CHERITERA KAMI...: Doorgift kahwin yang unik

May 23, 2014

Doorgift kahwin yang unik

Weekend lepas attend kenduri di Ulu Tiram, Johor. Pengantin ada 2 pasang, adik bradik lelaki perempuan buat majlis sekali jalan. Pernah tapi boleh kira la berapa kali je attend wedding yang ada 2 pengantin ni.

Suka tengok pelamin ni. Very the exclusive look kan tapi simple. Kerusi pengantin yang macam sofa tu sesuai la sebab pengantin kecil molek.

Seronok pergi kenduri kahwin sebab tu kalau orang jemput kami insyaAllah kalau takde aral kami pasti datang. Suka suasana, suka tengok detail majlis itu.

Ni nak cerita pasal doorgift atau berkat ( kata orang jawa).

1 untuk U 1 untuk I..Persoalannya apa yang ada dalam ini??



Ada senduk ok. Ni bagi dari pandangan Ann yang first time dapat doorgif SENDUK ni. Tu yang Ann rasa unik sangat. Siap ber'ribbon' lagi senduk tu. Klasik sangat.

Selain senduk , ada 1 plastik coklat Apollo dan 1 air kotak. Doorgift kenduri kt kampung macam ni lagi meriah kan. Setuju? Boleh makan dan guna.


Ini doorgift masa kenduri kami 4 tahun yang lepas. Sibuk jugak nak share yea. Dalam tu kek bahulu yang warna warni yang sedap. Ni pakcik Ann sponsor - nasib baik la ada orang nak sponsor. Penuh rumah dengan kek ni. Ada lagi 1 bakul kami buat bunga telur tapi gambar takde. Rasa banyak yang Ann miss jugak masa kenduri dulu. Almaklumlah time kenduri haritu memang blur sungguh. Tak sabar nak kahwin katenye. Hahahaha;p


8 comments:

idzwa kamaruddin said...

wahhhh unik kot!

~Noor Aziemah~ said...

Sesesetengah pengantin yg ada budget lebih boleh bagi barang2 yg unik. Saya pernah dapat ketik kuku sbg doorgift. Memang sgt2 berguna. Kalau bagi senduk, memang unik, tapi Sgt berguna...

~Beb~ said...

unik sgt...

lma x kesini.. sorry! jrg on lptop lately.. kabare? hihi

::EIDA:: said...

kat kl pun dah trend bagi air mineral yg kecik2 tu.... telur masin siap! hahahhaha

Ann said...

idzwa : kannn...

Ann said...

~Noor Aziemah~ : betul2..ade bajet lbh mcm2 idea muncul..tp doorgift ni best klu yg jenis boleh guna pakai camni kan..

Ann said...

Beb : tuelaa..baru igt nk majok!hahha..alhamdulillahh...waras2:)

Ann said...

EIDA : aah..klu yg print cantik2 tu syg plak nk buang..tlr masin??wahh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah