CHERITERA KAMI...: June 2013

Jun 30, 2013

Hanger Berklip...Harga Promo di Blog!!


STICKY POST. Scroll down for new entry;)



Ada yang tengah mencari-cari hanger seperti ini?? Boleh guna untuk gantung tudung spy nampak lebih kemas, terjaga. Untuk sidai di ampai pun bagus mengelakkan awning dari rosak. terdapat warna putih dan pink (HOT!). Ada juga customer yang beli untuk hang bra*wink*wink*


Purple colour


Contoh penggunaan;)

Harga tidak termasuk kos penghantaraan. Anyone interested nak order boleh email cantik_menawan25@yahoo.com atau whatsapp N di 0166267246 atau klik Like Ann'z Collection


Jun 27, 2013

Baju Kurung Pahang Cantik


Yuhhuuu..ade yang tengah mencari baju2 siap yg cantik?berkualiti dengan harga berpatutan?

Jommmm shopping di Ann'z Collection.





Ada banyak lagi pilihan dan koleksi. Pm kami..Jangan malu jangan segan yea:)

Jun 17, 2013

Happy Birthday Suami


Since kawin, tahun ni first time kami celebrate jauh2.Jadinye rasa macam ralat kalau xbuat something, nak cuti xboleh. Pikir punye pikir..Tinggg..Datang idea nak buat surprise delivery cake.
Sebab cik B dekat Jb, jadinye kene la mengoogle orang yang buat kek dan boleh buat delivery skali. Few jugak la N jumpa yg memang tempting giler tgk kek2 diorg tapi mostly semua kene self pick-up. Camno den nak buat . Sampai la jumpa Hamnira Delights ni.

Ikutkan akak ni xbuat delivery jugak utk birthday cake tapi bile N cte plan gitu gini, last2 akak ni terima. Phewwww..Lega sangat. Maybe sebab nama kami pun dah dkt2 same kot kan.heheh.Nak deal pun senang. Inform nak kek ape, size camne, deco simple2 je.Akak nira ni yang hantar sendiri sampai tangan suami on that day.Alhamdulillah...cik B cakap sedap keknye, berebut staff klinik tu amik business card akak ni.

Love u much3..Semoga sentiasa sihat, dimurahkan rezeki dan bahagia selalu..Amin~


Jun 11, 2013

Restoran Adam Lai


Berturut2 entry pasal makanan je kan. Heheh.Nak share 1 restoran china muslim yang sedap terletak di Seksyen 15, Shah Alam. Mula beroperasi sejak Mac 2012 kepunyaan 3 orang rakan Ebby Yus dan rakan2nye.

Pilihan tempat duduk, bahagian dalam bertutup dan beraircon bahagian luar pun ada jugak Tapi kalau pergi siang2 hari baik amik yg belah dalam. Lagi sejuk kan:)

Masa ni kami sampai waktu makan tenghari.  4 5 meja jugak la penuh orang. Sentiasa orang datang dan pergi gitu maksudnye ape? Sedap la yea kan.


Sementara menunggu makanan, staff akan bg kte tembikai free. Makan dessert before amik heavy food sebenar yg elok utk badan. Betul x? Staff ramai setiap penjuru ada yg jage. Servis pun cepat. Tak tunggu lama la untuk makan.


Ikan sweet sour..SEDAP!

Kam Heong Chicken..Recomended!!

Menu terung itu sangat sedap ade petai lagi. Lupa name die ape.tapi memang layan la. lagi 1 menu ayam jugak pn lupe tapi memang Sedap!Semua la SEDAP senang cerita. Meh datang, rasa sendiri;)

Total harga 2 air , 2 pinggan nasi dan lauk2 di atas RM 70++


Peta dan alamat Restoran Adam Lai. tak susah nak cari, Parking pun senang. Surau hanya seberang jalan.

Sangat sesuai kalau nak buat makan2 bersama family. Untuk tempahan hubungi 03-5510 1058.
Selamat Menjamu Selera!

Jun 7, 2013

Telekung Lycra Jameelah Plain




Ingin memilki telekung dengan warna kegemaran sendiri?Yang pasti kain lycra berkualiti tinggi, tak jarang, kain ringan dan jatuh,tidak mudah kedut dan tidak melekat di badan.







Terdapat 19 warna-warna lain. Like Page kami Ann'z Collection untuk info lanjut. Boleh juga sms/whatsapp N di 0166267246.

Jun 6, 2013

Burger Daging Rusa, Nasi Lemak, Char Kuey Teow di Det Station


Lame sangat dah tak pergi Det Station, time cik b keje kt ampang dl ade la jugak menyiggah ni dah xde hal nak menghala ke sane, memang payah ckit la. Tapi di sebabkan ade orang tu mengidam nak makan burger daging rusa ni, kami pun set la nak g dinner kt sane.

Mau dekat setahun jugak tak pergi kan, sampai kedai dah pindah pun xtau. Kecewa ok bile sampai2 tgk tapak kedai pun dh tak nampak bayang. Thanks to encik Google la sebab kita dapat trace new location for Det Station kat Ampang Avenue. Senang je nak cari sebab tepi jalan corner lot, parking pun tak susah. Dekat dengan Pappa Rich Ampang Avenue. Macam biasa la, memang full house kedai.


Lebih selesa, meja kerusi pun lagi banyak. 




Time to eatttt

Ni la orang yang ngidam Burger Rusa tu. Sedap kan tgk?;)

Char Kuey Teow nyummehhh..Kuah pekat, cukup rasa.

Servis CEPAT!Makanan SEDAP!

Jemputlah datang ke Det Station..Hehhe.Promote ni:)

Jun 5, 2013

Lunch Date di Bumbu Desa Mid Valley


Dh hampir setahun masih teringat2 lagi kesedapan makan di Bumbu Desa ni. Last year makan di KLCC sekali sambut birthday cik b kali ni try makan kt Mid Valley pulak.


Suka konsep restoran yang santai


Sesuai dengan history Bumbu Desa yang berasal dari Indonesia. Dekorasi restoran memang buat kita macam tengah bercuti di sana:)


Jom pilih menu


Ni yang rambang mata ni. Dok ulang alik xtau nak pilih yang mana.


Sangat temptingkan tengok lauk2 ni semua. Kalau ikutkan rasa tamak ni, memang semua nak;p


Owh..sebaik pandai pilih dan nafsu tamak tu dapat dinyahkan. Inilah menu pilihan - ayam ijo memang xkan miss (MUST!), terung sambal, tumis jamur (cendawan), gulai cumi (kuah sajo). Bismillah...Jom makan.


Alhamdulillahhhh...Licin kan.Rugi wo kalau xabis, kalau nk makan kt sini better kosongkan perut betul2 baru syok nak melantak.Kui3. Makan sambil minum air teh o ais limau memang superb la. 

Jangan lupe order ayam ijo ni tau. Pedas tapi sedap. Mintak sambal extra lagi terbaik.

Ramai jek tgk org cina and bangsa lain2 dtg sini jadinye memang kene la ngn tekak kita kan. Recommended!

Jun 4, 2013

Picnic di Desaru


Dah lama xpergi Desaru ni, tapi yg betulnye dah lama xpergi pantai, tengok laut main pasir pantai, mandi laut lagiii la dh berkurun tak buat. Kalau la kt KL ni ade laut....

Kami pergi di kawasan public beach sebab dengar2nye laut desaru ni tak boleh mandi jadinye amik port di kawasan public beach ni lebih selamat. Masa sampai tu dalam pukul 1030pagi. Ramai jugak la orang, ade yg dah mandi manda pun. Rasanye port nak berkelah tu agak payah jugak sebab macam limited jadinye berselit2 la antara 1 sama lain xpe janji semua enjoice!Sebelum terlupa bayaran parking RM4 per entry.

Bekalan kami..Nasi goreng, tuna,roti, jajan, air.Seronok makan macam ni

Siap bawak dapur lagi nak wat BBQ kononye.Memang terbaik la..xyah tunggu lama nak masak.Bau memang mengoda orang keliling. Hehe.Ktorg pergi pun tak ramai klu nak buat yg betul2 BBQ tu macam tak worth it je. Premium sausage balck paper ni memang sedap, boleh cari di Jusco RM8.90 (tetbe promote;p)

Ni memang terbaik..Lamb siap marinate beli dkt Jusco jugak..2slice tak sampai RM10. Sedap woo!Lembut daging, perasa marinate die pun sedap.

Tuan tanah siap2 makan baru kite jenguk laut pulak:)

Pantai Desaru

Yeaaa...sronoknye dapat berjalan atas pantai.hihihih

Bersungguh makciknye join anak2 buah main pasir.Sambil2 tu mandi laut pulak.Seronok beronok2 la. Kalau cik B tak ajak naik mau tak sedar diri tu.Heheh.

Pukul 3lebih baru kami kemas2 balik. Toilet yg ade pun bagus jugak sebab ade kolah air utk bilas badan, RM1 per entry.

InsyaAllah ade rezeki, nak gi berkelah lagi.Jommmmmmm!!

Jun 3, 2013

1st BE



Dah lama xcek akaun nuffnang ni, dok tunggu bile la agak2 merasa dpt BE. Tup2 tak sangka pulak ade melekat 1 BE bulan 3 ritu..Lambat la pulak perasan kan. Alhamdulillah..ade jugak..harap2 pas ni nuffnang sudi la bg kami BE lagi dan lagi yea..*wink*


Masih merangkak2 lagi dalam menjana dan menabung di nuffnang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah