CHERITERA KAMI...: Homemade aiskrim goreng

Mar 17, 2014

Homemade aiskrim goreng


Dah lama dah tengok orang share homemade aiskrim goreng ni, tapi belum terlintas pun nak buat sendiri. Konon macam..alaaaa senang sangat ni. Kang orang tak nak makan lak.Hahaha.Poyo! Ntah camne haritu tengok tv dengan anak buah ada keluar iklan Aiskrim Goreng Nestle kot kalau tak silap. Pastue dia cakap cam sedap je. Mak buah ni terus jawab dengan poyonye.."Alaaaa senang je nak buat tu, nanti Uu buat kan eh". Nampakk..kene pada timing kan.Bila ada market, ada permintaan baru kita produce. Gitu sekali macam nak berniaga.

Gigih la mak buah ni beli roti potong yang biase tu dengan aiskrim. Kalau beli roti potong yg size biasa bukan yang jumbo tu dapat la dalam 6 7 biji camtu.Kalau nak buat sekali banyak baik beli roti size jumbo tu.
Senang je nak buat.Sambil duduk sembang dengan mak kat dapur tu , siap dah.

Macam kuih doraemon kan??Yang warna kuning tu ann guna wholemale roti. 

Ni lepas dah goreng. Sedap makan time panas, lepas goreng tu terus ngap. Makan pun jangan nak macam pengantin sangat, cair aiskrim dalam tu.Ngeh3

Laku aiskrim goreng I ni. Dah berapa kali repeat buat. Mak buah berebuat makan dengan anak-anak buah.

Ni ann google je step-stepnye . Ann tak ambil step 1-1 sebab rasenye korang lagi advance kot.Hehhe.Yang part 7 tu ann tak letak pun dalam plastik sesatu.Letak je dalam tupperware lepastu frozen kan dia.

12 comments:

Myra Jay said...

Dah lama gak tak makan eskrem goreng ni..
Roti ada kat rumah, boleh la nak buat :D

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. yeayy nanti sheila balik nak buat! suami suka betul makan roti aiskrim ni. hihi thanks kongsi resepi ~~~

mama tisya said...

Nk wat gk tp tula mnjang dok tangguh je

BUNDA said...

Nampak macam senang jer....nantu boleh lah try...
Salam ziarah dari bunda...

Zura Lee said...

kawan zura ajar guna acuan karipap, senang sikit trus melekat.. ntah bila zura nk wat nih...

Ann said...

Myra Jay : slmt beraiskrim goreng:)

Ann said...

Sheila Salim : Waalaikumsalam...lg seronok la suami kan dpt mkn aiskrim goreng air tgn isteri terchenta

Ann said...

Mama tisya : sama kes la dgn sy ni tp tgk org laju je mkn tu bersmngt nk buat

Ann said...

BUNDA : mmg sng pun bunda..slmt beraiskrim goreng yea:)

Ann said...

Zura Lee : ann xde acuan tu..tu yg guna cawan je..melekap sng tp nk tnggal kan dr cawan tu la kene ketuk kuat ckit..heheh

FiZ said...

sng je kan.tapi tu la..yg senang tu kita lambat2 kan sikit.hehe

Ann said...

FiZ : kannn..betul2...an stuju!hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah