CHERITERA KAMI...: Kedai bas- tarikan baru Klebang

Aug 14, 2014

Kedai bas- tarikan baru Klebang


Masa g Melaka haritu beraya rumah kawan cik B dekat Tj.Kling.Kita ni memang kalau jalan Melaka rasa semua tempat nak singgah tapi sebab 1 malam je sane mane cukup. Dah lalu Klebang tu singgah la kejap.Konon nak gedik2 la tepi pantai tu kejap kan.Tapi cuaca sangatlah panas ya amat. Terus cancel. Lalu jela dalam kereta. Makin banyak perubahan dekat Klebang tu. Start dari adanye kapal selam tu dah makin tambak pantainya dengan Dataran 1Malaysia, dah naik shop lot baru dekat situ.

Yang menarik perhatian kami haritu ialah kedai bas. Memula ingat Klebang dah jadi tempat perhentian bas rupenye itu ialah kedai bas. Ok..terus macam...waaa..kreatifnye. Bila N google baru jugak la start bende ni. Menggunakan bas-bas lama.

Deretan kedai bas sepanjang Pantai Klebang.Banyak tak bukak lagi mungkin malam meriah la kot sini kan. Tak pernah lagi pergi waktu malam.

Kreatif kan??Ada yang dah bukak tu, kami nampak orang makan dalam bas ade jugak yang makan tepi pantai. Kalau nak rasa new experience kenela try makan dalam bas tapi klu crowded sangat pun tak best jugak kan.

Tandas dalam bas pun ada disediakan. Tak pasti kene bayar berapa dan tahap kebersihan dalam tu macam mana. Hopefully menyelesakan lah.

So, siapa yang ke Melaka boleh la ke sini. Next time g Melaka nak datang lagi try lepak kedai bas ni camne pulak.

7 comments:

Falsya said...

ade jugak member cite..tp xtau bile nak gie..sbb somi malas nie gie melaka kalau xde ape2..jalan jem katenye..

::EIDA:: said...

wahh wahhh wahhhhhhh...... ida ni name je orang melaka, tak tahu pun!!! HHhHAAA

Ann said...

Falsya : kene pergi bkn waktu public or scholl holiday...jemnye kurang..

Ann said...

EIDA : haaa...camne tuu...xhabis pusing la tu..heheheh

zarulfarhana said...

wow menariknya... nie kena pergi nie...

Weena said...

menarik jugak kedai bas bus... :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ann, wahh tak pernah tahu.. lama kot tak masuk melaka. dekat 3 tahun camtu. hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah