CHERITERA KAMI...: Cruise Tasik Putrajaya

Sep 18, 2014

Cruise Tasik Putrajaya


Ahad 2minggu lepas bawak mak ayah kakak dan anak2 buah naik Cruise Tasik Putrajaya. Asalnya mak yang teringin nak naik katenye . Kami pun tak pernah lagi bwak jalan-jalan kat Putrajaya. Setakat lalu camtu je. Kebetulan masa Matta Fair Mac 2014 ada promo half price. Beli la 4 tiket. Valid sampai hujung september ni. Lepas tu saja la tanya kakak nak ikut ke sebab masa tu minggu Matta Fair September 2014 pun ada promo yang sama. So beli la lagi tambahan tiket jadi total semua 8 Adult, 2 children RM140.Memang berbaloi sebab normal price RM30 tapi dekat matta RM15 sahaja. Tu yang beli tu kalau harga RM30 memang pikir banyak kali.

Ahad tu petang kami decide nak naik trip pukul 6 petang. Kalau nak lawa view pukul 715malam lampu-lampu jambatan dah on macam cantik lagi kan. Tapi bawak family reramai jalan time Maghrib ni macam tak sesuai lak. So, amik la trip pukul 6 petang. Pepaham je la dekat Dataran Putra tu time weekend nak mencari parkingnye 1 hal. Nasib baik tak lewat dari masa. Tak penuh pun cruise yang naik sama kami haritu.

Cruise akan pusing 1 tasik tu dalam masa 45minit. Nak kata menarik sangat tu takde la sebab tepi-tepi tasik tu bangunan yang kita selalu nampak kt Putrajaya. Boleh lah nak isi masa kalau tak tau nak pergi mana hujung minggu dengan family. Angin pun boleh tahan kuat. Start je cruise tu gerak semua dah sibuk nak keluar ke depan. Ada yang awal-awal dah naik atas terus tapi sebelah atas tu limited tempatnya. Bila penuh jadi crowded. Better dok bawah lepastu keluar ke depan boat.

Waktu operasi dan harga tiket serta pakej yang ada.

Ini di kawasan menunggu. Budak-budak tengok burung kakaktua dan ada ular sawa dalam sangkar tu. Boleh la nak hilangkan bosan menunggu diorang main dengan burung tu. Tapi boleh tahan kuat bunyi burung tu bila kene kacau.

Jom beratur. Belakang tu ada kedai jual souvenirs , air dan kudapan. Makanan minuman boleh bawa naik kecuali aiskrim je tak boleh.

Kami amik seat depan sekali. Macam ni rupanya dalam cruise Putrajaya tu.Yang tangga belakang tu untuk naik ke tingkat atas.


Tengok tudung tu terbang-terbang bukti betapa kuatnya angin petang tu. 

Pastikan ada pengawasan ibubapa yea kalau anak-anak nak duduk dekat deck macam ni. Kang tak pasal-pasal ada yang terjatuh dalam tasik. Kalau takde orang, teringin juga kita nak duduk kat situ.

Panorama area PICC

Family photo sebelum balik. Semua muka happy tu seronok la yea. Amik angin petang naik cruise.Hehhe..

So, kalau teringin nak naik cruise ni dan nak dapatkan harga promo boleh lah tunggu next Matta Fair Mac 2015;)



Klik Cruise Tasik Putrajaya

11 comments:

Anonymous said...

What's up friends, its wonderful paragraph on the topic
of cultureand completely explained, keep it up
all the time.

my web-site cheap web hosting package

Anonymous said...

The dedicated team of AVG professionals can be obtained here all round the time, whom you'll be able to reach by
calling for the AVG tech support number. You can run your home based business perfectly should
you become cordial to the customers. " Employees at Nike are encouraged to become curious and ready to accept new ideas, whatever their source.

my web page; bebnica

Anonymous said...

Shortly after reading your website I've begun one of my own. If it is anywhere close to
as good as yours I'llbe really content. You'll be able to check it out on the following hyperlink.


My site; E liquid buy 2 Get 1 Free

Anonymous said...

I'm not sure where you're getting your information, but good topic.

I needs to spend some time learning more or understanding more.
Thanks for magnificent information I was looking for this info for my mission.

my blog: cheap web hosting and domain registration

Anonymous said...

Very descriptive blog, I liked that a lot.
Will there be a part 2?

My web site ... dreams come true

Anonymous said...

Hi there are using Wordpress for your blog platform?
I'm new to the blog world but I'm trying to get started and
set up my own. Do you require any html coding knowledge to make your own blog?
Any help would be really appreciated!

Have a look at my homepage cheap web hosting reviews

::EIDA:: said...

ida lalu booth cruise mas Matta Fair tapi tak beli HAHAHHAHHA lalu jeeee.... pastu menyesal pulak ni HAHHAHAHHA

Anonymous said...

Hi! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?

I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on. Any tips?


My webpage Exercise Review

myza said...

Oo ni la cruise yg schawal naik tu sblm kawen

Anonymous said...

Simply desire to say your article is as surprising. The clarity in your post is just great and
i can assume you are an expert on this subject. Fine with your permission allow me to grab your feed to keep updated with forthcoming post.
Thanks a million and please continue the gratifying work.


Also visit my blog - buy viagra

cadar cantik said...

hai..jalan jalan sini.

kita ada jual cadar patchword n 5d murah tau. 100% cotton.
harga pasti berbaloi la.

untuk yang terpilih sahaja.

http://cadarcantiksangat.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah