CHERITERA KAMI...: Kurangkan bill elektrik

Jun 25, 2014

Kurangkan bill elektrik


Haritu terbaca 1 info dekat paper The Star . Info tentang Fenomena El Nino dan perkaitannya dengan electricity.

Panas leting kan sekarang ni. Walaupun tiap tiap tahun nak dekat bulan Ramadhan memang kita akan mengalami cuaca panas tapi kali ni panas yang membahang. Dah start la kot yea Fenomena El Nino ni. Jadi bila panas, memasing nak sejuk dalam office dan rumah. Kalau boleh jalan kat luar tu pun nak ada econ keliling kan??Jenis macam N ni yang cepat berpeluh, lagi la. Dugaannnn.

Ni 4 Tips yang dikongsi supaya kita dapat kurangkan bill elektrik. Untuk yang bekerja takde masalah kot kan. Sebab Iron baju dah tentu waktu malam, econ pun N kalau pasang dalam 24C,basuh baju tu pagi time orang pergi keje ( peak hours kat situ agak2 pukul berapa yea??) dan yang industri tu bergantung la pada pengurusan masing-masing.

1 comment:

::EIDA:: said...

ida memang gosok pagi sebelum pergi kerja. basuh baju malam. umah xde aircond.. HAHHA agak2 ada x lgsg ciri nk jimatkan elektrik kannn kuikuikuii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah