CHERITERA KAMI...: Penggunaan Imotiv

Mar 17, 2014

Penggunaan Imotiv

Ann terambil tahu pasal Imotiv ni start dari Visit Malaysia 2014 Contest haritu sebab ada peserta yang komen thru Imotiv, ada yang komen macam bise dekat comment box tu. Jadi kalut lak tetbe sebab actually ann dah set comment approved by owner dulu so that segala jawapan korang takkan nampak la. Lagi 1 ann takkan perasan comment di Imotiv tu selagi ann tak view entry by entry. Takut la terlepas pandang jawapan korang atau komen-komen jorang nanti kang kate sombong lak.Hahahha. Masalahnye ada ke yang komen tu??Haaa...;p

Puas jugak la menggoogle coz tak ramai yang guna Imotiv ni.So, best way yang ann jumpa masa tu ialah Install apps Imotiv dekat tab.Korang seacrh je dekat Play Store tu Imotiv. Bile dah install ni  ann dapat la notification kalau ada yang komen di Imotiv. Takdela terlepas pandang. Banyak rupanye komen-komen korang yang ann miss reply, yang ann tak baca. Sobsobsob...

Tapi sekarang ann dah disable kan dah setting Imotiv comment tu sebab macam banyak lak nak view komen kejap sini kejap sana. Bajet retis sangat kannn..Hahahha;p

Yang ada Imotiv tu boleh la follow ann - ID Name : Ann.Tak pun klik je la button tepi ni - Follow me. best jugak sebenarnya Imotiv tu untuk yang nak layan baca blog via tab or smartphone lepas tu blog yang korang suke korang akan terus boleh tengok entry terbaru. kalau nak cari blog pasal food ke travel boleh browse categories.

Ni bahagian Home - semua history setting, profile ada di sini.

Blog yang korang dah follow tu dia akan keluar latest entry macam ni.

 Yang no tepi tu ialah bilangan komen setiap entry meaning yg orang komen guna Imotiv la. serius, bila dah tengok ni baru perasan komen-komen lama yang tak baca.Adehh..

Tengok...dah 8bulan baru perasan komen ni.sori cha:(

6 comments:

Zura Lee said...

apsal zura cm pening2 jer pasal imotiv nih...kena carik info lebih ni nk kasik paham..alahai bengap plk ptg2 nih

msredcheesecake said...

dah download app ni, tapi sampai skang tatau guna...hhaa

mama tisya said...

tk dload pn imotiv ni sbb ada tgk kwn komen ada bole tgk komen ada tkleh..pastu ada komen ilang..

Ann said...

Zura Lee : mule2 mmg pening, nnti dh start guna, ok la tu..

Ann said...

msredcheesecake : same la ann pn dok godeh2 nk kasi phm

Ann said...

mamatisya: sejak dh disable kan setting comment tu mmg dh xtgk pun..hihih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah