CHERITERA KAMI...: Tune Hotel Danga Bay Johor Bahru

Jan 22, 2014

Tune Hotel Danga Bay Johor Bahru


Kisah yang tak dijangka sebenarnye ni. Minggu terakhir 2013 N ke Jb untuk tolong cik b kemas sebab dapat transfer ke KL.Hari Isnin tu kami pergi settle kan untuk buat pemotongan Tnb & SAJ. Kata cik b dia dah note di form untuk buat pemotongan tu pada hari kami nak balik ke Kl that is hari Rabu. Selasa pagi kami keluar jalan2 jap, petang tu sampai rumah tengok letrik dah kene potong daaaa.. Hangin weh!Sebab barang ada sikit lagi nak kemas, lepas tu camne nak nak tdo malam tu ngn panas bagai.Memula tu mmg la panas la hati ni pastue keep calm cakap takpe la 1 malam je ni. Boleh tahan kot. Cik B pulak tanya kita cari la mana2 hotel murah nak tdo kejap je. Kang tak leh tdo lak malam ni.Hoho...Ok..On saja.

Maka terjadilah Check In di Tune Hotel Danga Bay ini. Murah dan dekat ngan kuarters senang esoknya nak sambung kemas dan angkat barang. Check In pukul 7malam.Amik yg kipas and aircond 24hours, tv xamik. Sebab ada laptop, layan running man lagi best;p

Ada 7E dan restoran arab dekat hotel tu.Depan hotel pulak ada restoran sekinchan ikan bakar. Lepas check in dah malas nak keluar dinner, turun 7E beli kudap2an je. 

Room no. 528

Basic accomodation..tapi still comfortable & bersih.

Ni sekali amik dalam pakej - soap, shampu, towel 1.

Cermin yang besar to make the room look bigger. Sebaik bwk wire extension sebab tak silap 1 je plug die.

Bilik air - hairdryer, shower air laju, bilik air pun xde bau. Bagus!

Kebetulan malam ni malam New Year. Dapat pulak bilik yang view baik punye la sebabnye dapat tengok 2 firework.Hoho.

Layan firework dari tingkap bilik je.Ni bunga api dari Danga Bay.

Ni firework dari Restoran Singgah Selalu Danga Bay.

Tune Hotel ni bagi N kedudukan dia strategik sebab kalau nak ke Legoland atau Kota Iskandar pun boleh nak ke Singapore/Jb town pun dekat..Kira kedudukan tengah2 la.Harga pun reasonable.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah