CHERITERA KAMI...: November 2013

Nov 28, 2013

Sabah : Menarik di Nexus Karambunai


Janji ni entry yang last pasal karambunai walaupun sayang nak abiskan cepat2 sebab suka tengok gambar2 haritu. Pastu flashback pastu senyum sorang2.;p

Yang bestnye kat sini sebab pantai dia privacy.Meaning untuk yg tinggal di resort ni sahaja. Takde share dengan public dengan jiran sebelah ke siapa.Dan pasir pantai die best.Sedap pijak.Pastue pagi-pagi tak ramai orang. Boleh buat videoklip la klu nak.hihih..

SubhanaAllah..Tenang!!

Suke sangat dapat tengok laut. Nampak mcm tinggi lak ombak tu kan. Tapi tak pun.


:)

Tema bercanda di tepi pantai ialah Mustard.tetbe tersuka lak ngn warna ni;)

Nampak tak pasir tu padat je..best best best!!

Lupe nak bwk tripod pagi ni. Takde gambar berdua.So, amik gambar selipar pun jadila kan;)

Seronok beronok tak terkata seronoknye terpaksa cik B melayan wifenye yang memang terlebih seronok ni;p

Tengok..sampai hati kaburkan kte yg tengah excited tu..Hahah.Tapi suke jugak gambar ni. Laut terbentang luas.SubhanaAllah

Pondok ada, tapi takde yang menjaga pun..

Lobby

Lagi 1 yang menarik the lotus pond yg besar.Pond ni la yang nampak dari balkoni bilik kami tu.

Suke lotus xtau kenapa.Memang dari sekolah2 dulu.

Cantik!!Warna merah, putih pun ada.

Finally, time to check out.Sob3..bile check out je mesti berat hati mesti macam alaaaa...lagi2 tempat yang best kan.

Will remember this place as one of our sweet memories. Recommended resort ni. N tak dapat nak share exact cost sepanjang 2D1N kami sebab all the arrangement made by suami terchenta. But he said roughly around 1k++ include candle light dinner.

Kalau nak info tambahan or nak tau contact person ke ape boleh email N - cantik_menawan25@yahoo.com.

*percutian di Sabah belum habis. next entry tunggguuu:)

Sabah : Last day di Nexus Karambunai


Sedap betul tido katil bantal empuk, rasa malas je nak bangun kan. Camtu la gayanye setiap kali stay kt hotel. Kalau boleh nak breakfast in room je.Konon gaya VIP sangat. Time 1st honeymoon dulu merasa le jugak.hehehe..

Sebenarnye nak amik port open air tapi belum time ni xbukak lagi. Dapat pulak seat yang dekat ngn buffet mau taknye bape kali pergi topup makanan.Menggeleng je cik b tengok wife die ni kan. Rugi woo cik B u byr tu dh termasuk harga breakfast ni , kene la rasa semua kalau larat la.Hehe

Restoran yang besar, xrasa crowded tapi rasa malap. N prefer konsep yang terang dan luas.Dah kate tempat untuk orang honeymoon kan;p

Section buah2an, muffin, cake, roti, cereal.Rambang mata nak pilih.Semua sedap2 belaka:)

Selain nasi lemak, salad ni memang wajib N amik kalau ada la.

Restoran ni tepi dengan pool tapi pintu ke pool tu tak di buka. tu yang rasa terperuk ni.Pagi2 kita kan nak fresh air, dah kate tepi pantai kan.

Ini la section yang open air N cakapkan tadi. Bila orang dah ramai, baru die open. Cuma jauh ckit la nak ke buffet table tu.

Ok la..dah kenyang, moh la kte pecah2 kan lemak yg diternak tu yea.

Bangunan sana nun tu restoran juga. tapi bukak sebelah malam. Restoran tu la yang N pernah cerita sebelum ni ada persembahan kebudayaan. Pemandangan pool ni hanya suku dari yang sebesar2 pool itu.

Redup aje pepagi kan

Ini suku yang lain pulak.Hahah.Haish.Ikutkan hati nak terjun terus. Konon2 la bwk swimming suit muslimah tu niatnye nak mandi kolam la. Tapi sampai kesudah tak mandi.Belakang tu pelancong dari Korea. Time N stay ni seyes berbas2 orang Korea stay sini. Rasa nak borak pasal Running man je.;p

See...besar kan pool die?Kalau datang sekeluarga dengan anak2 semua puas la mandi kejap sana kejap sini.

Suke pulak konsep ala-ala kampung ni ha

Siap ade slide lagi kt pool. Abis pusing pool jom jalan tempat lain pulak.

Nampak pulak chess besar gedabak ni.

Hoi..itu bukan cobaan tapi betul2. Berat betul nak ngangkat benda alah tu.main golek2 kan je die. Kami pun sempat layan main dam kt sini. Siap orang Korea tengok pelik.Apa main chess deme ni lain macam je.Hahah. Peluh2 jugak main sebab mengangkat benda tu. Dan guess what, pemenangnye ialah cik wifey!!Yeayyy!!Alaa..rindu pulak that moment. Kita tak rakam kan b..huhuh

Mmmm..ada lagi nak share pasal karambunai ni kita sambung next entry eh.:)


Nov 27, 2013

Wordless Wednesday




Sejam tak cukup dengar ceramah dari Ustaz Don ni. Lagi banyak ilmu yang dikongsikan lagi banyak rupanye ilmu yang kita ambil mudah.

Pesanan penting dari beliau : Elakkan diri dari perkara meremahkan yang menghalang kita dari masuk syurga. 

Nov 25, 2013

Secret recipe buy 1 free 1


Stop kejap cerita Sabah. Nak share promo menarik pada peminat cake.Secret recipe sekarang tengah buat promo buy 1 FREE 1.


Untuk sesiapa yg ade Wechat bolehlah scan QR code utk follow SecretRecipeMY.


Just ikut step macam gambar di atas. Jangan klik redeem now dulu.


Bila dah kt Secret Recipe baru klik redeem tu.


Yg code tu guna utk byr nnti valid dlm 60minit. So kene tunjuk or inform cashier cepat2:)


                                                  

Dah selamat redeem pun.  Just pay RM8.70 utk 2 slice of cake. Berbaloi x?*wink wink*


Tiramisu & Banana Choc...Favourite forever!

Ape lagi, jom serbu SR sampai 30hb ni je tau.Selamat makan cake sedap:)

Sabah : Candle light dinner at Sunset Bar, Nexus Karambunai


Few week before fly ke Sabah, cik b dah inform prepare bawak baju untuk dinner katenye. Bila tanya tmpt dinner tu camne?ada orang ke?restaurant ke?terang ke samar2 ke?hahahh..yeala..kene pilih baju yg seusai warna yang bila amik gambar tu xde la xnampak atau xkene kan.Sebab xmendapat jawapan yang memuaskan dari cik B, N pun malas la nak pikir atau prepare beria sangat. Sebaik la ada blouse yg dah lama beli tapi belum pernah pakai lagi.

Hahaha...Tema Oren!Mana nak tau tempat yang nak pergi ni romantic betul.Nasib la..Jam baru pukul630 petang. Sementara tunggu diorang prepare2 kate cik b dok la jalan2 jap.Neves tau!

Tadaaaaa...Dinner di gazebo Sunset Bar. Ini ialah yang paling dekat dengan beach. Cik b asalnye request dinner on beach tapi diorang tak provide so di sini la kami. 

Kalau perasan bangunan belakang tu restaurant jugak. Open concept. Siap ada persembahan kebudayaan lagi. Sambil2 makanan tu kitaorang dengar je la dari jauh ni. 

Sebaik la pelayan tak tunggu tepi tengok kami makan. Segan la pulak.Die hantar makanan pastue die tunggu dekat restaurant Sunset bar( tepi kanan gambar) tu. So, tak yah la nak makan control2 ke boleh la nak main suap2 . Time ni la nak bergurau senda ala2 romantika di amor gitu.

Ada 4 course.Panjang kan list?Penuh woo perut. Bersandar kekenyangan

Garlic bread with butter.Selalu serve dengan mushroom soup kan. Ni bread saja. tapi butter die sedap!Bread ni pun sedap jugak!

Then creamy mushroom sampai. Seyes SEDAPPP!makan ni je pun dah kenyang , main dish belum start lagi.

Marinated prawn (panjang lagi nama menunye tapi tak ingat). SEDAP jugak!Prawn yang fresh, lembut dan juicy. Sayang nak makan laju2;p

Beef & salmon. Yang part ni kelakar sebab ingatkan salmon 1 plate, beef 1 plate sekali dalam 1 plate tu diorg sekalikan.Sebab N xsuke salmon kan, awal2 dah suh cik B amik plate salmon.Sekali campur daaa..Time ni memang dah penuh perut makan pun dah slow.Tapi kene la abiskan, rugi woo.

Last sekali dessert ice cream, tak ingat. Sangat puas hati. Berbaloi dengan harga.  Tapi jangan tanya N la berapa costnye sebab semua cik b yang prepare. Ada jugak kawan yang pm kat fb tanya pasal ni. 

Kekenyangan!

Thanks love untuk candle light cum romantic dinner ni. 

Surprise tak abis di situ, sampai bilik ada lagi sambungannye.

Rose petal on the bed. Masuk2 bilik terus nampak ni. Cik b cakap, ni last surprise!Hahaha. Memang betul2 surprise ok.Padanla perasan masa nak keluar pergi dinner tu die macam kemas2 kan ckit bilik tu.Pelik jugak tengok tapi tak tertanya pulak. Now i know.Hehehhe.

Love u B moreeee moreee moreeee..Thanks for all your effort to make our memorable day remains sweet over and over.

Nov 21, 2013

Sabah : Nexus Resort & Spa Karambunai


Next destination is Karambunai. Mati-mati ingat Karambunai ni satu tempat yg macam pulau ke yg tersorok dan jauh yang kene naik flight lain turun ntah mane2 camtu la lebih kurang. Jadinye, masa N main agak2 teka teki mana cik B dah book our 1 nite stay kt tempat yg exclusive katenye, Karambunai confirm2 la tak masuk N punya list. B, kali ni i tak leh hidu langsung yea.;p

Sampai di Karambunai around 230pm. Phewww...panas pulak dah turun darat ni.Tadi atas gunung elok sejuk nyaman berangin je.Dah sampai bawah ni hangatttnyeeee.Resort ni agak tersorok, kalau datang sini memang untuk relax dan rehat2 saja di resort.Konsep ala2 A'Famosa Ayer Keroh cuma dia tepi pantai. Masuk-masuk jumpa padang golf.

Cik B yang uruskan segala check in bagai.Parking kereta di kwsn yg disediakan berdekatan dengan spa.Almost penuh juga masa kami sampai tu.Cik B sempat singgah spa survey2 harga. N plak tak sabar nak masuk bilik sebab panas!Hotelnye luas so kene berjalan ckit la dari parking ke lift ke bilik.

Tadaaa...Room no. 317.Ocean Panorama Deluxe.

Suke kerusi tu.Selesa sangat rasa nak bawak balik rumah je.Heheh..Ada Tv yang channelnye banyak jugak, internet cabel.Comfy bed, pillow. 

Almari bercermin, iron & iron board ada dalam, bathrobe, pintu yang terbuka tu ialah washroom.Sebelah kanan sekali gambar ni ade dressing table complete dgn mini fridge, kettle, segala cawan teh coffee bagai.

Bathtub!boleh berendam2an.Shower air best laju.

Cukup luas dah washroom ni.


The balcony. Time ni je pun duduk sini. Tak sempat la nak bertea time pun.Ngeee..Ada ampai tu bagus jugak boleh buat sidai2 baju dah la panas, cepat la sikit bajunye kering.Almaklum la cuti lama bawak baju ckit je. Kene la recycle kan;p

View dari balcony bilik. Laut terlindung tapi ok la dpt tengok lotus pond depan tu. Serius memang xleh nak bukak mata masa ni, memang panas.Jom la kita masuk bilik balik yea.

Cuti2 kali ni actually celebrate our 3rd Anniversary. Kire stay at Karambunai ni jatuh pada hari yang berkenaan tu la. Selalu N yang arrange kan nak gitu gini. Kali ni cik B pulak die dah amik tugas tu awal buat ikut plan die. Dia tak tau kite ni debor2 dari bape bulan yang lepas.Hehhe.

Complimentary cake 

Dah macam gambar studio pun ade x?Love!Tepi tu ade sepinggan buah. Complimentary jugak rasenye tu. Tapi serius memang banyak.Pisang tu sesikat, epal bape biji, limau ape ntah lagi.

Dari mata turun ke hati

Petang tu kami rehat2 guling2 santai2 je dalam bilik. Asalnye cik B suruh N pergi spa tapi N taknak sebab better N abiskan masa berdua dengan cik B.Bila lagi nak dapatkan quality time macam ni kan.Lagi best!!;)

Malam ni ade program lain pulak menanti..tungguuu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah