CHERITERA KAMI...: JAKEL - Lelong Hari Buruh

May 21, 2014

JAKEL - Lelong Hari Buruh


Hari Buruh punya cerita dah nak sampai hujung bulan baru nak share kan. Ni kisah shopping raya yang tak berapa plan sangat pun. Hari Buruh ialah public holiday tapi cik B locum hari tersebut sampai pukul 4ptg. Asalnya memang Ann plan nak ajak shopping cuci mata tapi dah cik B kerja , malas pulak nak pergi shopping lewat petang dah la puasa hari Khamis kan. Kira macam - malas la, cancel la plan shopping Hari Buruh tu. Bunyi macam merajuk je;p

Tapi tak cancel pun. Cik B beria ajak jugak keluar. Amik hati le tu. Hihih.Pukul 5petang camtu keluar jugak kami ke Sek 7 Shah Alam. Tawakal je la sebab tau confirm sesak punya. Kalau ada parking, ada la. Jadi rezeki kami masuk je lorong situ, ada kereta keluar. Terus pergi Jakel dulu sebab konon nak cari baju Melayu cik B. Part Ann memang taknak beli dulu. Plannye masuk Jakel cari kain baju Melayu cik B, lepas tu blah.

Tapi...tapi..tapi...tersangkut jugak kami dalam tu sampai masuk waktu berbuka. Bukan baju Melayu je dapat, kain Ann siap 2 pasang , sampin pun ada juga. Memang havoc betul masa tu. Almaklumlah kami ni jarang sangat terjah Jakel, kalau ada pun bukan la time sale yang macam ni. Ini lah pengalaman pertama. Yang intertain kami pandai, bagus layanan dia.

Suasana Jakel masa Hari Buruh - masa ni pukul 6petang. Ni dekat tingkat 2, yang ramai tu tengah beratur nak membayar.

Raya tahun ni tema Merah. Yang mana 1 menjadi pilihan??Tunggu raya nanti.Bajet retis sangat;p

Sampin pun dah settle terus. Senang dah nanti time puasa tak payah nak g cari. Macam-macam jenis sampin ada dari yg RM100 sampai ribu-ribu. Kita takdela nak mahal2, pilih mana yang sesuai dengan baju dah mengikut kemampuan.

Kata staff yang intertain kami tu, memang sale untuk Hari Buruh lagi banyak diskaun dari sale biase. Maksudnye tak sama la dengan sale time puasa ke. Special untuk Hari Buruh, harga tu memang dah diskaun tapi diturunkan lagi harganya. Itu yang setiap kali sale Hari Buruh ni memang orang serbu. Ni kira tips la ni kalau siapa nak shopping kat Jakel harga diskaun datanglah masa Hari Buruh cuma sanggup ke tak je la nak sesak sesak.;)

Settle kain raya, tinggal nak menempah pulak. Raya korang tema warna ape??Ganti puasa pun belum habis lagi, sibuk cerita raya kan;p


2 comments:

Nazarith said...

Nape tak bgtau turun seksyen 7, umah aku area2 situ je, dekat sgt dahh... =)

Ann said...

Nazarith : tau..tp xdan dah..buka pose pun dah lambat...xpee...next time pergi aku roger..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah