CHERITERA KAMI...: Cheetah Plus Size

Apr 7, 2014

Cheetah Plus Size


Untuk yang saiz comel-comel macam kita ni memang nak mencari baju plus size yang cantik, selesa dan yang penting harga yang affordable tu agak susah. Bukan nak kata takde yang menjual, ada tapi depends pada kriteria pemilihan masing-masing. Ada yang tak kisah, main rembat je. Macam ann, sebab badan dah comel kita mesti la nak cari baju yang boleh menyembunyikan segala lemak-lemak yang ada dan yang utamanya penampilan kita tu terjaga. Tak mengharap orang memuji kita, tapi kita sendiri pakai rasa confident gitu.

Sejak menjak ni pun dah makin ramai online seller yang jual baju untuk plus size sebab permintaan memang tinggi. Dari facebook ke instagram tu macam-macam fesyen ada. Kalau tak fikir duit, memang lebur sahaja. Kuikui. Tapi ada jugak yang susah nak beli online sebab prefer boleh pegang sendiri produk tu, boleh cuba kan belek-belek bagai.

Jadinya, untuk yang mencari-cari baju plus size kt shopping mall tu boleh la jengah-jengah area Cheetah. Selalunya dekat Jaya Jusco lah. Dekat tempat ann ni ade 2 Jaya Jusco yang berdekatan. Tapi selalunya pergi JJ Wangsa Maju sebab macam meriah lagi.Hehhe.

Nak tau Cheetah Plussize yang mana??Dekat hanger dan tag baju tu ada tulis Plus Size. Ann pun kebetulan haritu perasan, so kalau tetiba gatal tangan nak usha baju pergi terjah situ dulu. lambat update stok baru tapi setakat ni 4 helai jugak la dah beli. Tshirt pun ada tapi kain dia xberapa sedap.

First baju yang Ann beli di Cheetah Plus Size hampir setahun yang lepas.

Ala-ala macam 2 pieces blouse, macam pkai cardigan pun ada. Baju belah dalam tu ada ropol2 bawahnye sekali tgk macam baju tidur tapi lantakkan aje di situ.Pinkan di tengah dah tak nampak dah ropol2 bawah tu yang penting I is SUKA!

Dok ulang pakai banyak kali kejap dengan seluar kejap dengan skirt..Selesa sangat!

Koleksi kedua dari Cheetah Plus Size. Ni pun favourite jugak lagi-lagi waran hitam kan. Nampak kurus tak?Kukui..Hitam senang nak match tudung dan skirt warna apa pun. Material dia lain sikit dari yang first tadi tapi still ulang pakai.

Tak payah risau renyuk ke apa. Sumbat je dalam bag. 

Koleksi ketiga - ni pelik designnya tapi kata nak up to date sangat. beli jugak. Selesa je pakai cuma material yang belah belakang tu kene iron sebab mudah renyuk.

Nampak tu belah belakang warna lain material lain, belah depan warna lain material pun lain sama dengan tangannya. 

Ada lagi 1 blouse tak amik pulak gambar, beli masa promo 50% dapat la RM30++ . Tipsnya membeli waktu SALE baru puas. Normal price dalam RM90-RM100 jugak la. Kalau ada less pun untuk baju macam dalam gambar-gambar ni around 20% camtu.

Tak sabar tunggu Cheetah Plus Size keluarkan design baru uang havoc dan cantik-cantik lagi.Anyway, kalau korang ada tempat shopping plus size lain, share le. Next next entry ann share lagi yea pasal shopping ni;)


16 comments:

permatabiru said...

mmg nampk cantik dan bergaya..

permatabiru said...

mmg nampk cantik dan bergaya..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum, wahh cantik. grab tengah ada sales memang berbaloi kot. sheila paling suka baju dan tudung yang takyah iron. hehe pemalas katanya. singgah menabung digi sini~~~

Weena said...

cantik la baju biru tu... :)

myza said...

Bukan senang org plussize cm kita nk bgaya kan.alang2 jmpa butik cmni jgn lepas pluang..dlu duk layan plussize jusco je kan hihi

♥ ROS ♥ said...

Eh bestnyer.. Susah sgt nak cri bju saiz besar ni.. Kt peace byk kain getah..huhuhu..
Nnt nak bodek asben g beli bju cheetah la..kekekek

Ann said...

permatabiru : tq..tq:)

Ann said...

Sheila Salim : Waalaikumsalam..kan..lagi2 klu g bercuti..pkai trus keluar je gitu..hehe..tq:)

Ann said...

Weena : baru ni pegi dh xde dah jenis cmtu..combination warna die pun sweet je kan

Ann said...

myza : kat scarlet tu dh xbape menarik kot pilihannye..tp byk jasa tu..hihih

Ann said...

ROS : kann..slmt shopping!:)

~~AzaLea~~ said...

wehuuuu... citarasa dan saiz kita sama.. sy pun peminat cheetah plus.. tapi dia jarang kluarkan stok2 baru.. kena sabar menanti.. hehehehehe

~~AzaLea~~ said...

wehuuuu... citarasa dan saiz kita sama.. sy pun peminat cheetah plus.. tapi dia jarang kluarkan stok2 baru.. kena sabar menanti.. hehehehehe

Ann said...

Azalea : kann...last week ann g tgk xde yg baru la..tp selamat la duit..kekeke..

~~AzaLea~~ said...

kihkihkih.. betul tu.. kang kalau ade yang baru, duit kite plak melayang..

Myra Jay said...

Selesa tu yang penting.. baru berbaloi beli kan ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah