CHERITERA KAMI...: Menarik di Matta Fair September 2014

Sep 11, 2014

Menarik di Matta Fair September 2014

Tahun ni 2 kali pergi Matta Fair dan kali ni first time sampai 3 hari kami pergi terjah. Walaupun kene bayo Rm4 per entry tu xpe la. Janji dapat promo yang murah-murah yang beza beratus ringgit dari normal rate.

Kali ni juga first time terdetik di hati nak post kat FB dan willingly nak tolong kawan-kawan yang nak beli promo tapi tak dapat pergi atau yang nak survey2 je. Setakat ambilkan pamplet tu small matter. Ada kawan yang mintak tolong belikan pun ada juga. Seriusly harga yang dipromokan kt Matta Fair memang murah dari harga di web ni bab hotel la yea. Macam kawan office ni dah 2 kali dah die buat booking kat web tapi bile kat Matta Fair jumpa lagi murah terus die grab dan cancelkan booking dekat web tu (free cancelation).

Kali ni juga diorang dah upgrade layout lebih selesa dan besar kalau tak dulu lebih mampat dan crowded. Dan mostly buat ikut negeri so senang la nak cari.

Suasana bila dah nak masuk tengahari. Ni bahagian domestic - Sabah, Sarawak, Kedah, Terengganu, Penang, Melaka,pulau2, tiket ke KidZania, Aquaria, Sunway Lagoon, Putrajaya Cruise dan lain-lain.

First time siap ada rumah hantu la kononye kt atas tu. Ni dari Sunway Lagoon. Banyak juga maskot haritu.

PixaJoy ada buat free photobook.

International pulak di hall lain. Kali ni Jepun buat promo besar-besaran. Sebab diroang tengah buat survey tourist dari Malaysia ke Jepun mungkin disebabkan peningkatan bilangan orang Malaysia yang bercuti ke sana. So diorang nak tingkatkan la facilities macam prayrrom, halal rest dan sebagainya yang kita muslim perlukan. 

Singgah dekat Poto Travel sebab diorang ada buat Muslim Cruise dengan Superstar Libra. Ni ada kawan mtk tolong surveykan. Ada promo buy 1 free 1. Harga untuk 2 orang dalam RM2000 tak silap untuk 4D3N. Dalam cruise ni ade halal rest yg disahkan oleh JAKIM so xperlu waswas.

Antara booth yang ramai orang. N ada post ni dekat FB dan ramai yang enquiry. Promo ni boleh beli secara online juga sampai 15 September 2014 ni. Pergi dekat webpage Lexis/Grand Lexis, download form , isi dan email pihak hotel berserta detail card credit. Stay period till 31 Mac 2015, harga room only dan untuk weekdays or normal weekend.So, silalah terjah web mereka dan selamat  bercuti!Hehehe...

Kami beli ape??Berjaya grab 2 voucher untuk cuti2 dengan family nanti:)

4 comments:

mama tisya said...

tk pegi kalini matta fair..tp ada tgk promo grand lexis kt fb tu

Falsya said...

Bestnyeee..xgie pun sbb dh kompom2 ramai org..nak berhangkut mek tembun lg..tuh yg pikir 10kali tuh..end up xgie..hehe

::EIDA:: said...

ida xbeli ape kecuali voucher cuti2 domestic tuk short vacay hikhikhik.. bali nan hadoooooooo

FiZ said...

wah..mcm best jeee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah