CHERITERA KAMI...: Steambot Cucuk-cucuk

Apr 29, 2014

Steambot Cucuk-cucuk


Kami ada habit memalam kalau teringin nak keluar amik angin malam kononnye kan sambil makan tapi taknak makan yang heavy, so pilihan yang ada ialah Steambot Cucuk-cucuk ni. Kalau cakap setambot je, orang ingat steambot yang macam Johnys tu pula.Yang tu mana boleh sikit-sikit makan. Sekali pergi memacam nak order. Eh..lama jugak tak pergi Johnys ni.

Ok..back to topic. Kami ada masalah tang part mana port nak pergi Steambot Cucuk-cucuk ni. Malas fikir, memang ke Uptown Danau Kota je la. Situ confirm berlambak sederet tepi tu banyak tinggal pilih je. Tapi masalah mencari parking lepas tu macam boring je asyik tempat sama.

Dulu ada dekat Maybank Wangsa Maju tu, Shaikh Steambot tapi dah takde dah. Sedap sos dia, mana tah pak Shaikh pergi.Kot korang yang area Kl ni ada tau mana tempat yang jual Steambot Cucuk-cucuk ni, share la dengan kami. Yang luar Kl pun boleh. Macam kat tepi Dataran JB tu kan, tu memang meriah Steambotnye.

Steambot Cucuk-cucuk Uptown Danau Kota

19 comments:

::EIDA:: said...

ida tak pernah try. sokmo nak beli je hubby mesti mara. katanya hmm xyah cakap la. tak baik HAHAHHA.. sedap ke?

Azhafizah Md Nor said...

Dah lama tak makan steamboat cucuk² ni..kalau kuah sos sedap memang best makan :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikaum ann, wahh sedap ni.. macam nak try cari steambot je malam ni. hehe pengaruh betul selera mak buyong ni ~~~

msredcheesecake said...

suka makan steamboat... kalau buat ngan family lagi best kan

Nursaila Norman said...

btl anne..situ byk pilihan..saila suka yg dekat dgn kedai mamak Malik tepi jln tu..tp bab parking tu susah sgt :(

Nursaila Norman said...

anne try pergi Bukit Ampang (Bukit Belacan)..tp kena dtg awal..pukul 10 meja dah full esp weekend :) boleh mkn sambil tgk KL dari lereng bukit..sejuk2 je sambil mkn steamboat :D

Nursaila Norman said...

lagi satu dekat Ampang point.. masuk area shoplots tu..cuba cari lori steamboat..buat sendiri tau anne! hehehehe..nak suruh dia goreng or grill pun boleh..tp merebus bt sendiri..pinggan pun cantik n selamat utk mkn without meja! saila x review pulak kan..hehehehe! paling sedap chicken loaf! ya allah terliur sudah.. :P

Zura Lee said...

zura kalu nk mkn stimbot cucuk cucuk ni pun g beli kt downtown jer...syok kan mkn tepi jalan sambil cuci mata tgk org...wahahaahah

Falsya said...

Huwaaaaaa dh lama xmkn cucuk2..feveret sesgt..

Shida Radzuan said...

salam Ann,
tq sudi singgah blog shida :)

shida xpenah mkn steambot pcaya x? huhuu...

Ann said...

EIDA : haaaa...ape xbaik tu?mule dah pk bebukan ni..sedap klu sosnye sedap:)

Ann said...

Azhafizah Md Nor : kann...bergntung pada sos/kuahnye...yg cucuk2 tu sama je tgl byk pilihan atau tak..

Ann said...

Sheila Salim : Waalaikumsalam....alamak mak buyong ngidam ke..hehehe...sedap klu sosnye sedap..ade yg sos cair tu mmg x la..

Ann said...

msredcheesecake : kann..makan reramai..cnfirm bercucuk2

Ann said...

Nursaila Norman : kedai kt Uptown ni dekat dgn tmpt urut2 kaki, sblh aiskrim goreng

dkt Bukit Ampang tu pernah pergi tp sosnye kureng la, tp view mmg cantik!

ha..ritu ade cari dkt Ampang point tp xjmp..nnti tgk blk la

Ann said...

Zura Lee : kann..haritu kami siap tgk org gaduh lagi..hohoho..

Ann said...

Falsya : kene g mkn tu sya:)

Ann said...

Shida Radzuan :wsalam shida..ur welcome..heheh..xpernah, kene try ni shida cr tmpt yg sosnye sedap

permatabiru said...

okay hari nie baru muncul button tu..dah banyak kali nk try komen..mgkn line sy kot..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah