CHERITERA KAMI...: Kuih Lidah Buaya

Aug 13, 2014

Kuih Lidah Buaya


Antara kuih yang di cari setiap kali raya tapi rasanye kat kampung je kot jumpa. Tu yg tahun ni order siap2 dekat makcik. Kuih ni bersalut gula tak leh nak makan byk2 sgt sekali ngap tu. Tapi once dah start lyn mmg xleh control.

Ni lah rupenye kuih lidah buaya tu. Korang panggil kuih ape??

Ada yg versi popia jugak tapi tu rasa die lain. Kalau nak cepat buat guna kulit popia tu je. Tahun ni tak buat pulak popia nestum.Kuikui..

Oh..kuih ros pun xjumpa lagi setakat ni g beraya. Tu pun kalau layan krup krap.

2 comments:

FiZ said...

ehh..tak tau pun nama dia lidah buaya..hehe.tapi sedap jgk kuih ni.once dah kunyah..kira nak kunyah je kejenya

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ann, my fav too. kat kl ni, kalau beraya susah nak nampak ni.. hehehhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah