CHERITERA KAMI...: Savanah Hill Resort Ulu Tiram

May 26, 2014

Savanah Hill Resort Ulu Tiram

Penginapan di sini diuruskan oleh makcik cik B sebab kami stay kt kenduri anak dia pun dah petang.Eh bukan petang, lepas Maghrib jugak la baru kami cek in sini. Duduk je la mana-mana hotel yang berdekatan. 

Pagi esoknya baru ambil gambar ni. Savanah Hill Resort dari cerita makcik katenye sebelum ni rumah VIP mana ntah ( tak berapa pay attention masa makcik cerita;p), lepas tu dijadikan resort. Ktorg ingat Hill la tempatnya sebab nama ada Hill kan, rupanya tidak.Kuikui.

Sempat ambil gambar ni masa datang ambil kunci. Macam rumah agam ala France gitu kan. Club House katenye tu.

Luar ala France, dalam dekorasi ala Bali. Ni umpama lobby , tapi takde orang pun.

Sebelah atas Club House, ada Seminar Hall. Tengok senibina bumbungnya tu. Klassik sangat. Masa kami datang ni ada 1 group dari Jabatan Pertanian kalau tak salah tengah seminar.


Reception area. Ala koboi pulak.Heheh.N tak masuk, cik B je masuk masa nak cek out. Assume macam office je la dalam tu kan. Kereta kuda tu hanya untuk display sahaja. Tak berjaga, kalau well maintain boleh jadi 1 tarikan jugak tu.

Ini bilik menginap kami untuk 1 malam. Chalet no.2. Ada 3 chalet je dekat sini. Sorry lupa ambil gambar dalam bilik. Masuk bilik tak sabar nak mandi bersihkan badan yang melekit seharian. Pada pandangan Ann, biase je la dalam tu. 2 queen bed, almari takde pintu, sejadah disediakan, nasib baik dah iron baju siap-siap ( takde iron), tv lama tergantung, aircond, kipas. Harga 1 malam RM100, takde breaksfast. Bagi Ann, agak mahal kalau pihak management betul-betul maintain tempat ni kasi bilik tu terjaga betul baru rasa berbaloi.

Itu pandangan chalet dari tempat parking. Ada 1 padang yang luas, patutlah ramai agensi datang buat seminar atau program kat sini. Memang sesuai untuk aktiviti riadah.

Kedepan sikit dari resort tadi, ada 1 lagi kawasan yang baru dinaikkan oleh pihak resort. Yang ni banyak bunglow, untuk accomodate ramai orang memang sesuai sangat. Tema ala English. Sayang masa kami datang ni, tutup tempatnya. Kalau tak, boleh la tengok lebih dekat. Makcik kami sewa 1 unit bungalow untuk rombongan pengantin. Bungalow 4 bilik tidur RM600 termasuk few extra bed. 


Info lanjut boleh ke blog Savanah Hill Resort

4 comments:

mama ila said...

boleh tahan cantik jugak Nampak tempat nie..ala2 English style kan.. =)

FiZ said...

kalau tak silap, kite pernah buat team building kat sini masa study kat utm dulu. memang cantik tempat ni.nampak macam dah lain sbb dah few years kan.hehe

Ann said...

mama ila : kan..xsngka dlm kampung2 tu ade tmpt mcm ni

Ann said...

FiZ : N first time tahu tmpt ni..igtkan baru rpnye lama dah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah