CHERITERA KAMI...: Thistle Hotel Johor Bahru

May 27, 2014

Thistle Hotel Johor Bahru

Lepas cek out dari Savanah Hill Resort Ulu Tiram , kami teruskan perjalanan mencari murtabak sedap ( akan dikongsikan entry yang lain) dan singgah ke tempat kerja lama cik B.Almaklumlah orang tu setahun keje dekat JB kan cuma tak sempat merasa kerja hari Ahad. Nasib baik la tak sempat, kalau tak mau huru hara jadual kami kot.

Sempat lunch dengan kawan masa study UTM, pernah setahun jadi roomate. Hampir 4 tahun tak jumpa, orang baru balik France ikut suaminya sambung belajar. Macam-macam cerita keluar. Next, nak pergi cek in next hotel. Ikutkan plan asal , hari Ahad balik KL. Tapi dah alang-alang sampai JB tu mana sempat 1 hari je kat sana. Lepastu plan nak cek in hotel biasa je walau dalam hati ni teringin nak stay kat Thistle Jb nun. Gedik x?? Peluang bukan selalu datang gitu. Thanks cik B, belanja kite;)

Masa cek in cik B request bilik yang tingkat tinggi sikit. Pihak hotel bagi tingkat 7, smoking level katenye. Bila masuk bilik dengar bunyi orang sebelah berborak. Rupanya ada connecting door. Tapi slalu kalau connecting door pun macam takdela obvious sangat kot dengar bunyi orang sebelah kan??Ok..takpela.Ignore je. Kang memalam nak ehem ehem pepandai la control suara.Kahkahkah;p

Deluxe Room no. 726. Bilik carpeted tu. LCD Tv, queen bed dengan bantal yang banyak (ada 2 extra dalam almari) .Suka kerusi baca tu dan yang paling suka tingkap dia sepenuh dinding

Yang tepi N tu la connecting doornye. Tea making facilities, ada macam2, mini fridge, hair dryer pun ada. Meh tengok di sebalik bidai tu ada ape.

Bilik air yang luas tapi hati-hati dengan lantai tu agak licin sedikit. Ada bath tub uols. Boleh suriramram. Complete sabun, ubat gigi,berus gigi, cotton bud, towel je tak cukup ada 2 helai je. Selalo kan ada untuk face towel juga.Ni nan hado.

Shower bertutup. Exclusive tempat letak sabun dan shampoo tu. Dalam blik dan blik air diorang memang banyak cermin. Tak payah gaduh nak berebut cermin ok.


Bila bukak bidai tu, nampak la pemandangan gini. Sambil mandi boleh nampak Singapore gitu.Very cozzy suasana ni kan;)

Antara 1 faktor yang patut dipuji - ada disediakan sejadah dan tafsir. Good!!

Ada disediakan service In-Room Dining. Harga?Confirm sepinggan RM30 ke atas semuanya.

Segala kemusykilan boleh dial ' Knock! Knock!' ok. Haritu kami tanya WIFI, lupa nak tanya masa cek in. Dah masuk bilik, baru teringat. WiFI akan diconnectkan via email. Masa cek in pihak hotel akan mintak email add. Nanti dia aktifkan email tu utk linkkan ke Wifi hotel dan korang boleh guna. 

Iron and iron board per request. Ada syaratnya, lepas guna dalam sejam kene letak semula kat luar bilik. Memula Ann ingat diorang lupa letak iron dalam bilik (kita assume hotel banyak star ni mesti semua well provide) rupanya memang per request.

View waktu malam. Yea..hotel ni berdepan dengan Dataran JB. Ada KFC baru bukak depan tu. Steambot cucuk-cucuk pun depan tu jugak. Kebetulan ada karnival apa ntah. Malas bawak kereta, jalan kaki seberang jalan sahaja.

Bersambung di entry seterusnya;)

10 comments:

mama ila said...

wahh..best jugak ye hotel nie..awal bulan nie nak ke JB jugak...biasa setahun dlm 2-3 kali ke JB sebab ade saudara kat sana =)

::NureeN:: said...

Selesanya....
sronok ni.. klau stay lama2 pon x boring pa nooo.....

permatabiru said...

wahh bestnya tgk bilik tu view pun cantikkk...

~Beb~ said...

lamenyeee tak ke jb.. nk kne usha gak ni.. hehehhe

Ann said...

mama ila : best..nnti g jb try la stay sini

Ann said...

NureeN : memang...rs xcukup 1malam stay.ddk saje dkt hotel pn dah sonok..

Ann said...

permatabiru : tuelanye...smbl golek2 atas katil tenung view cntik tu

Ann said...

Beb : haa...silalah bw sarah ke sini..boleh ajak aunty N skali..heheheh

FiZ said...

wah..macam best je..

ehh..utm ke?same la..sep2 sikit.dah lama xp johor since da graduate.rindu kot nak jln2 angsana..cs..tebrau..haha

Ann said...

Fiz : Aah..kite UTM jugak..sep tom tom la kite..

hahha..angsana, cs tebrau semua tmpt berjln tu..skudai parade??jj tmn U??theheh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah