CHERITERA KAMI...: Cerita Raya 6 hari

Aug 11, 2014

Cerita Raya 6 hari

Pagi raya kedua kami berjalan ke rumah kengkawan. 

Ni rumah kawan cik b masa study dekat Ukraine dulu. 3 orang doktor, yag sorang baju ceklat tu dokti.Kui3;p

Memula pergi rumah yang baju biru tu lepastu kami saing ke rumah yang baju merah tu pulak. Ni kengkawan sek. menengah cik B. Yang baju merah tu kwn N juga masa dekat MRSM Muar. Memang kecik dunia ni kan;)

Petang sambung raya dengar mertua pergi rumah sedara mara lagi. Maghrib baru balik rumah. Plannye nak blk KL malam tu tapi memasing dah xcukup energy nak balik dengan jem. So, tukar plan balik Rabu pagi nasib baik bawak baju spare nak beraya.

Lepas breakfast dah siap2 gerak balik KL. Otw tu singgah rumah kawan kami dekat Sg.Besar

Ni roomate N masa dekat Matrik Melaka merangkap bff cik B kawan ms sek men dia. Dari dia la kami kenal. Hehhe..

Malam tu pulak melawat rumah baru kawan cik B dekat Selayang. Ni raya 1 Malaysia sebab kawannya India tapi yang bestnye diorang hidangkan menu sambal ikan bilis sedap macam masakan kita orang Melayu bertambah la jugak nasi.

Raya ke 4 dan ke 5 turn raya Melaka pulak. Tapi tak banyak rumah sebab kengkawan masih cuti beraya lagi. Singgah kampung kejap jumpa makcik. Hoi..balik kampung kalau tak makan bertambah tak sah. Rendang paru + sup tulang kaw!


Raya ke 6 beraya di KL. Ada la dalam 5 buah rumah dari pagi sampai ke malam.

Seronok pulak anak-anak buah amik gambar dengan monopod;)

Raya ke 7 ada 3 buah rumah dekat2 area rumah je. 

Jom plan jalan raya minggu ni pulak.Ada buat open house ke yang nak jemput kami dtg beraya, roger2 eh...hehehe;)

2 comments:

permatabiru said...

SERONOKNYA BERAYA SELAMAT HARI RAYA

Ann said...

permatabiru : selamat hari ry:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah