CHERITERA KAMI...: Kenduri doa selamat

Jan 13, 2014

Kenduri doa selamat


Sabtu yang lepas buat kenduri doa selamat sempena cik B dapat transfer ke sini dengan anak buah dapat masuk sek.asrama. Ni ayah N yang plan. Suka ayahnya anak menantu dapat transfer balik sini yea.Menantu kesayangan sangat le tew;p

Buat kecil-kecilan. Jemput tok imam dengan jiran terdekat , kawan-kawan anak buah dan kami sekeluarga. tu pun dah meriah rumah.Lupa nak amik gambar sepanjang hari , sempat amik gambar makanan yang ada je. jadinye silalah jamu mata yea;)

Bihun Goreng - dulu2 slalu confius bihun ke meehun ke mihun ke ape..hahaha;p

Tumis kobis..Ratah makan camtu pun sedap


Ayam sambal ni faveret kami sekeluarga.Menu Wajib!

Rendang daging. Masak 2 kilo, 1 kilo dah abis sblm kenduri..camne??;p

Tauhu Sumbat signature dish mak kesayangan. Kuah sos tu yang sedap. Oh, kuih bakar yang sebelah tu pun sedap juga beli kat pasar tani Setiawangsa.

Sate Keramat..Nak rasa boleh la datang ke pasar malam Melawati.N order 200 cucuk , 50sen secucuk. Daging dia kecik2 , rasa dia boleh tahan.

Keropok ikan beli kat Pasaraya Jaya dekat Dato Keramat. Sambil borak tak sedar sebalang dah abis.


Air Siren 

Ada lagi kuih koci, kuih cara, ayam Rasamas Along bawak, Nasi impit, Nasi putih...Alhamdulillah makanan nampak banyak tapi tak membazir.Sekali sekala macam ni memang seronok la berborak bagai kan.

Gambar 2 tetamu cilik Okid & Zara. hihih.Geram!

4 comments:

::NureeN:: said...

muka teruja ker dik dpt mkn satey.. hehhee
sronok klau buat2 majlis2 mcm ni kat umah kan, cuma pas abes majlis la penat ckit :)

Ann@zanyra said...

NureeN: budak tu mmg suke mkn sate...bukan..die suke pegang tp makan sikit je..heheh..tuelanye...dh abis mjlis br rs penat..

~~AzaLea~~ said...

Alhamdulillah.. finally dapat tinggal sebumbung.. sukanya dengar.. :)

Ann, sudahnya ape ejaan sebenar bihun or mihun? kompius gak sebenarnya.. hahahaha

Ann@zanyra said...

Azalea : alhamdulillahhh...tuan punye bdn lagi beronok2 sukenye..

haaaaa...mmmm...mmm..ikut sedap memasing la Aza...ahahahha...bihun la ek..;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah