CHERITERA KAMI...: Tempat popular untuk photoshoot

May 16, 2014

Tempat popular untuk photoshoot


Kalau sebut je SEKINCHAN confirm la ramai tau apa yang menarik kt situ. Lagi-lagi lepas cerita Nur Kasih shoot kat sana. Lepastu makin banyak la orang buat shoot - wedding photoshoot, family potrait, macam2 la banyak jugak program tv nampak shoot kt situ.

Kita pun taknak ketinggalan jugak. Tapi ni gedikshoot namanye.Hahahha. Saja la ni sebab ada yang sudi melayan. Tangkap pun guna kamera handphone ja. Boleh la fefeeling di desa yang permai gitu.

Ni bukan sawah padi yang nampak tepi jalan Sekinchan tu. Kitaorang masuk kedalam. Cari port yang takde orang, baru la tak segan.


Sawah dekat sini batasnye tepi parit yang camni, takde yang tengah-tengah tu..Luas nak berjalan, kite tak seram sangat. Kalau yang sempit tu, neves jugak kot terjelepuk dalam petak sawah, habisss.Tenang!!

SubhanaAllah..cantik sungguh pemandangan yang bersih segar nyaman ni. 

Ini gaya tokei padi tengah buat QC gamaknye. Alahai..kite orang bando, jakun gini la jadinye.Maafkan saya kawan2:)

Ini pulak posing tepi Ban Canal namenye. Memang sumber air ke sawah tu la. Seram jugak dok tepi sekali jatuh ke tepi, air yang tenang jangan di sangka takde apa-apa. Susah kalau terlebih imaginasi ni.Kekeke..

Kalau korang rasa nak photoshoot tepi sawah padi, boleh la mai Sekinchan dari KL takde la jauh. Yang memang kampung ada sawah padi tu untung la kome. Kita kampung kt Melaka takdop sawah gini. Sobsob..

7 comments:

FiZ said...

Belakang umah kite ada sawah...mai la photoshot..hehe

Nursaila Norman said...

anne, saila pun tgh cari tmpt2 yg cantik utk amek gambar..tp xde idea..kena rajin google lah kot..huhu

~~AzaLea~~ said...

Bestnya.. sy pun suke pemandangan hijau mcm tu..

Masa belajar kat Sabak Bernam dulu, mmg suke sgt lalu kat area sekinchan, sg besar n tanjung karang..

Ann said...

FiZ : bestnyeee..boleh ke dtg?hehe

Ann said...

Nursaila Norman : aah...tp kdg2 kt fb pn byk mmbntu..klu tgk tmpt mcm cntik je org share, mesti tny..walaupun rs mcm kite nyibuk je kan..hehehh

Ann said...

Azalea : owwhh..dl study sane ke..aah laa...situ je la pun yg dkt ngn Kl klu nak cuci mata tgk sawah kan..

Zura Lee said...

zura tak teruja sgt tgk sawah padi sbb zura kan org kampung, dah selalu tgk dh bendang padi... wahaahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah