CHERITERA KAMI...: Review Swan Garden Hotel Melaka

Feb 27, 2014

Review Swan Garden Hotel Melaka


Bersambung dari entry sebelum ni.

Breakfast provide dari 7pagi-1030pagi. Disebabkan Swan Garden Hotel ini ialah Boutique Hotel, kita takde la menaruh harapan yang buffet breakfast dia banyak pilihan.

Simple cafe yang comfortable . Ruang tengah tu buffet breakfast yang ada. 

Nasi Lemak dan sambal yang kureng. Mee goreng yang pelik bentuknye (chinese suke la kot).Rendang ayam yang SEDAP!!

Salad dan spaghetti kot..xtau ape. Sebab cik B cakap tak sedap, Ann pun xamik la yang tu.

Ni rupe pinggan Ann buat kali kedua. Bukti rendang ayam tu sedap sampai repeat amik lagi. Hentam campur western+malay food. Buah-buahan, kuih-muih, cereal dan roti pun ada.

Dah kenyang, naik bilik sambung berendam dalam bathtub. Nanti dah ada anak ni menurun la perangai mak ayah kuat main air.Hohohoh;p

Komen Ann  tentang Swan Garden Hotel ni :
1 ) Lokasi yang strategik . Nak ke Banda Hilir/Jonker Walk/Kota Laksamana mana tempat yang hot spot tu kira dekat la jugak. 
2 ) Boutique hotel yang selesa. Part yang Ann dok komen tak puas hati dalam entry sebelum ni Ann pejam mata je la mungkin luck kitaorang tak berapa baik. Harap-harapnye kalau pihak hotel tu baca entry Ann ni dapat la perbaiki dan amik berat tentang maintenance dan house keeping. Tak kisah hotel tu berapa bintang, bayar harga promosi ke ape tapi servis kene tip top bagi good impression kt guest Lagipun hotel ni baru jugak.
3 ) Ann suggestkan kalau korang nak stay sini request nak bilik ngadap seaview/ town. Kalau view jalan Ann ada baca orang komen bising memalam. Boleh klik SINI untuk baca review Deluxe Room dan bilik yang view jalan tu.

Oh lupa nak mention kitaorang add on RM92 lagi utk charge weekend + upgrade bilik.

Garden Suite with courtyard Balinese concept - bilik kami no. 308

Kami enjoy dan happy dengan percutian singkat kami 2H1M di Swan Garden Hotel Melaka.

Swan Garden Hotel
1, Jalan KSB 1, Taman Kota Syahbandar, 75200 Melaka
GPS  Coordinate : Latitude 2 11' 35.002 Longtitude 102 14' 12.808
06-288 0888

Klik FB atau Webpage Swan Garden Hotel Melaka

8 comments:

Nurul Razak said...

Salam ann, selamat berkenalan.suka jenjalan gak eh?hehe samala.harap rezeki byk utk pergi melancong salu =)

ummi_khalish said...

bestnyer dapat coti2.....:-)

Ann said...

Nurul Razak : Wsalam...insyaAllah..moga murah rezeki kita yea..amin2:)

Ann said...

ummi_khalish : best;)

msredcheesecake said...

sy selalu suka breakfast kat hotel.... selalu best je... tak tahu plak boutique hotel tu cane...

Ann said...

msredcheesecake : ann pn suke breakfast kt hotel..time ni la mcm2 nak mknnye kan..hehe

myza said...

Wah akan mama mai highlight kan part mak bapak yg suka main air tu kt ank uols nnt hehe

Ann said...

myza : sila highlite yea nti tgk anaknye camne..hohoh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah