CHERITERA KAMI...: Last Day di Clearwater Sanctuary

Apr 3, 2014

Last Day di Clearwater Sanctuary


Kalau tengok gambar yang ada, banyak nak share. Yang dari tab pun takdan transfer. Tengok pada yang komen pun ramai yg berminat dan tertarik dengan tempat ni. Try la pergi, insyaAllah puas hati punya.

Untuk breakfast biasa je. Tak banyak pilihan , rasa pun biasa je.

Breakfast di Club House Clearwater Sanctuary. Kalau rasa nak berpeluh pagi-pagi boleh la jalan kaki dari bilik or tumpang buggy car. Kalau tak, naik la kereta dan park di tempat yg disediakan.

Dalam mangkuk kecik tu adalah sup dan ianye sangat sedap!:)

Lepas breakfast sambung main aktiviti semalam yang xsudah tu. Bawah ni ann share random photo je la yea.

Di tepi swimming pool

Tepi tasik cuma tak sampai tengah tasik je. takde pulak boat nak naik. Tapi ada guest yang bawak boat sendiri pergi tengah tasik untuk memancing.

Kene repeat balik ni pakai baju molek2 kasi photoshoot gempak sikit. Lawa view ni.

Ni amik tengah hujan renyai ni. Ada 2 beranak kat belakang tu tengah tunggu mancing, pasrah je la tgk kita posing tengah hujan kan. Nampak tu batang mancing memasing. Katenye ikan jala ke ape ntah namenye. Tapi ada la hasil tu.

Ni deret chalet berdepan dengan chalet kami. Yang belah ni sedap sikti utk mancing sebab tasik belah ni dalam dan tak banyak teratai.

Depan Club House - simbolik lombong timah. Besar betul benda ni. Kalau malam ambil gambar kat sini, cantik tp sebab malam ritu hujan. tengok je la.

Sampai sekarang teringat-ingat lagi tempat ni

Tips :
1. Prepare ubat nyamuk - haritu pasang la tapi tak tau la kot nyamuk memang xde ke ape kan. Tidur dengan lenanya:)
2. Stokin - kot tak tahan sejuk memalam.
3. Stok makanan , nak buat BBQ pun boleh, nak masak bawak dapur sendiri.
4. Untuk kaki pancing - jangan lupa joran. Ada boat pun boleh bawa sekali.
5. Nak swimming makesure prepare swimming suit yea.
6. Nak beraktiviti tu better standby sport shoes. Kalau staff tu ok, lepas la kome.Boleh jogging jugak pagi2 tu.Nyaman!

Clearwater Sanctuary Golf Resort
Jalan Changkat Larang, Batu Gajah Perak
05-3667433

Note : Exit Simpang Pulai lagi senang lepas tu belok kiri yea terus je nanti korang nampak la signboard die ada je tepi2 jalan tu. Cari kat waze pun jumpa punya. Dalam 15minit dari exit Simpang Pulai.

9 comments:

:: idzwa :: said...

suka nyerrr tempat ni!!!nak pegi la nanti...tq tq sebab share ka ntempat ni :)

lieyalatif said...

setuju!! sgt cantik kawasan ni..sesuai utk honeymoon...release2 tensen kerja....serius cantik...

Ann said...

idzwa : ur welcome...truja jugak dan tgh pk ble lagi nk repeat sini..heheh

Ann said...

lieyalatif :kan kak..tu yg xckp 1 malam tu..hehe

yandz ahmad said...

owh tgh sronok brcuti rupanya..

Ann said...

yandz ahmad : ni cte last week la..heheh

Zura Lee said...

zura ni tk blh tgk tmpt yg ada air cm tasik ke..pulau ke..mula la berangan nk gi jugak !!.. cantik la suasana tasik nih..zura blm pernah stay kt resort ada tasik lg...

Ann said...

Zura Lee : cantik..kene la try stay sini:)

~~AzaLea~~ said...

bestnya tempat ni.. Harap2 berkesempatan lah utk menjejak kaki ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah