CHERITERA KAMI...: Wangsa Grill

Apr 7, 2014

Wangsa Grill


Last week ade orang tu blnje kite. Dia cakap tak yah la masak , nanti pergi dinner somewhere. Bile tanya, dinner mane??Ada laa...pakai jangan selekeh sangat. Amboiiii...selama ni kite pakai selekeh ke??Ish3...sbaik la orang nak belanje, tak jadi nak merajuk kang sendiri rugi.

Rupanye dia nak belanja kita kt restoran Chef Zubir ni. Sejak bukak haritu, teringin jugak nak merasa. Chef ni dok komen je kt Masterchef tu  sedap ke masaknya. Silalah buat reservation dulu sebelum datang , full sentiasa tempat ni.

Pose wajib di mana-mana. Yang peace tu tentulah senang hati, ce tengok muka orang belanja tu pasrah je la;p

Dapur transparent. Boleh nampak abang-abang ( sebab semuanye lelaki) tengah beraksi dengan senduk kuali pinggang mangkuk. Boleh tengok kemas bersihnye dapur tu. Komited dan efficient sungguh diorang ni dari yang menyambut ke yang mengambil order dan cashier.

Oreo Milk Shake ini adalah SEDAP!Makan tak sampai lagi rakus sungguh minum rasa nak habiskan - RM9.50

California Strawberry RM7.50. Dah kalau ada strawberry mesti rasa masam2 sikit.

Chicken Burrito RM15.50.SEDAP SEDAP! Ni share 2 orang, merasa la sorang 1 kalau tak mau berebut. Macam chicken wrap tapi ni lagi lembut, juicy, sos keliling tu sampai menjilat2 dibuatnye.

Macaroni Pollo (panjang lagi namenye tak ingat) RM24.50. Siapa yang nak makan pasta versi pedas boleh la try ni. Takla pedas sangat tapi rasa la cili api tu. SEDAP!!

Punya la curious tengok meja orang sebelah - " Eh orang tu order ape eh sampai pinggan panjang camtu." Sekali dapat kat sendiri punya. Ni ialah Marbled Chicken Chop RM29.50. Yang 4segi tu chickep chopnye. Yang tepi tu ayam bersalut cornflakes, sayur dan egg tart. SEDAP SEDAP! Chicken chop itu sangatlah lembut ktorg tak tau la camne die dpt daging ayam yg compress camni tapi should try la menu ni.

Total RM95++. Sangat sangat sangat puas hati. Kene la tema dia masakan 5 bintang tapi harga 3 bintang. Kalau kat hotel ni mau dah beratus gini lepas tu portion mesti kecik lagi. Haritu kitaorang bajet nak singgah kedai char kuea tiau la ape la. Takde maknenye, tersandar kekenyangan memasing.

Ucapan puas hati kononnye tu. WELL DONE!Lain kali boleh blnje lagi yea.Hehehe..


WANGSA GRILL
8-10 JALAN DATARAN WANGSA
WANGSA MELAWATI
019-610 5783    012-699 5417

7 comments:

Zura Lee said...

bagus betol konsep open kitchen gitu...kita blh tgk aksi dorang masak sementara tunggu mknn smp..

chicken burrito nmpk sedap sgt...

::EIDA:: said...

sedap weii .. untung aaa ade orang banjer. kekekke....

myza said...

Woah mkn rest chef celebrity.btmbah syok bila sidia blnja kan..xjd nk majokss..majok ke hehe

Ann said...

ZUra Lee : kan...baru la diyakini..ehehhe

yeaa..burrito itu sgt sedap

Ann said...

EIDa: sbaik ade org nak blnje kan..hehehe

Ann said...

myza : aah laa..majok rugi la

~~AzaLea~~ said...

nyum3.. dap nya..

Ann sejak cik B blk sini rajin g makan2 n jalan2.. suke tgk.. I is jeles okay.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah