CHERITERA KAMI...: Satay Willy Taman Melati

May 2, 2014

Satay Willy Taman Melati


Lama dah tau orang cakap satay Willy ni sedap. Tapi nak pergi ke Sungai Ramal tu asyik tak berkesempatan. Ada 1 dekat Bangi pun haritu dah singgah tapi ramai giler orang. Google tengok ada cawangan baru dekat Taman Melati. Moh la kite pergi try.

Landmark kedainye stesen LRT Taman Melati. Jalan sampai ke hujung jalan tu ada nampak deret kedai makan, nampak orang bakar satay tepi tu. Kedai nama Melati Cafe. Baru siap ni. Style macam food court. Ada kedai tak bukak lagi.

Inilah tempatnye Melati Cafe - Satay Willy

Tak ramai pun orang, orang belum tau lagi kot tempat ni.Atau time kami datang tu awal lagi.

Ada kedai Char Kuey Teow belum bukak , goreng2, laksa D'Buyung,western. 

Ni lah kedai Satay Willy itu. Ada satay perut, ayam, daging dan kambing

5 cucuk satay perut, 5 cucuk satay ayam, 5 cucuk satay daging. Rasa??Satay perut tu rempahnya terlebih so rasa kureng. Yang ayam dan daging tu boleh tahan la.RM0.80 secucuk.

Kuahnye pulak macam rasa kuah Sate Hj Samuri. Tapi macam Hj Samuri lagi sedap. Walaupun orang cakap satay Hj. Samuri dah tak berapa kick tapi bagi kami sedap je.Hehehhe...

Jangan lupa order sekali Laksa D'Buyong ni, pekat kuahnya. Sedap!

Makan sambil tengok train lalu atas kepala;)

9 comments:

mama tisya said...

wah dh ada kt tmn melati..bole la try sbb rmi ckp sedap..nk p sg ramal jauhhh...tp nmpk mcm kering je satay tu...akkk suka satay yg dkt roundabout nk ke jusco setiawangsa tu...restoran AK-47 tk silap namanya...satay nya juicy...jrg akk suka daging sbb liat tp yg kt situ sedap...nanti nk try yg willy ni plak

Falsya said...

Penah dgr satay willy nie tp xpenah pulak pegi..hehe

FiZ said...

ramai jugak org citer pasal sate ni...mcm nak try tapi bila tah dapat g kl..huhu

Ann said...

mama tisya : aah kak..nnti g try tau..oo..yg kt kdai ramai org tu eh, asyk x sempat je singgah..pnuh parking

Ann said...

falsya : kene try ni

Ann said...

FiZ : nnti jln2 kl boleh la mskkan dlm list;)

Zura Lee said...

zura kalau makan satey, zura sengaja carik yg daging ada lemak2 yg lembik2 tuh..perghhh, nikmat sgt ok !! kolestrol pun bertambah.. hahahaahah

Ann said...

Zura Lee: tu mmg sedap tp tue la yg menakutkannn...hihih

Anonymous said...

Dah tak ade kat taman melati . :'( .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah