CHERITERA KAMI...: The Coco Hut

Sep 5, 2014

The Coco Hut

Kami giler jugak dengan air kelapa. Pantang kalau nampak coconut shake ke air kelapa ke tapi klu beli air kelapa tu prefer yang ori punya takmo gula. Kalau tengah demam minum tu perghhhh rasa sejuk je tekak kan.

Kami jumpa 1 kedai yang ada macam-macam jenis aie kelapa. Eh...awal-awal dulu jual air kelapa je tau. Tapi memang ramaiiii sangat orang singgah beli. Baru-baru ni pergi dah ada macam-macam pilihan dan tapi basenye tetap kelapa. Dulu ownernye rasa yang bertungkus lumus sensorang sekarang dah ade pekerja dah sampai 3 orang. Masyukkk!Rezeki..Alhamdulillah...

Haritu masa kami singgah beli, cik B siap dapat tips lagi camne nak kenal kelapa tua ke muda. Diorang air ni dia memang amik yg muda je yg tua die xamik. Ada sesetengah kedai kan main balun je semua asal ada kan.

Banyak stok kelapanya. Masa dia nak siapkan order baru pilih kelapa.So, kita nampak la depan-depan kelapa yang diambil tu takde tipu-tipu punya.Hohoh..

First time try Coconut Shake Aiskrim BDC#thecocohut ni tak berapa umphh. Sedap lagi dekat Pak Lebai. Mungkin boleh improvekan lagi resepinye tu;)

Ini pilihan yang ada serta harganya. Air kelapa tu je dah bermacam perisa ada.

Ini rupa kedainya. Kene mendaki sikit. Kalau siapa biasa lalu jalan ni confirm tau punya la. Dari Wangsa Keramat atau AU3 nak ke Sek 6 Wangsa Maju atau Supermarket Hero akan nampak kedia ni dekat selekoh tepi jalan.


Boleh jugak like page diorang BDC#thecocohut

3 comments:

permatabiru said...

saya pun suka coconut shake..terliur i..

mama tisya said...

oh sini dlu femes air kelapa..now dh ada coconut shake....tp coconut shake yg sedap di tekak kt klebang mlk..yummmm

::EIDA:: said...

panas2 mmg cari air kelapa kan.. umah ida ade kedai air kelapa BTHO. perghhhh petang2 situ beraturrrr orang nak beli air kelapakkkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah