CHERITERA KAMI...: Ayam Penyet Nusantara

Mar 14, 2014

Ayam Penyet Nusantara


Di mana ada ayam penyet di situ ada kami!Amboi..siap slogan , kate peminat ayam penyet. Sebaik mr.hasben pun suke jugak kalau tak, tak syok la takde geng nak makan sama2. Lagi syok bile kedai ayam penyet ni dekat ngan office. Mula-mula makan lunch dengan opismate lepastu ajak lak cik b pergi rasa sebab sambal dia kaw kaw giler meletop punye.

Macam-macam lagi pilihan yang ada tapi tak pandang dah nak AYAM PENYET juga!

Pilihan minuman pun pelbagai juga. tapi kalau makan ayam penyet ni better order air biase2 macam Teh O Ais Limau ke kalau tak confirm menyerah sebelum habis;p

Muka giler seronok dapat makan ayam penyet. Tak payah bawak makan tempat mahal-mahal, offer je ayam penyet kt saya, confirm laju je On.

Terima kasih sudi layankan isteri yang walaupun dah makan siang tu, boleh terus jadi lapar bile sebut pasal ayam penyet;p

Tips masa order pastikan cakap nak bahagian peha/tight, kalau dapat yang isi camni xberapa umph. Sebaik la cik B mengalah die makan part ni.Kekeke. Tu la rupe sambal meletop tu.Nampak biase2 je, tapi bile makan berair hidung beb. Tak caya?Kene rasa dulu la. Dalam berair hidung tu tetap mintak tambah sambal. 

Recommended!!Korang try la. Mungkin sambalnye meletop bagi kami, tapi korang makan relax je kan. Suasana kedai ni pun tenang tak bz. Sesuai la nak dating ke nak makan sekeluarga. Parking pun tak susah.

Lokasi - sebelah kiri gambar tu ialah Wangsa Walk Mall. Kedai ni atas Burger King. Kalau dari Nz Curry House tu confirm la korang dah perasan punya.

Total 2 orang makan. Ok la kan??

Cawangan lain - Seksyen 7, Taman Melati & TTDI Jaya.

12 comments:

Weena said...

selalu pegi wangsa walk...tak pernah singgah lagi kat sini..macam sedap je...nak try la nanti... :)

CIKU said...

Cam sedap je ayam penyet tu..ciku n mr hubby memang peminat nasi ayam penyet. nnt bleh try gak ni..tq ye sharing.

Ann said...

Weena : slmt mencuba;)

Ann said...

CIKU : suke ayam penyet jugak eh...kte geng la yea..hehehe..most welcome:)

hazman fadzil said...

ada jugak member recommend makan kat sini... kalau tak silap diorang ada banyak gak cawangan kan...

Myra Jay said...

Lama gak tak makan ayam penyet, bila tengok ni rasa teringin plak ;D

Zura Lee said...

kalu sebut ayam penyet, benda pertama yang terasa kat tekak nih ialah sambal dia..mana2 kedai ayam penyet yag zura pegi, sambal dia mmg terbaik.. cicah ngn tempe & tauhu goreng dia..perghhhh

Ann said...

hazman fadzil : try la review sini pulak nnti..aah..ade cwgn kt tmpt lain jugak

Ann said...

Myra Jay : bile teringin tu kene pergi cari..hehe

Ann said...

Zura Lee: kannn..sambal tu yg main dia...

Insyirah amin said...

Salam,

Jemput ke Warung kami Ayam Penyet Mar di Kampung Melayu Sg. Buloh.
Rasai keenakkan puyuh penyet, keli, talapia, bawal, kembung dan ayam penyet yg di perap dgn rempah giling,
terasa rempah hingga ke tulang. Sotong dan udang penyet kami menggunakan tepung tempura yg terbaik.

http://ayampenyetmar.blogspot.com/

zana said...

Nak tanya ayam penyet nusantara ni halal ke x ea?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah