CHERITERA KAMI...: Breakfast dan swimming di Thistle Hotel Johor Bahru

May 28, 2014

Breakfast dan swimming di Thistle Hotel Johor Bahru


Bercerita hari kedua di Thistle, hari cek out la ni. Taknak bangun lambat sebab harini plan nak terjah swimming pool dia yang dah memanggil dari semalam. Sebelum tu, kita kene isi perut dulu.

Suka lampu ala2 payung tu kan. Walaupun hari ini hari Isnin, ramai jugak orang yang dah turun breakfast masa ni. Thistle Hotel ni one of tempat fav. agensi untuk buat seminar or training.


Pemilihan makanan memang banyak. Ada 1 bilik penuh dengan croissant, muffin, sandwich, dessert.Dekat bahagian buffet tu bubur, nasi lemak, roti canai, pancake, yogurt, macam-macam dan semuanya sedap belaka.

Dah kenyang moh la kita ke aktiviti seterusnya.

Kolam renang memang besar dan rasanye memang concept Thistle environment kolam renang diorang sangat menenangkan umpama kita bercuti tepi pantai. Gambar ni N ambil di tangga menuju ke kolam, belakang N ialah Gym. Di gym tu korang boleh gunakan toilet dan juga tukar baju di situ.

Dalam toilet gym ni ada jacuzzi uols. Kita ambil gambar je, xde pun masuk dalam tu. 

Kalaulah hari-hari dapat santai camni, seronok beronok ronok gamaknya. Time weekdays kan, takde orang pun masa kami di pool ni. Rasa privacy la gitu:)

Sangat berpuas hati 2H1M di Thistle Hotel Johor Bahru ini. Dapat bilik view yang cantik , location hotel pun strategik,bilik dan hotel of course la suka, foods sedap dan yang penting staff dari main entrance, reception, cafe, gym,pool hingga ke manager semua lah murah senyuman dan sangat welcoming their guest. GooD!!5 bintang!! So, kalau korang datang JB or nak ke Singapore silalah check in sini ok. Ada pakej disediakan untuk ke Legoland, shuttle ke JPO dan macam-macam lagi.


9 comments:

idzwa kamaruddin said...

wowwweee...

msredcheesecake said...

seronoknya... kalau cuti weekdays kurang sikit org...

Rosnizawati Zawawi said...

Bestnya ann..berapa rate satu malam kt sini?

Ann said...

idzwa kamaruddin: weeehuuuuuu...;)

Ann said...

msredcheesecake : tu yg bestnye cuti time weekdays kan

Ann said...

Rosnizawati Zawawi : bestttt!!xsilap RM400..Lupe pulak nk tny kt cik B..

~Beb~ said...

teringin p jb next destination nih. insyaALLAH

Ann said...

Beb :nak ikut g jb!!:)

Ida Puanstoberi said...

akk tgh carik info thistle JB ni, lalu termasuk blog Ann.
Citarasa hotel kita selalunya sama. Hotel yg akak survey mesti Ann pun dah duduk. Hikss..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah