mmg busuk gegiler.. memula kiterang nak bbq kat luar, tp tak boleh... trus pindah meja segala kat dlm bilik course.
Dtg kali kedua, kurang sket busuk nya. Tp tetap busuk. Jadi, udah2 le tu.. takmo datang dah. Huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah